Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, January 31, 2007

Meiramille!

En pääse blogiisi, se on suojattu salasanalla! Onko se tarkoituksella, oletko kiltti ja jätät kommenttia, jos käyt täällä?

En leiponut vaan keittelin mustaherukkahilloa pakastemarjoista. Pakastin pitäisi sulattaa ja parempi tietenkin sulattaa, kun on ensin tyhjentänyt niin paljon kuin mahdollista.

Huovutettu hattu on ja pysyy sitkeästi "To do" -listallani ja niinpä aloitin taas uutta versiota eilen. Ahkeroin paksulla langalla ja sain kuin sainkin neuleen valmiiksi jo alkuillasta. Se aloitettiin päälaelta ja lopuksi levennettiin lieri. Aloitus sukkapuikoilla ja loput pyörönä. Oli aika vaikea saada kokonaiskuva. Kun olin päätellyt silmukat (175) niin koko neulomus muistutti pyöreää pöytäliinaa, halkaisijaltaan n 75cm! Löysä käsialani oli taas tehnyt tepposet. Purkuun meni....

Todisteena itselleni, että osaan tehdä palmikoita on tämä kuva:



Miehen villapaita Novitan ohjeella, lankana 7 veljestä. Palmikot myös hihassa, Takaosasta jätin ne pois, sen verran koville otti kuvio. Yksi virhe jäi, mutta sitä ei huomaa muut kuin minä. Villapaidalla on jo muutama vuosi ikää ja pesukoneessa se on käynyt monta kertaa. On silti pysynyt ryhdissään ja ollut Miehen suosikkineule nro 1!

Tuesday, January 30, 2007



Talvinen sää jatkuu, täällä pääsisi tosiaankin jopa hiihtämään jos haluaisi. Valoisaa alkaa olla jo puoli 8:lta aamulla, varsinkin jos taivas on pilvetön kun aurinko nousee. Meillä on Appiukon koira täysihoidossa runsaan viikon ajan isännän lomaillessa. Aamun ensimmäinen pitkä lenkki on jo takanapäin ja kaksi väsynyttä koiraa lepäävät jaloissani.

Eilen oli pitkästä, pitkästä aikaa täysin langaton päivä! En muista koska olisi niin viimeksi käynyt. En oikein tiedä mitä aloittaisin, UFOjakin olisi muutama odottamassa. Kirjokintaista innostuin, mutta malleja on niin paljon, etten osaa valita.

Jospa leipoisin jotain?

Monday, January 29, 2007

Rovaniemi-lapaset!




Oli näissä tikuttamista! Ohjeen mukaan 64 s edellyttää minun löysällä käsialallani kakkosen puikkoja ja hieman paksumpaa lankaa. Päädyin Floricaan ja virolaiseen samanpaksuiseen villalankaan. Lisäksi mallin mukaan pohja olisi ollut valkoinen ja kirjoneule musta. Minun mielestäni tähden pitää ilman muuta olla valkoinen, joten tein päinvastoin. Sain aivan rauhassa keskittyä neulomiseen, mutta silti tuli moka! En siis voi syyttää ketään muuta kuin itseäni ja huolimattomuuttani. Tarkkasilmäinen lukija (joita on useampia, sen olen huomannut aikaisemmissa kommenteissa....) huomaa, että lapasten varret ovat eri levyisiä, ne ovat nimittäin neulottu eri resorilla!! Toinen on 20 2n, ja toinen 1o 1n. Ei näitä voi lahjaksi antaa, olin ajatellut lähettää äidilleni syntymäpäivälahjaksi parin viikon päästä. Toisaalta on kiva, että sain omat lapaset. Ei tuota resoria niin selvästi huomaa kuitenkaan, tuntee paremminkin.

Siis lahjaksi lähtee tämä tyynynpäällinen, joka ei ehtinyt joululahjaksi tilauksen viivystymisen takia. Tiedän, että Mummi ilostuu valtavasti.



Kuva on Mummin ja Ukin kesämökiltä Päijänteen rannalta Haapasalosta ja kalamiehet 3- ja 5-vuotiaita (n. 13 v sitten). Ahvenia ovat näköjään saaneet ja joku ne on perannutkin. Marjakori oli aina mukana, Heinolan torilta ostettu. Ja kalahattu päässä, se oli tärkeä! Muita vaatteita ei usein tarvinnutkaan.

Pieni loppuliite tuohon edellisen postauksen lankojen käsittelyyn: lankoja on sekä pakastettu että paistettu uunissa!

Sunday, January 28, 2007

Mohairiakin voi huovuttaa!

Tämä selvisi minulle vasta pari viikkoa sitten. LAngassa ei tietenkään saa olla tekokuitua enempää kuin villankaan kanssa. Piti tietenkin kokeilla. Näin suuri ennen koneessa käyntiä.


Kutistuihan se, aivan tarpeeksi.



Lankana oli 30% mohairia ja 70% villaa, paksua lankaa joskus kirpputorilta ostettua.
Langanmenekki 210 gr.
Pyöröpuikko #10, sukkapuikot #6 hihnoihin.
Virkkuukoukku #7 (suurin mitä omistan) läppään.
Malli sieltä sun täältä eri blogeista.

Väri on kauniimpi kuvissa kuin oikeasti. Se muuttui jotenkin samean roosaksi huovutuksen jälkeen. En ole täysin tyytyväinen tulokseen, läppään varsinkaan. Siitä tuli liian iso. Ajattelin ehkä virkata jonkin kukantapaisen läpän kiinnitykseen ja ehkä kirjon myös kukkia itse laukun pinnalle, talven jälkeenhän tulee pian kevät.

Kiitos kovasti ehdotuksista minivyyhdeilleni! Toistaiseksi ne saavat olla "tauluna" seinällä, sitä täydellistä ideaa odotellessani. Minulla siis osa langoista marinoituu muovipusseissa, osa riippuu narulla. Jotkut toiset keittävät vyyhtejä mehu- ja yrttiliemissä ja suurimmalla osalla varmaan langat kuivuvat vaatehuoneen hyllyillä. Olen jopa lukenut savustetuista alpakkalangoista! Onkohan kukaan koskaan paistanut tai pakastanut lankaa?

Saturday, January 27, 2007

Myssyjä

En uskaltanut ilmoittautua pipoviikoille, koska luulin etten saa yhtään pipoa valmiiksi....(!) No, myssyjä valmistui kokonaista kolme ja yksi jo aikaisemmin ennen joulua.



Perusmalli on jokaisessa sama, mutta langan laatu määräsi silmukat. Valkoinen on lisäksi huovutettu.

Vaaleanpunainen on Novitan Candyä.
Musta-harmaa on Novitan Santorinia ja pehmeää, pörröistä akryylia, jonka vyötettä en ole säästänyt.
Lila on mohair-sekoitetta, jossa on myös muutama % villaa ja akryyliä.
Valkoinen paksua islantilaista villaa.

Nopeatekoisia, parin tunnin juttuja.

Friday, January 26, 2007

Muistatteko tämän lankakasan?


Koska perimmiltäni olen hyvän järjestyksen ihminen, niin lajittelin minivyyhdet (yksi painaa n 10 gr ja on 15-18 cm pitkä ja pari senttiä leveä). Nostin ne seinälle saadakseni paremman käsityksen.


Olen aina pitänyt sinisen eri sävyistä...

mutta täytyy myöntää, että muutkin värit ovat kauniita!



Nyt mietiskelen, mitä näistä voisi saada aikaan. Mitään neronleimausta ei ole vielä tullut, olisiko ehdotuksia? Lankaa on vajaa kilo yhteensä ja se on ohutta, täyttä villaa. Käsialani on löysä, joten pakko tikuttaa kakkosen puikoilla ellen sitten käytä kaksinkertaisena.

Olen myös ilmoittautunut lankavaihtoon.

Seijalta tuli postin mukana ohje Rovaniemi-lapasiin! Aloitin ensimmäisen eilen, mutten päässyt vielä niin pitkälle, että voin näyttää kuvaa. Mallineule näytti ensin kauhean monimutkaiselta, mutta kun vauhtiin pääsin niin lähtihän se sujumaan. Ei näitä tosin hämärässä voi tehdä eikä minkään huomioita vaativan TV-ohjelman aikana! Viikonlopun ohjelmaan ei kuulu MITÄÄN ylimääräistä ja viikkosiivouskin on jo voiton puolella, joten voin rauhassa keskittyä lapasiini.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Thursday, January 25, 2007

Sori!!

Kaikki kunnia tupatossujen arvauksesta Miimulle! Meemulta tuli viestiä, joten korjaan asian heti.

Laitan tähän vielä kuvan komeasta Miehestä komeassa villapaidassaan. Tätä neuloin kesällä yli 30 asteen helteellä, kun se piti saada valmiiksi hänen syntymäpäiväkseen! Nousin aamulla aikaisin, koska oli viileämpää. Vasta tällä viikolla se on ollut eka kertaa kunnon käytössä, kun pakkaset tulivat näin myöhään.



Meillä on näin talviset maisemat.





Peintä piristystä lopuksi: Hehkuttelin blogini kävijämäärän korkeaa lukemaa. Mies kuunteli aikansa ja kysyi, haluaisinko vinkkiä miten sitä voisi nostaa helposti vielä korkeammaksi. Tietenkin kaikki ehdotukset otetaan vastaan. "Minä voisin poseerata villapaidassa ilman housuja, luuletko että auttaisi?" Siispä koskaan ei tiedä mitä kuvia täältä löytyy! Tulkaa vain usein käymään, ehkä se palkitaan ruhtinaallisesti(?) jonain päivänä!!!

Tupatossut!



Oikein arvasitte. Tupatossut oli heti Meemun kommentissa ensimmäisenä. En muuten ole tuota nimeä ennen kuullutkaan ja se sopii kuin naulan kantaan: pitäähän Tuulintuvassa olla tupatossut!

Itse neulominen tapahtui nopeasti, mutta ilman neuvoja ei palojen yhteenliittämisestä olisi tullut mitään minun hermoillani. Sen verran jouduin jo käyttämään aivonystyröitäni, ettei kahta väriä olisi tullut vierekkäin. Nää on 100% villaa, saa nähdä kuinka kestävät läytössä. Sattui olemaan sopivasti kolme väriä samaa lankaa, joten se ratkaisi lankavalinnan.

Wednesday, January 24, 2007

Kahdeskymmenestuhannes...

kävijä oli Anitta! Onnittelut! Kiitos kaikille muillekin, jotka yrittivät tasalukua ja olivat niin lähellä!

Seuraavaksi kuva ja kysymys: kuinka moni tunnistaa tämän ohjeen?



Näitä tehtiin aika paljon jämälangoista minun nuoruudessani. Kuvan piirustus on äitini tekemä ja numerot viittaavat neliöiden yhteenompeluun. Ne pitää tehdä oikein, muuten tästä ei tule mitään.

Tuesday, January 23, 2007

Laskurin mukaan...

... kävijämäärä lähestyy kovaa vauhtia seuraavaa suurta tasalukua! Jos bongaat tasan 20.000, niin laita kommenttia, saat jotain pientä muistoksi!

Monday, January 22, 2007

Vihdoinkin talvi!

Työhuoneestani on puuttunut verhot. Ensin odottelin verhotankoa yli puoli vuotta, sitten ajattelin virkata Salomoninsolmuverhon, mutta se on jäänyt muiden töiden alle. Sain äidiltäni kaksi verhokappaa jo vuosi sitten joululahjaksi ja toinen niistä sopii kuin nakutettu ikkunaani. Kuvio on käsinpainettu ja verhot selvästikin käsityötä. Äiti löysi ne kirpputorilta ja verhot näyttävät täysin käyttämättömiltä. Jouduin vain ompelemaan kanavan yläreunaan ja pujottelin sen tangon läpi. Sopii hyvin meidän vihdoinkin talviseen maisemaan.



Koska ompelukone oli esillä, niin päärmäsin kaksi pöytäliinakangasta.


Jo aikaisemmin kertomani löytö Maija Isolan "Muija" Marimekolle vuodelta 1969.


Ja toinen syksyllä Rovaniemen Marimekosta ostamani kangas Kristiina Isolan "Onnellinen" vuodelta 2000.

Onnellisesta puheenollen: maailman onnellisin koira!


Sunday, January 21, 2007

... ja sunnuntai!

Johtuisiko aikaisesta ylösnoususta (kello soi kuudelta) vai 30 sentin lumivaipasta, että päivä tuntuu pidemmältä! Lumi tekee maiseman paljon valoisammaksi ja nyt vasta hämärtää, vaikka kello on jo neljä.

Tyttöjen peli ei aamulla luistanut, joten 0-2 häviön jälkeen palasimme vaitonaisina kotiin. Täällä oli odottamassa ylipirteä koiranpentu, jonka riemulla ei ollut rajoja, kun pääsi ulos lumihankeen leikkimään. Lumipallot olivat suuri ihme ja ihastus - niitähän voi syödäkin! Kävimme lähimetsässä lenkillä ja koira möyrysi ja mellasti kuin henkensä edestä. Eihän sitä koskaan tiedä näillä leveysasteilla kuinka kauan lumi pysyy maassa. Parasta ottaa ilo irti elämästä kun voi...

Ettei aivan langattomaksi tämä juttu käy niin voin todeta, että on olemassa INHOTTAVAA lankaa. Ostin viime vuonna Novitan Sardinia -lankaa, kun kerran lähikaupasta sain. Tämä on 100% akryyliä, mutta koska Helen on sitä myös ja aivan miellyttävää ja pehmeää sekä neuloessa että käytössä, niin haksahdin. Tämä on inhottavinta lankaa, mitä olen koskaan neulonut! Jos käsissä on pienikin karhea kohta (ja niitähän on talvikuivissa sormissani) niin heti tarttuu kiinni käsien rasvaamisesta huolimatta. Eikä siinä kaikki: langanpäätä ei millään löytynyt kerän sisältä vaan jouduin vetämään sieltä puolet langasta yhtenä myttynä ulos. Solmuillehan se meni. Tuli ostettua kaksi kerää = 200 gr. Plääh!

Sain sentään sukat valmiiksi Tyttärelle eilisiltana Matti-elokuvaa katsoessani filmikanavalta TV:stä. En oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa mäkikotkan toilauksille. Sääliksi alkoi lopulta käydä koko juttu. Sukista tuli tavalliset, harmaat perussukat täysin Tyttären "tilauksen" mukaan. On se kumma ettei edes yhtä ohutta pientä iloista raitaa saa olla hänen neuleissaan. Seuraavat sukat on aivan pakko tehdä seiskaveikan moniraidasta, ettei täysin tylsisty!

Saturday, January 20, 2007

Lauantai

Lähes koko päivä on mennyt taas jalkapallon parissa ja pelit jatkuvat vielä huomenna. Kiva, että tytöt pääsevät jatkoon alkukamppailujen jälkeen, mutta se tietää aikaista ylösnousua, koska ensimmäinen ottelu on klo 09.00 ja kokoontuminen tuntia aikaisemmin. Turnaus pelataan kaupungin eteläpuolella, jonne on ajoaikaa puolisen tuntia.
No, ei voi muuta kuin iloita menestymisestä ja siitä että nuorisolla on kunnollisia harrastuksia. Noin aikainen ylösnousu ja pelikunnossa oleminen vaatii aikaisen nukkumaanmenon ja muutenkin säännölliset ja kunnolliset elämäntavat.
Tämä tietää myös sitä, ettei tule juuri tehtyä neuletöitä. Neule on usein mukana, mutten ole vielä koskaan saanut yhtäkään riviä tehtyä. Homma ei joko huvita, penkit ovat hankalat istua tai kädet hikoilevat lähinnä jännityksen takia. En ole myöskään mikään julkinen neuloja. Ehkä senkin oppisi, jos olisi jokin työ mikä on pakko olla valmis eikä muuta mahdollisuutta ole. Autossa neuloin eka kertaa vasta viime syksynä, kun oli niin turruttavan pitkä matka. Tukholman liikenteessä en kertakaikkiaan osaa rentoutua edes pelkääjän puolella, sen verran vilkasta se on. Myös aikaisin sunnuntaiaamuna.

Seuraava kokeiluni tulee olemaan mohair-langan huovuttaminen. Omistan nimittäin 300gr paksua lankaa, jonka koostumus on 70% villaa ja 30% mohairia. Tekisi mieli tehdä Sophie-laukku.

Friday, January 19, 2007

Aivan hyvä myssyksi

Hyvä lopputulos, vaikka en täysin tyytyväinen olekaan. Olisin halunnut hatun, tästä tuli myssy. Pitäisi siis olla leveämpi lieri ja hieman väljempi koko.
Malli: Idea täältä
Lanka: Iceland Lopi (marinoitua islantilaista villalankaa)
Puikot: Pyöröt #4, sukkapuikot #6 kavennuksissa




Lämmin tämä varmasti on. Pääsee ulos viikonlopun aikana, tänne on nimittäin ennustettu satavan 10-20 senttiä lunta! Pyry alkaa lauantai-iltana ja jatkuu koko sunnuntain.

Thursday, January 18, 2007

Tarmonpuuska jatkuu

En tehnyt uudenvuodenlupauksia, mutta yksi asettamistani tavoitteista on vähentää lankavarastojani. Aloitin urakan heti tammikuun alussa tehtailemalla huovutettuja tossuja ja patakintaita. Olenkin saanut urakan siihen vaiheeseen, että pieni tauko olisi paikallaan (= toisenlainen neule, ei siis neuletauko!). Jämälankoja oli kerääntynyt mukavanlainen kasa ja niistä syntyi tämä:


Laukku/säilytyskori
Virkkuukoukku #7
Lankana Fritidsgarn ja Gute (gotlantilaista paksua villalankaa)
Huovutus 60 asteessa

Mietiskelin osallistumista lankahamstereihin helmikuussa, mutta tulin siihen tulokseen, että parasta vain kilpailla oman itsensä kanssa! Minulla on se ominaisuus, että otan herkästi paineita, eikä tämä olisi ollut poikkeus. Tavoitteenani on siis vähentää varastoani tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana niin paljon kuin mahdollista. Saan siis ostaa lisää lankaa, jos sopiva tilaisuus tulee kohdalle, mutta aion pitää järjen mukana ostopuuhissa. Varaston vähentämiseen kelpuutan myös lankalahjoitukset, ei siis tarvi neuloa tai virkata pelkästään. Olen aloittanut paksuista langoista saadakseni vauhtia projektiin ja hyvin olen päässyt vauhtiin. Kuvia tossuista ja kintaista tulee myöhemmin.

Esittelen blogissani myös muiden henkilöiden kätten töitä. Tässä palli, jonka Poika teki veistotunneilla leirikoulussa. Se on tilaustyö keittiöön! Meillä oli baarituoli aikaisemmin, mutta hyvin epävarma käytössä, koska ei ollut sitä tarkoitusta varten tehty. Tämä on tukeva ja juuri sopivan korkuinen. Poika sai hyvän arvosanan työstään ja on itsekin tyytyväinen tulokseen.




Nyt puikoilla on huovutettu hattu, taas uusi yritys. En kerta kaikkiaan anna periksi mörvelöille! Tästä on tainnut tulla periaatekysymys - tai tahtojen taistelu. TuuliS vs pesukone.

Wednesday, January 17, 2007

Kirpputorilöytö!

Etsiessäni nukkekodin kalusteita sekä vintiltä että Tyttären huoneesta (joita en vieläkään löytänyt!) sain tarmonpuuskan ja keräsin hyväntekeväisyyteen kolme jätesäkillistä hyväkuntoista, ylimääräistä tavaraa, jotka vein keräykseen eilisiltana. Yhdistyksellä on erinomainen kirpputori samoissa tiloissa, joten pitihän siellä tehdä kierros. Olin jo lähes valmis ja kotiin lähdössä, kun tulin liinavaate- ja kangasosastolle. Siellä tein löydön!


Ihan tosi! Maija Isolan "Muija"-kangasta 2½ metriä. Käyttämätöntä.... Arvatkaapa hinta! 30 kruunua eli n. 2,75 euroa. Kassarouva katsoikin sitä hämillään ja totesi, että taisin tehdä löydön. Kangas olisi pitänyt lajitella ihan toiseen paikkaan ja tietenkin toiseen hintaan. Mutta koska olin sen löytänyt kankaiden seasta niin hinnoittelu piti.

Tästä tulee kaunis pöytäliina!

Monday, January 15, 2007

Huh-huh huovutusta....!

On se sitten kumma kuinka huovutustulokset vaihtelevat - johtuisikohan pesukoneen mielialasta? Nämä kaikki vanttuut/patakintaat on huovutettu erikseen, mutta saman suuren kylpypyyhkeen kanssa. Silmukkamäärä on 40 ja puikot #6 sukkabambut. Varren ja kämmenen pituus sama ennen huovutusta.



Vasemmalla on Tovesta huovutus 60 asteessa.
Toinen vasemmalta Fritidsgarn 60 asteessa.
Toinen oikealta paksua 100% ruotsalaista Kilafors villalankaa 40 asteessa.
Oikea samaa kuin edellinen, mutta 60 asteessa.

Huovutin nuo mustat ennen harmaita, mutta niistä tuli hieman liian kovat ja peukut olivat huopuneet umpeen (sain ne avattua kuitenkin), joten vähensin lämpötilaa valkoisten kanssa. Niistä tuli oikein hyvät.

En hoksannut laittaa kättäni kuvaan mukaan, mutta mustat ovat jämptit ja valkoiset käyttökelpoiset myös tavallisina tumppuina. Muut kaksi paria ovat patakintaita ISOkätisille.

Fritidsgarnista olen tehnyt useamman parin eri värisiä ja koko on kaikissa sama. Mutta on tää onnen kauppaa - koskaan ei voi olla varma tuloksesta, kun kokeilee uutta lankaa.

Sunday, January 14, 2007

Uudet tossut

Vanhat tossut kuluivat puhki pohjista ahkerassa käytössä ja kyllästyin lopulta paikkaamaan niitä vähän päästä.


Malli: Muistaakseni Sandnaesin jouluvihkosesta pari vuotta sitten.
Lanka: 2-säikeinen villalanka kaksinkertaisena
Koko: 38-39, 44 s #5,5 puikoilla



Koristeena Novitan Loopya. Ompelin sen vain harvakseen nilkan ympärille ja kivat tuli. Nää on mukavan ohuet ja pehmeät ja silti lämpimät. Huovutus onnistui juuri toiveiden mukaan.

Saturday, January 13, 2007

Remontti

Joulutavaroita vintille viedessäni kaivoin vihdoinkin esiin nukkekodin, jonka olen aikonut remontoida. Se oli joutunut taaimmaiseen nurkkaan muiden tavaroiden alle ja taakse ja ajattelin, että ellen sitä nyt ota esille, niin se varmasti tuhoutuu - tai katoaa - lopullisesti.


Tämä on alkuperäinen Lundby alakerran kanssa. Ostin sen kirpputorilta 13 vuotta sitten Tyttärelle täysin kalustettuna ja muutenkin huippukunnossa. Tytär ei sillä juuri leikkinyt, oli ilmeisesti liian pieni sen saadessaan ja lasten kiinnostus leluihin on erilainen. Kai tämä oli sellainen oma pikkutytön haave ja unelmien täyttymys. Toivoin nimittäin itse juuri tällaista unelmanukkekotia lapsena ollessani, mutta jostain syystä en sitä koskaan saanut. Olisiko ollut liian kallis lahja pienelle tytölle?


Autotalli on ollut säilytyspaikka Pojan pikkuautoille. Hän sillä taisi leikkiä enemmän kuin Tytär koskaan.


Keittiössä on seiniin liimatut kalusteet paikoillaan. Kaipaa uusia tapetteja!


Katto on irti ja yksi seinä rusahtanut rikki.

Täällä on näköjään asunut lapsiperhe!


Asukkaista on löytynyt nämä tähän mennessä. Olisiko tämä poika/tyttö syyllinen tapetteihin piirtämiseen? Iso kenkälaatikollinen alkuperäisiä huonekaluja ja muita sisustustavaroita on jossain muualla. En kuolemaksenikaan muista tarkkaan missä, mutta epäilen Tyttären vaatekaapin ylähyllyjä. Pitää kai nyt viikonloppuna yrittää käydä ne läpi.
Talon huono kunto johtuu osaltaan siitä, että yksi serkkutytöistä kaatui talon päälle vahingossa ja osaltaan siitä, että oma Tytär sai kerran päähänsä kalustaa kodin uudelleen ja repi irti osan seiniin liimattuja tauluja, lamppuja, peilejä ja kaappeja. Irtosihan siinä sitten tietenkin tapetit ja seinämaalitkin.


Kalusteet, jotka olen osatnut myöhemmin kirpputorilta pilkkahintaan.


Peltinen jääkaappi. Myös tämä myöhempiä kirpputorilöytöjä.


Halkokori odottaa takkaa.

Tästä tulee kiva projekti neuleiden vastapainoksi. Olen päättänyt etten ota tästä paineita vaan laitan taloa kuntoon pikkuhiljaa. On sitten toivottavasti valmiina omille lastenlapsille!

Friday, January 12, 2007

Eilen tuli paketti...

joka sisälsi lohdutuspalkinnon blogiarvonnasta.


Mulla ei Pirkkalankaa ole ennen ollutkaan eikä villalankaa noin kauniin värisenä viininpunaisena. Kimalteisille "kultalangoille" keksin myös varmasti käyttöä! Kiitos!

Yöllä on satanut lisää lunta ja aurinko paistaa taas! Kyllä on kaunista ja puhdasta!

Kiitos vielä neuvoista villalangan polttokokeesta (en ole vielä tehnyt) ja tiskirättien blogisivuista. Jo löytyi tietoa! Ja nopeasti tuli taas apu, ei mennyt kuin muutaman hetki niin oli jo kommentteja. On nää blogit hieno asia!

Thursday, January 11, 2007

Apua, pls!

Tarvisin kaksi neuvoa:

1. Voisiko joku ystävällinen blogisisar neuvoa, miten tehdään polttokoe villalangasta? Kyllä sen ymmärrän että sitä poltetaan, mutta onko sitten pelkkä haju, joka paljastaa langan villaprosentin? Vai pitääkö tutkia langan mahdollinen "muovisuus", siis sulavuus?

2. Mistä löytyisi hyvä tiskirätin ohje puuvilla- tai pellavalangasta? Anoppi toi syksyllä pellavasta kudotun tiskirätin lahjaksi (oli maksanut maltaita pellavamuseossa) ja ajattelin, että kai sellaisen voisi itse virkata. Anopin rätti on oikein hyvä ominaisuuksiltaan ja sen voi heittää aina välillä pesukoneeseen. Pesun jälkeen on kuin uusi.

KIITOS kaikille kylässäkäyneille ja kommenteille! Itse olen vieraillut monen luona, mutten ole jaksanut aina kommentoida.

Ja vielä yksi ilmotusluontoinen asia: meille satoi 5 senttiä lunta viime yönä! Kyllä oli tänään ilo mennä ulos, aurinkokin paistoi! On se ihme kuinka paljon valo virkistää mieltä.

Wednesday, January 10, 2007

Tervetuloa virtuaalikylään Tuulintupaan!

Toivottavasti olet varannut aikaa ja kahvikupposen tai neuleen mukaasi, tämä voi kestää tovin.

Kadun puolelta.

Puutarhasta takapihalta. Terassi on kesällä kovassa käytössä, kuin yksi huone lisää.

Sisääntulo ylähallista päin. Meillä on sellaiset "puoliportaat" kellarin ja sisääntulokerroksen välissä. Eteinen on Miehen itse tekemä lisärakennus, sitä ei ollut kun muutimme taloon.

Tänne suuntaan yleensä ensimmäiseksi sisääntultuani.....

Hauska kuva samassa paikassa, Tyttären käsialaa.

Kodinhoitohuone kellarikerroksessa.

Olohuone on jaettu ruokailutilaan ja oleskelutilaan.

Keittiö olohuoneesta päin.

Nojatuoli on Miehen käytössä enimmäkseen. Minä lainaan sitä tietokonetta käyttäessäni. Useimmiten istun sohvannurkassa neuloessani. Siinä on hyvä tuki selälle ja lamppu vieressä. Ja TV vastapäätä.

Seuraavat kaksi kuvaa ovat kellarikerroksesta, jossa Pojalla on oma huone. Tämä tila on hänen huoneensa ulkopuolelta ja sellainen paikka jolle haluaisin tehdä jotain! Heti kun selkäni käännän siitä on tullut varasto. Ja kun alkuun on päässyt niin roinaa kasaantuu aina vaan lisää. Olen itsekin syyllinen muutamaan laatikkoon, mutta suurin osa on muiden "projekteja" ja tavaroiden välisatamia. Ikävä kyllä ne jäävät sinne aina pitemmäksi aikaa ja lisää tulee koko ajan! Tästä saisi niin mukavan oleskelutilan kun vain puhtia riittäisi.



Yöpöytäni. Luen paljon. Nyt on menossa dekkarikausi. Osa kirjoista tuli mukaan Suomesta ja aion lukea ne vähitellen. Alahyllyssä on kaikki päiväkirjani, joita kirjoittelin 7-14 -vuotiaana.


Keittiön ikkuna tiskipöydän yläpuolella. Täällä Ruotsisshan ei ole kuivauskaappeja keittiöissä...

Ja sitten olemmekin jo itse Tuulintuvan työhuoneessa. Seinällä on "pyykkinaru", johon ripustelen töitäni. Nyt siinä on vain viimevuotisia huovutettuja laukkuja (keskimmäinen on Sophie, joka huopui minilaukuksi) ja muutama huivi.



Tämä oli Pojan huone alunperin eikä tuota maalivahtia ole tullut poistettua. En sitä itse enää edes huomaa, mutta varmasti moni ihmettelee, jos jätän kommentoimatta.


Työpöydän alla on enimmäkseen kankaita. Banaanilaatikossa on sukkalankoja.

Keskeneräiset työni eivät mahdu yhteen koriin vaan olen kasannut ne sängynpäätyyn. Tällä hetkellä on kesken ainakin parisänkymme päiväpeitto, kaksi villatakkia, kaksi purkutuomiota, kaulaliina ja patalappu. Ja varmasi muutakin, jotka olen unohtanut...


Ja lankavarastot sitten. Olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on oma huone käsitöilleni ja sen takia olen ollut tarkkana, ettei langat, puikot, koukut ja muut asia leviä koko taloon. Vaikka neulon useimmiten olohuoneessa niin vien työn takaisin huoneeseeni illalla. Ainakin, jos se on pieni työ. Olen tosin tyhjentänyt yhden sohvapöydän laatikoista tarkoituksena pitää sitä keskeneräisten töiden laatikkona, jonne voi myös piilottaa puikot, sakset ja muut välttämättömät työkalut.
Näihin kuviin ei kai paljon selityksia kaivata?










Näihin pieni selitys kuitenkin: ostaessani kolme säkkiä lankaa viime helmikuussa, oli yhden säkin pohjalla muovipussi, joka sisälsi nämä vyyhdet á 10 gr. Ne on ilmeisesti värikokeiluja tai muita koe-eriä. Jokaisessa vyyhdessä on lappu, jossa on tarkat tiedot väristä ja kylvystä. Ne ovat sävy-sävyyn ja joku kaunis päivä laitan ne järjestykseen, punnitsen ja suunnittelen jonkin kivan työn. Arvelen niitä olevan n kilon verran, joten kyllä niistä jotain pitäisi saada aikaan.


Kukkia on aika paljon. Kaksi Orkideaa kukkii parhaillaan, samoin Atzalea (sain jouluna) ja kaksi St. Pauliaa. Kaktukset vien kesällä aina ulos ja ne viihtyvät sitten sisällä talven.





Kaunis taulu tai esine. Nämä oli vaikeita. Valitsin lopuksi taulun, jonka Miehen isänäiti on maalannut posliiniväreillä 50-luvun alussa. Tytär sai sen lahjaksi muutaman vuoden ikäisenä.
Enkeli on vanhimman kummityttöni itse tekemä. Sain sen joululahjaksi monta vuotta sitten ja se on saanut kunniapaikan makuuhuonessa lipaston päällä.


Verhot oli vaikea valita. Meillä on vain tavllisia, suoria pellavaverhoja. Tarkoitukseni on tehdä salomoninsolmuilla ainakin työhuoneeseeni kaunis verho, mutta en ole edes aloittanut sitä. Makuuhuonessa on kauniit verhot, joihin olen tyytyväinen. Ikeasta valmiina ostetut suorat valkoiset verhot, joissa on kukkia. Kuvassa ei oikein näe, valo taittuu väärin.

Ihailun kohde kodissani, hmmm. Ei kodissa, mutta sen pihassa on autoni, jota ihailen päivittäin. Näen sen keittiön ikkunasta valoisaan aikaan ja ihailen sen kauneutta. En ole mikään autofriikki, tämä on kaunotar, jota vastaavaa ei enää nykyisin valmisteta. Vanha, kunnon ajopeli, joka on entisöity alkuperäiseen kuntoon ja on täysin käyttökelpoinen. Ajelemme sillä lähinnä kesäisin. Talven liukkailla se lepää katoksen suojassa.

"Kummallisin esine" kodissani täytyy olla tämä bensapumppu! Se on herätyskello, joka soittaa "Jailhouse-rockia" itse Elviksen esittämänä. Poika osti sen isälleeen lahjaksi kymmenen vuotta sitten (minun rahoillani), koska se oli hänen mielestään niin hieno ja isä tarvitsi uuden herätyskellon. Se soi kerran, muistaakseni, ja sen jälkeen se on ollut olohuoneessa. Siinä on karmea ääni! Olohuoneeseen se ilmestyi vain sen takia, että tarvitsimme sinne kellon. Ja niin se vain on saanut jäädä.


Toivottavasti jaksoit kahlata lopuun saakka! Kiva kun kävit, pidetään yhteyttä!