Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, April 27, 2008

Kevättuulia!

Meillä oli eilen +19,5 astetta lämmintä! Uskomatonta, mutta kevät on tosiaankin tullut. Yllättäen, vaikka sitä on odotettu jo monta viikkoa kaikkia mahdollisia merkkejä silmällä pitäen.

Eilinen päivä menikin puutarhassa lähes kokonaan. Rapsuttelin kukkapenkkejä, kitkin rikkaruohoja, suunnittelin uusia juttuja Miehen kauhuksi, ostin 5 pussia kukkasiemeniä ja bataatin.


Nuoriso ihmetteli "kakkamakkaraani" hymy suupielessä, mutta kokemuksen perusteella tästä tulee vielä hauska köynnöskasvi terassille.

Siemenet pääsevät multaan vasta muutaman päivän päästä. Olen ensi viikolla vain maanantain ja tiistain töissä ja sitten on kokonaista 5 päivää vapaata. Luulisi siinä ehtivän yhtä sun toista....


Pieni neuleväsymys vaivaa. Itse kutsun sitä Peppi-paita -syndroomaksi. Työ on suuri ja melko yksitoikkoinen enkä ole täysin varma lopputuloksesta. Pelkään paidasta tulevan liian paksun ja lämpimän. Toisaalta lohdutan itseäni, että jos lopputulos ei vastaa odotuksia niin ehdin tehdä uuden ja tämän voin lahjoittaa Miehelle vaikka syntymäpäivälahjaksi. Tytär katseli paitaa ja kommentoi, että hän ehkä (!!) haluaa samanlaisen. "Se näyttää niin lämpimältä ja pehmeältä ja mukavalta". Tuollaiset kommentit lämmittävät varmaan jokaisen neulovan äidin sydäntä!

Thursday, April 24, 2008

Koiranpäivän kunniaksi!

KOIRAN ELÄMÄNOHJEET

* Käytä hyväksesi jokainen mahdollinen ilonhetki.
* Hurmioidu raikkaan ilman ja tuulen hyväilystä kasvoillasi.
* Rakkaimpiesi tullessa kotiin riennä tervehtimään heitä.
* Ole tottelevainen silloin kun se on etusi mukaista.
* Nauti, kun joku tahtoo rapsuttaa vatsaasi.
* Ota nokoset ja venyttele ennen kuin nouset.
* Juokse, telmi ja leiki päivittäin.
* Syö halukkaasti ja innostuneesti.
* Ole uskollinen.
* Älä milloinkaan teeskentele olevasi joku muu kuin olet.
* Jos haluamasi on kätkössä, kaiva kunnes löydät sen.
* Jos jollakin on huono päivä, istu hiljaa hänen lähellään ja työnnä kuonosi hellästi hänen syliinsä.
* Suo itsellesi yksinkertaisia iloja kuten pitkiä kävelylenkkejä.
* Nauti huomiosta ja anna ihmisten koskettaa itseäsi.
* Älä pure, jos murina ajaa saman asian.
* Kun olet onnellinen, tanssi ympäri ja heiluta koko kehoasi.
* Älä juutu syyllisyyteen ja mökötykseen, vaikka sinua arvosteltaisiin kuinka. Juokse heti takaisin ja solmi uudestaan ystävyyden siteet.

- Veronica Hay

Sunday, April 20, 2008

Juhlista selvittiin ....

... kunnialla! Myöhään meni ja hauskaa oli. Päivänsankarit olivat tyytyväisiä, samoin kaikki muut juhliin osallistuneet.

Myös Blogikoira oli onnellinen: se pääsi Metsästäjäveljeni hoteisiin lähes koko viikonlopuksi. Olivat kuulemma grillanneet (!) ja ottaneet aurinkoa (!!?) kaiken muun mukavan ohella. Blogikoira oli vahtinut veljeni jokaista askelta ja yritti tunkea perässä jopa saunaan...!!!!! Hain siis kotiin väsyneen koiran, joka on nukkunut lähes koko tämän sunnuntai-illan.

Sain tunnustusta! KIITOS, Limeadine! Kylläpä piristi.

Lopuksi kuva: olohuoneen lattialla on kaksi käsityökoria, joiden sisältö on kuvannut olotilaani ja sen sekasortoa. Nyt alkaa pikkuhiljaa tulla tunne, että nämä pitää saada järjestykseen.

Myös puutarha kutsuu. Ja lähinnä omaksi hämmästyksekseni olen alkanut katsella ikkunoita sillä silmällä, että olisi aika aloittaa niiden pesu. Se, jos jokin, on merkki kevätväsymyksen voittamisesta!

Friday, April 18, 2008

Huh-huh!

Aika rientää kuin siivillä, mitään en saa aikaiseksi. En töissä enkä kotona. Käsityöt odottavat, kotityät odottavat, puutarha odottaa, työt odottavat. Olo on kuin talviunesta heräävällä karhulla - luulisin...

Huomenna on sentään tavallisesta poikkeavaa ohjelmaa: menemme 100-vuotissyntymäpäiville. Siis 50+50, Miehen pikkuveljet (kaksoset) täyttävät pyöreitä. Aavistelen, että juhlista tulee mieleenpainuvat.

Ensi viikoksi on luvassa lämpöaalto, toivottavasti ennustukset pitävät paikkansa. Lämpömittarin pitäisi kiivetä +15 asteeseen!

Saturday, April 12, 2008

Eilen....

... kotiintultuani kävin katsastamassa puutarhani. Mininarsissit kukkivat täyttä päätä.

Niiden vieressä keisarinkruunu on päässyt jo näin komeaksi aivan kuin varkain.

Viime vuonna istuttamani jouluruusu on tehnyt yhden, mutta sitäkin kauniimman kukan.


Tulisipa pian oikein kunnon kevät, että pääsisi kääntämään multaa ja tuntemaan sen tuoksun!


Friday, April 11, 2008

Viikko mennä hurahti...

... mihinkähän se katosi?

Yksi kohokohta oli kuitenkin puutarhamessut ja treffit blogiystävän kanssa! Enhän minä messuille olisi yksin mennyt, mutta onneksi sain samanhenkisen ystävän mukaan, ihan Suomesta asti, ja kiva oli kulkea ja katsella ja tavata muutenkin. Viime vuonna tapasimme messujen merkeissä ensimmäisen kerran - tulisikohan tästä traditio?

Posliinikukkayhdistyksestä sain neuvon vuoden vanhojen taimien hoitoon. Ne eivät nimittäin kasva, juurtuneet ovat kylläkin aivan kiitettävästi. Neuvojen mukaan ne pitää sulkea ilmatiiviisiin muovipusseihin muutamaksi viikoksi, tämä on selvää hämäystä: kasvit luulevat palanneensa sademetsään kotikonnuilleen ja toivon mukaan alkavat kasvaa kohisten.

Omien kätten töitä ei juuri ole esiteltäväksi, mutta tässä yksi keskeneräinen työ:

Mies karsi ja katkoi valtavan kuusen takapihalla. Se varjosti ilta-aurinkoa ja varsinkin naapurin tonttia. Runkoa jätettiin tahallaan noin paljon, tarkoitus on saada kasvamaan jotain köynnöstä, esimerkiksi murattia, rungon ympärille. Ellei onnistu niin runko kaatuu juuriaan myöten ensi vuonna. Tai sitten siitä tehdään toteemipaalu....

Saturday, April 05, 2008

Lisää keväänmerkkejä....


Näitä oli yhteensä 4 kpl, mutta niin harvassa, että vain yksi mahtui lähikuvaan.

Ensimmäinen narsissi avautui aamupäivällä auringossa.

Peppi-paita edistyy hitaasti, mutta varmasti....


Thursday, April 03, 2008

Arvontavoitto!






Angorina lähetti arpajaisvoiton: Angorilla Silk on 30% silkkiä ja 70% villaa. Tätä lankaa ei voi sanoin kuvata! Se täytyy tuntea iholla, haistaa nenällä ja ihailla silmillä. Kiitos vielä kerran!
Viikko on hurahtanut jo loppupuolelle. Meillä on täysi kevät: krookukset kukkivat, lumet ovat muisto vain ja linnunlaulu herättää jo aamulla varhain. Olen myös alkanut katsella puutarhaa kriittisin silmin, monta ideaa ja ajatusta risteilee päässä....