Tuulintupa - TuuliStuga

Monday, January 26, 2009

Salomoninsolmuja...

... pitkästä aikaa. Koritehdas on suljettu tällä kertaa, mutta virkkaus jäi päälle. Olen aikaisemmin tehnyt kolmiohuiveja Salomoninsolmuilla, mutta ne levisivät jotenkin oudosti aivan liikaa ja innostus lopahti samantien. Solmuja on kuitenkin kiva tehdä ja tykkään niistä kovasti. Siis ei auttanut muu kuin yrittää uudelleen ja luulenpa onnistuneeni! Silti en tiedä mikä meni vikaan edellisellä kerralla - ohjekin on juuri sama.

Meillä on harmaata, sateista, sumuista, tylsää ja kauhean liukasta!

Saturday, January 24, 2009

Lisää koreja!

Ihan oikein arvasit, HelmiS, edellisen postauksen!

Idea löytyi tästä lahjaksi saamastani kirjasta.

Ohjeessa materiaalina moppilanka. Minä käytin lankavarastoni vanhoja lankoja.

Nämä ovat aivan kivoja erilaiseen säilytykseen. Suurimmassa huivinalku.

Sopii erinomaisesti napeille....

... ja pienille jämälankanyssyköille. Tämän reuna sai pienen pylväskoristeen. Nuo muut korit ajattelin koristella ehkä napeilla tai helmillä tai jollain - idea on vielä muhimisasteella.





Tuesday, January 20, 2009

Kuka arvaa? - Vem gissar?

Mitä näistä on koukulla # 4? Vad som är på gång med virknål #4?


Lanka on jotain tunnistamatonta mattolankaa, yhteensä runsas 300 gr. Garnet är något oidentifierat mattgarn, totalt ca 300 g.

Jatkuu ensi numerossa.... Fortsättning följer....


Monday, January 19, 2009

Korikuvat - ja perussukat

Irtoripset sain Tyttäreltä, jos ne joskus saan silmiäni kaunistamaan niin LUPAAN OTTAA KUVAN!
Kolme koria paksusta kalalangasta(?) tai -narusta, n 500 gr yhteensä.

Tässä ne ovat omalla paikallaan kylppärin laatikossa. Tässä samantien piilomainontaa, mutta olkoon - suosin suomalaista!

Ja sitten sokerina pohjalla 7v-perussukat. Aika pirtsakat omasta mielestäni....
Ulkona tuiskuttaa lunta! Toivottavasti pysyy maassa ainakin muutaman päivän!




Sunday, January 18, 2009

Sunnuntaikävelyllä

Meillä on ollut pikkupakkasta viikon ajan, joten läheinen pikkujärvi on saanut kunnon jääpeitteen. Vähäinen lumi katosi tuulen mukana, joten jää on peilikirkas. Blogikoira luisteli pallon perässä ja tunnin leikki väsytti sen kertakaikkiaan.



Kyllä luonto on ihmeellinen: tämä voisi ihan hyvin olla kuva Linnunradalta.

Jääpeitteen paksuuden (n. 20 cm)näki aivan selvästi, minä olen erittäin arka menemään heikoille jäille!

Lumpeenlehtiä oli siellä täällä.

Vastarannalla kiipesin lintutorniin ja sain kokonaiskuvan maisemasta. Aurinko ei ikävä kyllä ole näyttäytynyt koko päivän aikana.
Työhuoneen raivaus on loppusuoralla, samoin perussukat 7 veljeksestä.


Friday, January 16, 2009

Tein töitä kotona...

... siis töitä-töitä, ei kotitöitä (paitsi pyykinpesua siinä töiden ohessa). Vuodenvaihteessa on kaikenlaista rekisteröintiä, jonka voin yhtä hyvin tehdä kotona kuin työpaikalla... Blogikoira seuranani!



Otin kuvan tuon tilkkutäkin takia. Laitoin sen pehmusteeksi lattialle, koska koira ei malta siirtyä vierestäni metriäkään ja mielestäni lattia oli kolkko alusta nukkumiseen.

Jotain valmista: myssy 75g kaksinkertaisesta Vironhahtuvasta. Yksinkertainen ja lämmin. Alle sopii jopa poninhäntä.

Koukulla ja lähes valmiina kolme(!!) uutta koria, kaikki kuvaamatta, mutta jo omalla paikallaan kylppärissä.

Ulkona pakkasta ja hyvin ohut lumipeite, sisällä perjantai-ilta ja viikonloppu edessä!

Thursday, January 15, 2009

Seijan ohje!

Te jotka seuraatte Hetkiä Heimolasta, käykääpä katsomassa postausta 10 november 2008 täällä!

Sunday, January 11, 2009

Ei tullut susi....

... vaan kori!


Mittasuhteet näkee tästä toisesta kuvasta, jossa Nalle 150 gr pääsi mannekiiniksi.

Materiaalina jonkinlainen paksu naru, 245 gr, joka tuli mukaan kirpputorilta pellavalankojen kylkiäisena pari vuotta sitten. Koukku kaikkein suurin omistamani #7. Kiva ja käytännöllinen kori, väristä tykkään valtavasti.

Viikonloppu on mennyt leppoisasti. Eilen pyörittiin Tyttären kanssa läheisessä Outletissä shoppailemassa ja teimme mukavia löytöjä lähinnä kenkäpuolella. Kotimatkalla alkoi auto piiputtaa, onneksi oli vain muutama kilometri kotiin. Merkkivalon perusteella auto olisi pitänyt viedä välittömästi korjaamoon!! Piti siis patistaa Mies töihin ja vika löytyi, varaosaa vaan ei mistään näin pyhänä. Onneksi selvitään ilman autoa huomenna töihin kumpikin, kakkosauto hoitelee yleensä kesäauton virkaa ja täytyy herätellä varovaisesti talviunestaan.

Friday, January 09, 2009

Kiitos kommenteista!

Pitsisukat ovat OK, mutta halusin jotain paksumpaa työn alle. Tässä seuraava koukkuprojekti, saa nähdä tuleeko kori vai susi.... Kaunis väri vaikka epäselvä kuva....

Vuoden ensimmäinen työviikko tehty ja onneksi oli lyhyenlainen. Ensi viikko onkin sitten normaali kaikin puolin ja sitten ollaankin jo tammikuun puolessavälissä.

Monday, January 05, 2009

Pitsisukat


Nyt ne on valmiit! Takkusivat oikein pahan kerran. Näistä tuli kaiken lisäksi eri kokoiset.... Malli on Ullasta 01/04 Kuuran kosketus eikä siinä ole mitään vikaa, vika oli korvien välissä - eikä siitä sitten sen enempää.

Sunday, January 04, 2009

Pitsiä ja palmikoita....

Koska pitsisukat takkuavat kaikilla mahdollisilla tavoilla niin tässä itselleni todistus että osasin neuloa kuvioita ainakin viime vuosisadan lopulla.



Itsensä valokuvaaminen peilin kautta on aina haaste, tämä olisi voinut onnistua paremminkin. Käy kuitenkin aivan hyvin todistusaineistosta. Lanka on ikävä kyllä jotain huonolaatuista akryyliä ja villatakin koko hieman liian suuri, koska silloin tehtiin "reilunmallisia". Käytössä on ollut ehkä yhteensä 5 kertaa, koska on aivan liian lämmin töihin.
Tulevaisuuteen kurkistin uudenvuodenaattona ja löysin tällaisen tinan vesiämpärin pohjalta. Eikös olekin aivan selvä lammas?!

Saturday, January 03, 2009

Uusi vuosi!

Niin alkoi taas uusi vuosi - vastahan me juhlittiin vuosisadan vaihdetta!! Meille satoi kokonaista 1 sentti uutta lunta eilisiltana, mutta koska pakkasta on muutama aste niin se puhdisti ja valaisi maiseman. Sekä eilinen että tämä päivä ovat menneet rauhallisesti. Eilisiltana katselin kolmatta osaa Tarusta Sormusten Herrasta ja niin vain kävi etten keskittynyt tarpeeksi pitsisukan ohjeeseen: pitsit tulivat vinoon! Aivan pakko purkaa varpaista kantapäähän. Ei niin kivaa, mutta haluan hyvän lopputuloksen.

Neulomislistalla on neljä (4!) sukkaparia näiden pitsisten lisäksi - ja sitten vielä yhdet uudet itselle. Lomaa vielä kolme päivää!