Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, February 24, 2009

Amaryllis!

Ensimmäistä kertaa elämässäni olen saanut Amarylliksen sipulin kukkimaan! Tosin kaksi kuukautta joulun jälkeen.

Puikoilla yksi aika iso työ, toinen hiha on aluillaan. Kuvia ei ole vielä ja päivityksetkin jääneet, koska ei ole ollut juuri mitään kerrottavaa. Töissä stressaan projektin takia, mutta kaikki menee onneksi suunnitelmien mukaan.

Tällä viikolla on koulujen talviloma. Minä lähden nuorison kanssa käymään Mummin ja Ukin luona - saan yhden kokonaisen päivän lomaa. Parempi sekin kuin ei mitään, vaikka mieli olisi tehnyt jäädä kylään pidemmäksikin aikaa.

Sunday, February 15, 2009

Tossusukat?

Viikko sitten lupasin kuvia nahkahousuprojektistani:







Tytär näki kaupassa villasukat, joihin oli ommeltu nahkapohjat ja pyysi minua tekemään samanlaiset tossut itselleen. Sukat olivat valmiina, mutta nahkapohjat hakusalla. Kirpparilta sitten löydettiin sopivan ohutta, mutta kestäväntuntuista nahkaa housujen muodossa, joista leikkasin sopivat kappaleen ja ompelin karhunlangalla kiinni. Näistä tuli kivat!


Saturday, February 14, 2009

HAPPY VALENTINE!

Ruotsissa vietetään "Alla Hjärtans Dag" lahjoin ja rakkaudenosoituksin. Minä en ole tottunut sen tuomaan kaupallisuuteen, vaan yritän muistaa lahjoilla ja rakkaudella arkenakin. Tytär halusi kuitenkin juhlistaa päivää jotenkin erikoisemmin ja leipoi tämän kakun. Oli viedä kielen mennessään!
Minä puolestani soitin pitkän puhelun lapsuudenystävälleni entiseen kotikaupunkiini. Emme pidä säännöllisesti yhteyttä, paremminkin erittäin epäsäännöllisesti. Nyt sattui niin, että hän kertoi aivan muutama minuutti sitten ajatelleensa minua, eikä oikeastaan edes yllättynyt puhelustani. Meille on näin käynyt ennenkin, Lapissa tällaisia asioita sanotaan "etiäisiksi".
Oikein hyvää blogiystävänpäivää kaikille täällä kävijöille!

Wednesday, February 11, 2009

Muitten kätten töitä

Tyttärellä oli mahdollisuus kokeilla keramiikkatöitä. Tämä on tehty savilaatoista ja poltettu uunissa. Jostain syystä pinnasta tuli laikullinen, mutta minusta se lisää työn omaleimaisuutta. Sisälle mahtuu kynttilä, jonka lämpö pääsee ulos kattoikkunan ja savupiipun kautta.


Tänään meillä näkyi AURINKO pitkästä aikaa! Lähdin töistä pari tuntia aikaisemmin ja ehdin pitkälle lenkille Blogikoiran kanssa. Kuljimme Mälarin 30 senttisellä jäällä lähes tunnin ja nautimme, aivankuin olisimme saaneet vitamiinipistoksen molemmat!

Sunday, February 08, 2009

Uudet silmälasit

Mainitsin tuolla aikaisemmin, että hankin kahdet uudet silmälasit. Kuvattua tuli vasta nyt. Mannekiinina huovutettu pipo, koska itseni kuvaaminen epäonnistui: olin kai liian kriittinen lopputuloksen suhteen. Laseihin olen todella tyytyväinen!


Ylempi malli tämän kevään uutuus, väreihin ihastuin heti. Ja alempi sitten klassisempi, johon en ehkä kyllästy kovin pian.
Kuvat yhtä hämäriä ja epätarkkoja kuin koko viikonloppu - minä kaipaan aurinkoa!

Saturday, February 07, 2009

Kirpputorilla....

... villatakki lähti mukaan pilkkahinnalla. 100% akryylia, aidot Lapin värit! No, en nyt ole sentään hurahtanut, vaikka edellisessä postauksessa tunnustin tykkääväni poroista....

Villatakin ostin vain ja ainoastaan näiden uskomattoman kauniiden solkien takia - siis pilkkahintaan n 4€!

Entäs sitten nämä nahkahousut? Sama pilkkahinta 4€. Ei omaan jalkaan eikä myöskään Tyttären, joka oli niitä mukana valitsemassa... jos käsityöprojekti onnistuu niin huomenna postaus tuloksesta, johon housut valittiin huolella niiden erinomaisen laadun takia.

Thursday, February 05, 2009

Kiirettä pitää....

... niin ettei ehdi edes kissaa sanomaan! Töissä heitettiin mukaan projektiin, jonka täytyy olla valmis kuukauden sisällä. Kaiken maailman dokumentit ja tiedot pitäisi koota yksityiskohtia myöten projektin vetäjälle. Lohtuna on, että kun nyt tekee kaiken kunnolla niin ei tarvitse sitten jälkeenpäin paikkailla - niinhän se on käsitöidenkin kanssa.

Pientä iloa arkipäivään tuovat uudet silmälasit, jotka kävin hakemassa optikolta tänään töiden jälkeen,. Tilasin 2 paria, kun toiset sai "pilkkahintaan" (optikon mukaan). En vieläkään ole täysin varma meninkö lankaan vai en. Silmälaseihin olen kuitenkin tyytyväinen ja se on pääasia.

Ja ettei aivan kuvattomaksi jää niin tässä uuden yöasuni koriste. Oli ihan pakko ostaa: Napapiiriltä kun olen lähtöisin niin minä tykkään poroista!!