Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, March 31, 2009

Anna hyvän kiertää

Posti toi paketin....


... pussukassa oli oli kaikki nämä korut sisällä!

Enkelit on tosi suloiset ja nuo kivet sopii just mun uusiin silmälaseihin!

KIITOS Nirunaru!! (jonka blogissa on paljon paremmat kuvat ja myös selostus tekotavoista).

You made my day!

Monday, March 30, 2009

Huovutetut lapaset

Nämä ovat olleet työn alla valehtelematta ainakin 2 kuukautta! Neulomisessa ei kauaa mennyt, mutta sitten kesti ennenkuin ne pääsivät pesukoneeseen. Ensimmäinen huovutus oli liian alhaisessa lämpötilassa (40 astetta) ja seuraavaan kertaan hurahti taas pari viikkoa. 60 astetta oli oikea lämpötila ja olin tyytyväinen muuten, mutta näyttivät aika tylsiltä.

Eilisiltana sitten, kun olin jo kömpimässä nukkumaan ja tarkoitus oli vain sammuttaa työhuoneen lamppu nin tuli se odottamani INSPIRAATIO! Varttitunnissa olin kirjonut kukat molempiin tumppuihin ja nyt ne ovat valmiit ja juuri sellaiset kuin halusin.

Sunday, March 29, 2009

Lisää puutarhamessuilta....

Minä tykkään kaktuksista

Tuttujakin löytyi: omalla ikkunalla on kaksi tuollaista vasemmanpuoleista ja lähes yhtä isoja.


Mahtava Azalea....

... eri värisenä


Tällainen lohikäärme olisi aika kiva...


Tätä en haluaisi....


Vanha amme ja sorsaparvi....


Tämä on aivan ihana! Yksityiskohta puutahaopiskelijoiden näyttelystä.


Vanhan puutarhurin rollaattori! Kivat messut kokonaisuutena. Ensi viikonloppuna on Syfestivalen, en ole vielä päättänyt lähdenkö. Viime kerralla petyin aika lailla, mutta jos ylimääräistä aikaa löytyy muutama tunti, niin ehkä innostun.

Saturday, March 28, 2009

Nordiska trädgårdar

Olin puutarhamessuilla blogiystävän kanssa. Kolmas vuosi peräkkäin, tästä on tullut jo traditio! Oli kiva kiertää samanhenkisen kanssa, silmämme sattuivat usein samaan kohteeseen ja kommentit olivat sen mukaiset. Messut olivat tänä vuonna hieman erilaiset kuin ennen, Pääpaino oli yhä kasveissa ja puutarhanhoidossa, mutta yhä suurempaa tilaa veivät kivetykset, puutarhakoristeet ja muu "kova" materiaali. Jokavuotinen tapahtuma on puutahaopiskelijoiden oma nurkkaus, jossa mielikuvitus on päästetty valloilleen. Neulejutut rekvisiittana oli suosittua.


Huovutettuja leivonnaisia


Neulekori ja -lehti

Retro-kissa

Keväisiä keijukasia....

... villasukat jalassa! Niin pitääkin: ulkona oli lumimyrsky ja parin tunnin aikana satoi yli 10 senttiä lunta.

Sunday, March 22, 2009

Kevättä ilmassa

Pari viikkoa sitten otin luumupuun oksia sisälle lämmittelemään ja nyt niihin on puhjenneet kukat! Pieniä, söpöjä, valkoisia kukkia, jotka uumoilevat tulevaa kevättä - on jo aikakin!

Seiskaveikkaa jäi sellaiset 60 gr edellisistä sukista, joten sain siitä nyssykästä itselleni lyhytvartiset ja napakat sukat. Onnistuin jopa raidoituksessa lähes täydellisesti. Oikea kärki vain on hieman tummempi kuin vasen.

Nyt on puikoilla punainen jämälankakaulaliina.


Sunday, March 15, 2009

Tiskirätti

Tässä ei nyt ole paljon kertomista - ei ole ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään. Väristä tykkään kovasti, lanka on 50g joltain kirpparilta mukaan päässyttä tavallista puuvilllankaa kaksinkertaisena.

Joskus 60-70 -luvulla virkkasin tiskirättejä mökille. Ne toimivat ihan kiitettävästi, joten keksintöhän ei ole uusi, ympäristöystävällisiä osattiin olla jo silloin.

Tänään paistaa aurinko ja lumet sulavat kovaa vauhtia!



Wednesday, March 11, 2009

Vihdoinkin.....

.... alkaa hellittää töissä. Projekti edistyy suunnitelmien mukaan ja huomenna voin jopa tehdä normaalin työpäivän (ainakin luulen niin!)
.... olen tilannut matkan Miehelle ja minulle: vietämme 4 päivää Venetsiassa pääsiäisenä ihan vain kahdestaan! Edellisestä yhteisestä matkastamme on n. 6 vuotta

.... isotöinen villapaita alkaa olla loppusuoralla. Tämä on vastustanut viime metreille asti. Nyt on enää kaula-aukon viimeistely jäljellä.
.... on tullut valoisaa! Usko kevääseen herää, vaikka eilen satoi 15 senttiä uutta lunta. Tuskin se kovin kauan pysyy maassa näillä leveysasteilla.
.... Läheisen sairaus on selätetty!!!

Sunday, March 08, 2009

Jämälangat ja hyväntekeväisyys....

.. on hyvä yhdistelmä.


Kaulaliina, 155 gr jämälankoja, lähtee tänne. Käytin miehelle sopivia värejä, luulisin että suurin osa kodittomista on todellakin yhä miehiä. Toinen samansävyinen on koukulla.

Suurempi työ alkaa olla valmis. Ikävä kyllä siitä tuli liian suuri, joten joudun tuunaamaan. Uskon että sivusaumojen ja hihojen sisäänotto auttaa, mutta on hidastanut valmistumista. Minä haluan että työt onnistuvat kerralla eikä minkään korjailun jälkeen!

Tämä viikoloppu on mennyt lähinnä rentoutuessa. Viime viikonloppuinen matka oli sen verran väsyttävä ja siihen päälle koko viikon töissä puurtaminen ja täysillä keskittyminen veivät aika lailla energiaa. Tuleva viikko on hieman rauhallisempi, ainakin keskiviikon jälkeen ellei mitään odottamatonta tapahdu. Ja sitten aletaan jännäämään projektin tuloksia....


Tuesday, March 03, 2009

2400 kilometriä...

... vajaan kolmen päivän aikana. Jos olisin lähtenyt eteläänpäin niin olisin päässyt Roomaan asti. Tukholmasta Rovaniemelle on siis aika tasan 1200 km. Aikaa oli vain yksi vapaa perjantai + viikonloppu. Matkaseurana nuoriso. Aikani pähkäilin, kuinka pääsisin nopeimmalla tavalla ja edullisimmin ja päädyin sitten sisämaan lentoon Luulajaan, josta vuokrasin auton. Matka taittuikin tosi hyvin ja mukavasti (mitä nyt käännyin yhden kerran väärään suuntaan - seurauksena Luulajan ydinkeskukseen tutustuminen ja parkkisakko).

Mummi ja Ukki olivat todella iloisia lyhyestä vierailustamme, säät suosivat täydellä auringonpaisteella ja yöllä sataneella uudella lumella. Revontulen uusi kauppakeskus kierreltiin ja Anttilassa kävin lankaosastolla. Ihme ja kumma: Novitan Rose maksoi 2,5€ kerä, täällä se on tajouksessa SEK 19,90 joka vastaa alle kahta euroa. Suunnilleen samat väritkin molemmissa. Lankaa en ostanut yhtään, sitä ei ollut edes mukana, koska halusin tulla toimeen vain käsipakaasilla lentokoneessa ajansäästön takia. Puikoilla on yhä se suuri työ, josta mainitsin viime postauksessa. Eilisiltana sain toisen hihan valmiiksi. Nyt on langanpäättelyt, höyrytys ja kaulus jäljellä.

Töissä kauhea kiire vielä tämän viikon, sitten toivottavasti helpottaa!