Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, April 30, 2009

Akunlataus

Oli ihana loma! Latasin akkuni, nautin olostani, tein käsitöitä, kuuntelin cd-kirjoja, poltin takkatulta, kuuntelin linnunlaulua ja fasaanin rääkymistä, tein ihan vain sitä mitä ITSE halusin!

Myös Blogikoira viihtyi. Heti ensimmäisenä iltana se kävi uimassa, minun mielestäni vesi oli vielä hyytävän kylmää.

Tonttia rajaa puro, joka näin keväällä on täynnä vettä ja solisee iloisesti yötä päivää. Vanhasta myllystä on jäljellä muisto vain - ja röykkiö kiviä.


Valkovuokot kukkivat

Näköala kuistilta. Katajien takaa näkyy puro, joka laskee läheiseen järveen. Sinne on matkaa puronvartta n 5 min.


Luonto on vielä vasta heräilemässä.

Mökki on rakennettu n 50 vuotta sitten. Anoppi vierailee siellä erittäin harvoin eikä heitä roskiin mitään mitä voi vielä käyttää. Vessapaperiakin on säästynyt 60-luvulta....

Nykyisin mökkiä käyttää enimmäkseen yksi langoistani (siis Miehen nuorin veli). Hän käyttää luonnonmateriaalia mihin vain voi, hyvin toimii.

Minkähänlainen lintu hyväksyy tämän pöntön kodikseen?

Keittiön puoleinen sisäänkäynti....


... ja siitä vielä näkymä oikealle.

Käsitöistäni kerron huomenna....

Monday, April 27, 2009

Lomaterapiaa....

Lähden pienelle lomalle. Pakkaan autoon Blogikoiran, läppärin, pari kassia ruokaa ja juomaa, puhtaat lakanat, CD-kirjoja, kännykän ja kassillisen käsitöitä.

Saan lainata Anopin kesämökkiä maanantai-illasta torstai-iltaan. Saan nauttia sellaisesta ylellisyydestä kuin YKSINOLOSTA (Blogikoira poikkeuksena).

Joskus tuntuu että on aivan pakko päästä kaikista velvoitteista, omaan rauhaan, yksinoloon. Nyt tuli sellainen mahdollisuus....


Sunday, April 26, 2009

Väriterapiaa....

Tässa parempi kuva uuden toppini väreistä.

Tuulintupa on siivottu kahden viikonlopun aikana ja oma työhuoneeni sai uusvanhat verhot. Kirpputorihankinta viime vuodelta.

Puutarhassa kukkivat nämä tulppaanit aurinkoista autotallinseinää vasten - meille on tänä viikonloppuna tullut kesä!

Friday, April 24, 2009

Lämpöaalto?

Viikonlopuksi on siis luvattu kahdenkymmenen asteen lämpöä - kyllä sitä on odotettukin! Tänään oli mittari jo 10-15 asteen välillä, joten hyvältä näyttää.

Alkuviikosta valmistui toppi. Lankana egyptiläistä puuvillaa, joka tuli kylkiäisenä, kun ostin neulekoneen vappuna 4 vuotta sitten. Sekä neulekone että langat ovat muhineet ja odottaneet aikoja parempia - nyt on osa langoista käytetty, mutta kone on ja pysyy (ajanpuutteen vuoksi) käyttämättömänä. Neuleeseen olen todella tyytyväinen. Värit ovat huomattavasti kirkkaammat kuin kuvassa. Turkoosia, vedenvihreää, lilaa ja tummaa luumua.

Ilmoittauduin tänne - jos vaikka saisi muutaman keskeneräisen valmiiksi.....

Sunday, April 19, 2009

Olen siivonnut....

... lähes koko viikonlopun. Lähes kaikki ikkunat on pesty, lähes kaikki lattiat luututtu, lähes kaikki pinnat pyyhitty pölyistä ja aika paljon olen myös pessyt pyykkiä. Lähes kaikki villasukat, myssyt, kaulaliinat ja lapaset. Lähes kaikki talvitakit ja -puserot....

Kävin myös kahdella pitkällä kävelyllä Blogikoiran kanssa. Meillä kukkii sinivuokot!

Tällainen muurahaispesä on herännyt eloon. Nuo kuusenkävyt tuossa edessä ehkä antavat osviittaa sen todellisesta koosta. Ulkopuolella ahersi ainakin miljoona yksilöä, kuinkahan monta tällaiseen kekoon mahtuu? Ja mitähän ne kaikki tekevät, jokaisella on varmasti oma tärkeä tehtävänsä. Osa ehkä siivoaa, mutta tuskin ne ikkunoita pesevät...?



Thursday, April 16, 2009

1185 gr


Kävin kirpputorilla töistä tullessani, tarkoitus oli vain piipahtaa omaksi ilokseni. Niin kävi taas, että silloin kun tarkoitus ei ole etsiä mitään, varsinkaan lankaa, niin silloin sitä löytyy! Nämä pääsivät mukaan, mutta olisin voinut ottaa saman määrän toisen mokoman ellen olisi kuunnellut omaa järkeäni: en missään nimessä tarvi lisää lankaa, kun entisetkin varastot pursuvat yli!
Valkoinen on villan ja mohairin sekoitusta, harmaat täyttä villaa, nuo kerällä olevat Lovikkaa ja nuo punertavat ehkä 25-30 vuotta vanhaa mohairsekoitetta vyötteestä päätellen.

Viime postauksesta unohdin pari muuta Italian tuliaista (itselleni):

Kenkäkauppoja oli valtavasti ja valinnan varaa uskomattomasti, mutta nämä vilkuttivat näyteikkunasta JUURI MINULLE. Nahkaa myös vuori ja pohja, joten hinta €98 ei tuntunut kauhealta.


Muranon lasi ei juuri houkutellut tyyliltään, mutta jotain pientä halusin silti mukaan. Tämä kaulakoru löytyi lentokentältä ja on juuri passeli sekä kooltaan (korkeus n 3 cm) että väriltään, joten ei ollut vaikea valinta.

Monday, April 13, 2009

Kotona jälleen...

4 päivän matka oli juuri sopiva tällä kertaa. Lennot menivät hyvin, sää suosi, hotelli oli siisti ja kodikas, italialaiset ystävällisiä, ruoka hyvää, viini hyvää, hintataso sama kuin kotona, Venetsia yhtä kaunis kuin odotinkin ja läheinen kylä, Treviso, jossa vietimme yhden päivän oli todella italialainen.

Yksi lukemattomista silloista.

S. Marcon palatsi

Katolisaisuus näkyi vain seinämaalauksissa.

Hotellin sisääntulo.

Tällaisia kanavia oli lukemattomia.....

Näyteikkuna kanavan varrella.

Magnolia oli jo lähes ylikukkinut.

Kaunista



Pyykkienkuivaus kuin elokuvissa

Ostin jopa lankaa! Akryylin ja puuvillan sekoitus, nämä ostin oikeastaan vain vyötteiden takia, mutta mielessä on myös jonkinlainen huivi. € 7,50/kpl, aika kova hinta, mutta kiva matkamuisto.

Vanhan kaupungin ainoan lankakaupan bongasin netiltä ennen lähtöä ja hyvin se löytyi kartan avulla. Näyteikkunassa oli pääsiäisen kunniaksi keltaista ja vihreää.

Trevisossa menimme yhden käsityökaupan ohi, näyteikkuna oli koristeltu virkatuilla pääsiäismunilla. Kauppa oli erikoistunut kirjomistuotteisiin ja virkattuihin pitseihin, joten en mennyt edes sisälle.



Kaikki kuvat otin kännykällä, koska digikamera oli Tyttären mukana Turkissa. Ihmeen hyvin onnistuivat omasta mielestäni.
Mukana ei ollut minkäänlaista matkakäsityötä, koska matkustimme pelkästään käsipakaasien kanssa. Oikeastaan hyvä, että sekä kädet että hartiat saivat levätä.

Tuesday, April 07, 2009

Kevätretkellä

Viime lauantaina meillä oli ensimmäinen kevätpäivä. Mies otti moottripyöränsä esille vei ajelulle. Minä sain valita kohteen. Ei ollut vaikea valinta. Ihana paikka vain kivenheiton päässä valtaväyliltä, mutta niin suojassa ettei edes liikenteen melu kuulu. Siellä oli jonkinlaiset kevätmarkkinat, aina pienimuotoiset, mutta tunnelmalliset. Käsityökojut olivat auki ja tämä eestiläinen lankavyyhti tahtoi mukaan. Vyötteessä on paino merkitty 165 gr, mutta tarkistuspunnitus kotona näytti 185 gr. Hassua, useimmitenhän se on päinvastoin.

Väri on kaunis liukuvärjätty vihreä. Taitaa muotoutua huiviksi.

Sunnuntaina satoikin sitten taas vettä, mutta nyt alkuviikosta on ollut aurinkoista, joka enteilee kevääntuloa. Torstaina lähdemme Miehen kanssa lyhyelle 4 päivän matkalle Venetsiaan!

Monday, April 06, 2009

Hyvän mielen blogi

Sain tunnustusta:


Tuli todella hyvä mieli! Kiitos Limeadine, tämän haluan ilman muuta lähettää takaisin. Haluan jakaa tämän edelleenn ihan kaikille, joita seuraan. Ihan jokaiselle erikseen, myös juuri sinulle joka luet tätä tällä hetkellä!

Wednesday, April 01, 2009

Pääsiäistä odotellessa


Malli täältä. Näitä ehtisi vielä tehdä ennen pääsiäistä!