Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, May 31, 2009

Äitienpäivänä 31/5

Ruotsissa vietetään Äitienpäivää toukokuun viimeinen sunnuntai. Koska nuoriso nousee viikonloppuisin yleensä 10-14 aikaan aamu-iltapäivällä niin lähdin Miehen mukaan Saaristolaismessuille, jonne hän oli lupautunut edustamaan sivubisenestään (piilomainontaa, siis aurinkopaneeleja....)

Minua kiinnostivat lähinnä käsityöt, joita oli erittäin vähän (!!) ja veteraaniveneet.

Tällaisen mahonkiveneen kun joskus saisi...

Iltapäivällä kävimme vielä Anopin luona kahvilla. Poissaollessani Poika oli imuroinut koko talon ja Tytär leiponut raparperipiirakkaa. Illalliseksi Mies grillasi ja Tytär hoiti muun ruokapuolen. Ihan kiva Äitienpäivä!

Eilen sain valmiiksi viidennen Fufon: tästä huivista puuttuivat vain hapsut. Vihdoinkin valmis, käyttöä tulee olemaan ensi viikonloppuna.

KIITOS kaikista lahjavihjeistä. Serkkupoika saa rahaa tililleen ja tuttavapoika juomalaseja paikallisen taiteilijan uudesta valikoimasta.

Sunday, May 24, 2009

Sunnuntai

Olen ollut lähes viikon lomalla, töissä viime maanantaina viimeksi. Tiistain otin vapaata ja keskiviikko meillä olikin lomapäivä ennen Helatorstaita. Olen ahkeroinut enimmäkseen puutarhassa - onneksi on ollut sopivan lämmintä ja myös satanut sopivasti. Rikkaruohot ovat saanet kyytiä! Kuvat ovat vielä ottamatta, mutta ettei jää ihan vain tekstin varaan tämä bloggaus niin laitan tähän naapurin kirsikkapuun täydessä kukinnossa. Upea!!

Yhtä villatakkia olen neulonut jo muutaman viikon. Kauluksesta ei tullut hyvä eka kerralla eikä toka kerralla ja nyt on kolmas kerta menossa. Risoo... Mutta en ole vielä lannistunut, tämän Fufokauden aikana ei ole tarkoitus luoda ufoja vaan päästä niistä eroon.

Parin viikon päästä meidät on kutsuttu kolmiin lakkiaisiin! 2 serkkua ja yksi tuttavapariskunnan poika. Onko kenelläkään hyviä lahjaehdotuksia pojille? Kaikki ehdotukset tervetulleita!

Thursday, May 21, 2009

Hiljaiseloa blogirintamalla...

Olen silti ahkeroinut, lähinnä puutarhassa. Minä tykkään kivistä....

Tuohon ruukkuun istutan auringonkukkia kunhan saan taimet itämään kunnolla

Raparperinlehti on muutaman vuoden takainen betonijuttu

Tässä kasvoi vielä eilen lähinnä voikukkaa ja muuta rikkaruohoa.....
Seuraavana Fufo:

Pieni tilkkupeitto, ihan kiva omasta mielestäni....

Sunday, May 10, 2009

Kolmas Ufo-tuho


Tämä oli myös viittä vaille valmis, vain kiinnitys puuttui! Soljet ostin pari kuukautta sitten kirpparilta ja tänään sain vihdoin viimeisteltyä reunan ja ommeltua soljet kiinni. Itse neuleosuus on siis ollut valmiina jo pari vuotta!

Tuesday, May 05, 2009

Toinen Ufo-tuho

Tästä löytyy lisätietoa täältä.

Sunday, May 03, 2009

Ensimmäinen Ufo-tuho

Tämä pääsi näytille Fufoiluun. Piilonapituksen nepparit 13 paria olivat vain jääneet ompelematta. Siinäkin vastusti viimeisen päälle: toisen puolen ompelin väärälle puolelle eka kerralla! Ja ellen olisi ilmoittautunut Fufoiluun, niin olisi jäänyt purkamatta ja villatakista ehkä tullut ikuinen Ufo....

Friday, May 01, 2009

Varaslähtö

Osallistuin Fufoiluun ja sen innoittamana kaivoin esiin kassillisen tilkkuja, jotka pääsivät akunlatauslomalleni. Lopputuloksena tilkkutäkki, jonka jätin mökille kiitokseksi lainasta. Urakoin kaksi päivää cd-kirjaa kuunnellen, aikaa meni n 10 tuntia yhteensä. Tilkut piti ensin päättää ja sitten koota. Virkkuukoukku unohtui kotiin joten ompelin palat yhteen. Peiton koko on 9x13 palaa ja yhden palan koko 14cmx14cm, sopiva yhden sängyn päiväpeitoksi. Yöt olivat kylmiä, vaikka poltinkin takkatulta ahkerasti, joten peitto oli tarpeellinen lisä. Viimeisen aamun kahvilla kietouduin sen sisään ja istuin rohkeasti ulkona aamuauringossa, ei palellut yhtään! Värit valitsin makuukammariin sopivaksi. Tilkkuja jäi toinen mokoma punasävyisiä, niistä voisi tehdä toisen, mutta taitaa kestää ennenkuin taas innostun. Oli aikamoinen urakka, mutta juuri sopiva työ lomallani.






Tätä en siis kelpuuta Fufoiluun, koska se valmistui huhtikuun puolella, mutta tämän innostamana ehkä saan muutaman muun työn pois päiväjärjestyksestä.