Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, October 31, 2009

Anopin mökillä

Kävimme Miehen kanssa laittamassa mökin talvikuntoon.
Järvi oli peilityyni ja kasvusto keltavoittoista.

Mustatorvisieniä....

... ja syyskanttarelleja löytyi yhteensä n. 5 litraa.
Autossa ja illalla takkatulen loisteessa neuloin syntymäpäivälahjaa, josta sitten lisää hieman myöhemmin.

Sunday, October 25, 2009

Huovutettu kassi

Koska halusin ison kassin työmatkoille, niin oli pakko tehdä todella reilunkokoinen "raakile". Tuo kirja on ihan normaalikokoinen, samoin isoäidinneliöt.


Tuli juuri senkokoinen kuin halusinkin. Punoin langasta nyörin, että saan tarvittaessa kiristettyä suuaukon.

Létt-Lopi on suosikkihuovutuslankani nro 1! Sillä onnistuu aina! Tähän meni tasan tarkkaan 300 gr kymmenen puikoilla. Silmukkamäärät muistaakseni 40 pohjaan, suorakulmioon 20 sentin leveys ja sitten pyöröillä noukin reunasta 20+40+20+40=120 yhteensä. Korkeutta en enää muista , mutta yksi raita on yksi kerä, paitsi liila ja turkoosi, jotka ovat 7 kerrosta kumpikin. Kannattimissa 10 silmukan leveys. Huovutin 60 asteen kirjopesussa.

Saturday, October 24, 2009

Mattoja

Kylpyhuoneen vanha matto lähti roskikseen ja virkkasin uuden tilalle.


Puuvillaista matonkudetta ja Novitan Cocos 6-kertaisena, koukku #12.

Mummin kutomat räsymatot, jotka pesin viime viikonloppuna. Tuli aivan uudenveroiset! Jopa Blogikoira makaa mieluummin matolla kuin omassa petissään tuossa oikealla.

Lisää Mummin kutomia mattoja. Kaksi mustansävyistä 80-luvun alusta. Alkavat olla jo hajoamispisteessä, en vain raski vielä luopua. Toinen on eteisessä....

... ja toinen pikkuhallissa sisääntulon yhteydessä sekin.

Viimeinen kuva on Mummin kutoma matto, jonka pesin ja sain todella puhtaaksi. Tämä on iso,
n 150x230 ja painoi valtavasti märkänä. Juuri oikealla paikalla piristämässä kellarikerroksen hallin lattiaa.

Tuesday, October 20, 2009

Gummiankka

Nappasin viikonloppuna toisenkin kuvan puutarhasta - tämä ankka uiskentelee täydessä vesisaavissa.

Mattopesu onnistui erittäin hyvin ja nyt on kolme isoa putipuhdasta räsymattoa lattialla. Kovaa hommaa se oli, märät matot painavat valtavasti!

Käsityörintamalla on uusia töitä tulossa tuhottomasti. Joka paikassa näyttää olevan puikkoa ja koukkua ja muutama rivi aluillaan, pelkäänpä että tästä tulee vielä hepulinpuuska, kun en osaa keskittyä mihinkään - kaikki on myös kuvaamatta. Tämä innostus taitaa olla vastapainoa työntekoon, jossa on myös useampia projekteja samanaikaisesti eikä mistään tunnu tulevan valmista. Huomenna tulee kolleega tanskasta, jolle pitäisi esitellä yksi juttu ja mun tanskankielenymmärtäminen on erittäin puutteelista. Huh-huijaa!

Sunday, October 18, 2009

Viimeinen kukka

Yöpakkaset eivät ole lannistaneet Hajuhernettäni! Tämän kukan huomasin hakiessani viimeiset Pelargoniat talvehtimaan sisälle. Ajattelin kokeilla uutta menetelmää, jonka työkaveri kertoi: Pelargonian juurista ravistellaan kaikki mullat pois ja kasvi ripustetaan narulle ylösalaisin talvehtimaan viileään ja kuivaan paikkaan. Valoakaan ei välttämättä tarvitse. Kasvin voi myös leikata kunnolla, kunhan jättää tarpeeksi silmuja kevättä varten. Huhti-toukokuussa sitten vain uuteen multaan valoisaan paikkaan.

Tämän sunnuntai-iltapäivän ohjelmassa on räsymattojen pesu. Lankoni varasi pyykkitupansa isot koneet kolmeksi tunniksi ja aion käyttää sen ajan todella tehokkaasti.

Tuesday, October 13, 2009

Valmista!

Tästä ohje.


Etukappaleet onnistuivat ihan hyvin.


Mutta takana loppui lanka kesken! Seuraava Suomen matka ja mahdollisuus ostaa Puroa aikaisintaan jouluna. Katsokaapa tuota helmaa tuosta takaa....

Viimeiset 15 senttiä on Létt-Lopia, jota ostin n 1½ vuotta sitten Helsingistä.

Onneksi oli suunnilleen samaa sävyä muutama kerä. Tässä vielä vertailukuva.

Näistä lopuista on tulossa huovutettu kassi, joka yläkuvassa on sängynpäällä vielä ja odottaa koneeseen pääsyä. Siitä sitten enemmän ensi kerralla.


Saturday, October 10, 2009

Lauantaina...

Kiva päivä! Kävimme Miehen kanssa katsomassa tonttia, jonka osto kiinnostaa ja joka osoittautui paremmaksi kuin olimme odottaneet. Tarkoitus olisi rakentaa sille talviasuttava mökki. Tämä on nyt vielä täysin unelma-asteella, joten ei siitä sen enempää. Automatkalla 2 tuntia yhteensä neuloin = laatuaikaa! Paluumatkalla pistäydyimme kirpputorilla. Rahaa taskussa oli 50 kruunun seteli ja tämä kattilasarja olisi maksanut 60 kr. Myyjä ei alentanut hintaa, joten autosta löytyi vielä 5 kr kolikko ja Miehen taskusta 2,50 kr. Sain kuin sainkin tingittyä 2,50 kr ja kattilasarjan omakseni - ehkäpä sille unelmieni mökille!

Tuosta edellisen postauksen kaulaliinasta sen verran ohjetta, että virkkasin 200 ketjusilmukkaa kuutosen koukulla ohuesta langasta ja sitten kiinteitä silmukoita aina yksi värikerros kerrallaan. Langanpää jäi hapsuksi. Tuli pehmeä ja ilmava ja samalla lämmin. Kiva malli jämälangoille.

Saturday, October 03, 2009

Kaulaliina

Tämä kaulaliina

lähtee tänne.


Vettä sataa. On pimeää ja kylmää. Paksut kynttilät palavat ja minä neulon ja virkkaan hyvään tarkoitukseen, hyvällä mielellä. Viime yönä nukuin 6+1+1 tuntia ja olen kuin uudelleensyntynyt.