Tuulintupa - TuuliStuga

Monday, November 30, 2009

1. adventti

Tein aamupäivällä pitkän kävelymatkan Blogikoiran kanssa läheisellä luonnonsuojelualueella.




Järvi oli peilityyni ja vesi niin kirkasta että pohjakasvillisuus näkyi pinnan läpi. Nyt jos jäätyisi niin kyllä tulisi hieno luistelupaikka!

Lauantaina kävin Kälyn kanssa Tukholman Suomalaisen koulun perinteisillä joulumyyjäisillä. Siellä oli kaikkea kivaa, laatikkoruoat on nyt sitten odottamassa jouluaattoa.... Myös käsitöitä oli joka lähtöön, enimmäkseen lapasia, sukkia ja huiveja.
Villaa voi käyttää monella tavalla!

Friday, November 27, 2009

Marraskuu....

... on ollut uskomattoman harmaa ja sateinen. Viime lauantaina paistoi aurinko koko päivän, siis n. 4 tuntia, muuten on ollut aurinko pilven takana.


Muut neulovat lapasia, minä sukkia. Näistä pääsee osa pukinkonttiin, osa lähtee hyväntekeväisyyteen.

Puikoilla Bachius, kiva neule!!

Sunday, November 22, 2009

Huovutettu laukku


Lanka Létt-Lopi, menekki n 170 gr. Kukka on ostettu Tallinnasta pari vuotta sitten.
Olimme lankoni mökillä perjantai-illasta eilisiltaan, autossa neuloin sukkaa. Aika menee kuin siivillä, en oikein ymmärrä, että ensi viikonloppuna on jo 1. adventti!!

Sunday, November 15, 2009

Pari myssyä vaihteeksi

Olin Tyttären kanssa shoppailemassa, minä lähinnä makutuomarina, seuralaisena ja rahoittajana. Itselleni etsin vain myssyä työmatkoille ja koiranulkoiluttamiseen. Ei löytynyt! Kaikki olivat joko liian tiukkoja (tiukkapipoisuudesta olen saanut tarpeekseni...), väärän mallisia, väärän värisiä tai liian kalliita. En ikinä suostu maksamaan 18€ akryylipiposta. Ei muu auttanut kuin kotiin tultua kaivella lanka- ja mallivarastot. Tuloksena nämä myssyt. Malli täältä.

Lanka Laines fonty kidopaile kaksinkertaisena. Puikot:#2 pyöröt ja sukkapuikot,
silmukoita 130

Lanka Novita Brush, Puikot #5 bambusukkapuikot, silmukoita 60

Sunday, November 08, 2009

Huovutettu matto

Huovutuskokeilu, joka onnistui muuten, mutta värit eivät sovi ympäristöön.



Lanka 2-säikeistä villaa kaksinkertaisena, virkkuukoukku #6. 80 ketjusilmukkaa aluksi ja sitten kiinteitä silmukoita jämälangoista. Laskin että huovuttamaton työ kutistuu n 30% 60 asteen pyörityksessä ja laskin aivan oikein. Valmiin maton mitat 65x45 cm.

Inspiraation sain tästä pyyhkeestä, joka piristää valkoista kaakelia. Ruskeat laatat vaativat jotain vaaleampaa.

Saturday, November 07, 2009

Kiitos!


Angorinalta tuli blogivoitto, joka sisälsi uskomattoman ihanaa Angorilla-lankaa ja suloisen kortin. Langan koostumus selviää parhaiten hänen omassa blogissaan, käykääpä katsomassa. Tämä kerä pääsee puikoille heti, kun uusin huovutuskokeiluni on valmis. Siitä lisää huomenna....

Sunday, November 01, 2009

Marraskuu...

On sataa tihuuttanut koko päivän, maa on musta ja taivas harmaa. Jostain kumman syystä sain silti tarmonpuuskan ja lajittelin kaikki vuoden aikana kerääntyneet paperit omiin kansioihin. En itsekkään ollut uskoa, että viime kerrasta oli niin kauan, mutta painetut päivämäärät eivät valehtele.... Laskut on sentään hoidettu! Mies toi kohteliaasti kahvimukin piristämään, etten vain keskeytä töitä.

Välillä ihailin Peikonlehteä, joka näyttää viihtyvän uudessa kasvupaikassaan ikkunan edessä. Taimen toin kaksi vuotta sitten vanhempieni luota, alkuperäinen emokasvi taitaa olla jo lähes 50 vuotta vanha.
Ja meidän perheessä on nyt kaikilla ajokortti, Tytär sai omansa viime torstaina!