Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, December 31, 2009

OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!!

toivotan tämän joululahjan myötä. Ihana uusi tuttavuus minulle ulkomailla asuvalle. Lisätietoa löytyy näiltä sivuilta

Ja myös lankaa, vuoden jokaiselle päivälle!

Wednesday, December 30, 2009

Ohjelmassa työhuoneen siivoaminen...

... seuraavan neljän vapaapäivän aikana. Töistä tullessa oli tämännäköistä. Poika oli yöllä kiivennyt kellarikerroksen huoneesta hämähäkkiä pakoon (ihan tosi, meillä on isoja hämähäkkejä, jotka kuulema ovat terveen talon merkki). Hämähäkkikammo on ja pysyy, eikä ihme, jos herää keskellä yötä pimeässä siihen, että jokin outo elävä kutittaa kasvoja. Sängyn päällä olevat tavarat olivat lentäneet lattialle.


Työpöytäni kaaos, johon Poika on täysin syytön.

Ja lankaa, sitä löytyy lähes joka paikasta ja pursuaa ylikin.

Onneksi vasta maanantaina töihin ja uusi vuosi vietetään kotona.

Tuesday, December 29, 2009

Sukat

Taas. Ihan tavalliset. Oli kerä pinkkiä mohairia, josta tuli pehmeät ja pörröiset kotisukat ihan itselleni.

Ulkona paukkuu pakkanen ja yksittäiset raketit. Iltalenkillä Blogikoira teki tenän jo 100 metrin päässä kotiovelta. Leikki onneksi pihapiirissä, kun houkuttelin pallolla. Ja kävi ihan kiltisti iltapissalla kinoksessa ennen sisällemenoa. Aamulla ei sentään ole mitään vaikeuksia - ainakaan vielä.....

Monday, December 28, 2009

30 sekuntia...

Kuinka 10 tunnin työpäivästä voi saada purkkiin vain 30 sekuntia? Mainosfilmi on vihdoin julkaistu. Jos oikein tarkkaan katsoo loppuun asti, niin autoni näkyy siellä tanssijoiden takana. Ja suutelukohtaus on tehty autossa.

Joululoman käsityöt

Kaksi paria sukkia ja yhdet lapaset. Tuo valepalmikko jäi jotenkin päälle....

Töissä tänään pitkästä aikaa. Melko hiljaista sen jälkeen, kun sain pahimman suman selvitettyä. Ja onneksi on näitä lyhyitä viikkoja jopa kaksi peräkkäin! Ulkona on suojasää ja lumet sulavat kovaa vauhtia, huomenna tosin pitäisi olla taas pakkasta, mutta se tietää liukastelua bussipysäkille. Blogikoira tykkää lumesta, mutta pelkää yksittäisiä raketteja, joita ikävä kyllä on jo alettu ampumaan. Tämän illan lenkki jäi puoleen väliin, kun ressukka teki täyskäännöksen ja päätti lähteä takaisin kotiin. Asiasta ei suostuttu edes keskustelemaan.

Sunday, December 27, 2009

Kotona jälleen!

Tukholmasta iltalaivalla Turkuun, josta autolla Rovaniemelle iltakahville Mummin luo ja vielä samana iltana Leville, josta olimme vuokranneet mökin.

Paikallisia käsitöitä myytiin mm näissä pikkumökeissä.

Laskettelemassa kahtena päivänä.

Huipulla tuuli, pakkasta n -15 astetta.

Rovaniemellä aatonaattona pankkiasioilla ja aattona Mummin ja Ukin luona, jonne myös Kalastajaveljeni oli tullut perheineen, myös he Tukholmasta. Aattoiltana myöhään takaisin Leville. Lauantaina taas Rovaniemelle, jossa piipahdimme vielä lapsuudenystäväni luona vaihtamassa kuulumiset ja joululahjat. Ja sitten 1200 km Ruotsin kautta Tukholmaan.
Meillä oli ikimuistettava joulu tänä vuonna!

Friday, December 18, 2009

Hyvää Joulua!

Lähdemme tänään joulunviettoon Suomeen. Takaisin uudeksi vuodeksi. Haluan toivottaa kaikille kävijöille


OIKEIN HYVÄÄ, RENTOUTTAVAA JA TUNNELMALLISTA JOULUA!


Sunday, December 13, 2009

Fufo!


Tilkut ovat olleet valmiina jo ties kuinka kauan. Sain inspiraation, kun tarvittiin kastelahja Miehen serkunpojalle. Perhe asuu vanhassa, remontin alla olevassa omakotitalossa maalla, joten toivon että lämpimin ajatuksin tehty viltti on tervetullut lahja. Kuvassa reuna on vielä huolittelematon, mutta halusin kuvata päivänvalossa. Silti vaaleiden tilkkujen väri ei näy kunnolla. Tässä seuraavassa kuvassa näkee, että kokovalkoisten lisäksi on myös tuollaista hennompaa "vauvaväriä".

Sukat lähtevät työkaverille tilaustyönä.

Friday, December 11, 2009

Sukkia

Novita Rose, naisten koko. Varressa valepalmikkoa. Nämä sukat roosana ja harmaana olivat suosittuja Joulumyyjäisissä, sain jopa useampia tilauksia! Koskaan ei etukäteen tiedä, mikä menee parhaiten kaupaksi.

Vihdoinkin viikonloppu edessä ja voitteko kuvitella: tänään ei ole satanut pisaraakaan vettä, jihuu!!!


Monday, December 07, 2009

Kaikenlaista....

Aivan ensimmäiseksi Joulumyyjäiset meni ihan mukavasti. Ikävä kyllä en muistanut ottaa kuvaa omista töistäni, hillopurkkeja lukuun ottamatta.

Toiseksi viime viikolla aloitettu juurihoito alkoi temppuilla: hampaasta irtosi TOSI iso pala kesken kaiken tänään iltapäivällä. Noin neljäsosa poskihampaasta on poissa! Onneksi sain huomiseksi akuutin ajan - toivottavasti ei ala särkeä.

Kolmanneksi meidän filmitähti on päässyt uusiin mainoskuvauksiin! Olen niin pollea, etten tiedä miten päin olisin! Kerron lisää hieman myöhemmin...

Neljänneksi yksi UFO on selätetty, haluan kuvata sen päivänvalossa eli taitaa mennä viikonloppuun.

Sunday, December 06, 2009

2. adventti

Eilisaamuna oli vielä kaunis kuura maassa ja puissa, ikävä kyllä se suli pois päivän mittaan lämpöasteiden myötä. Joulukuu on tähän mennessä ollut yhtä harmaa ja sateinen kuin marraskuu. Onneksi on adventinaika ja jouluvalot! En ole kovin paljon laittanut muita koristeita ja kuusi jää tänä vuonna hankkimatta, lähdemme nimittäin Suomeen jouluksi! Tämän päivän ohjelmassa olisi taatelikakun leipominen ja vielä joitakin pikkujuttuja huomisiin myyjäisiin. Ja illemmalla ehkä katselen pitkästä aikaa Linnan juhlia, jos olen yksin kotona....

Thursday, December 03, 2009

Perinteiset joulumyyjäiset....

... maanantaina töissä. Olen laittanut "muutaman" hillo- ja marmelaadipurkin lähtökuntoon, osa on vielä keittämättä. Kuinka se aina jää viime tinkaan?

Raparperia, luumua, karviaista ja karhunvatukkaa. Mustikat ovat vielä pakkasessa. Myös muutama neule pääsee mukaan, mutta lähinnä näytille, ovat nimittäin joululahjoja...