Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, March 31, 2010

Tilkkupeittoterapiaa

Kun aloin virkata näitä tilkkuja, oli jo pieni pelko mahdollisesta sairastumisestani.

Kun sitten sain diagnoosini, sain virkatessani myös kaaoksen päässäni ja sekavat ajatukset pikkuhiljaa järjestykseen. Samoin kuin tilkut. Oli erittäin tärkeää tehdä näistä niin iloisen värisiä kuin mahdollista.

Nyt olen jo yhdistänyt 320 tilkkua ja 80 on valmiina odottamassa. Tarkoitus on tehdä vähintään 500 tilkun peitto, ehkä isompikin, jos on tarvetta. Lankaa ainakin on ja terapiaa tarvin aivan varmasti jatkossakin!

Uskolliset lukijani ovat varmasti ymmärtäneet, että peitto lähtee mökille....
Hoidostani sen verran, että tapasin eilen lääkärin, joka totesi, että kaikki arvot ovat normaalit ja kasvain on jo ensimmäisen hoidon jälkeen kutistunut n 12%!! Olisikohan peitolla osuutta positiiviseen tulokseen?

Sunday, March 28, 2010

Mökillä keräämässä voimia...

... seuraavaa viikkoa varten. Tässä onkin taas ohjelmaa: huomenna verikokeet, tiistaina lääkäri ja keskiviikkona toinen sytohoito. Menimme mökille tänä viikonloppuna, kun olen hyvässä kunnossa - pääsiäisestä ei sitten vielä tiedä. Takkatulen ääressä virkkasin ensimmäisen myssyni. Halusin tuollaisen pitkän mallin, joka kääntyy päälaelta alemmas. Tuli aika kiva omasta mielestäni. Iloinen ja ohut kakkosen koukulla.

Yöllä oli pakkasta ja illan sade jäätyi puihin ja pensaisiin. Aamulla jään sulaessa kuului pientä helinää metsästä, aivankuin musiikkia.



Kalasataman venevajat ovat vielä talviteloilla.

Tämän laivan piipusta on tupruttanut savua joka kerta kun olemme käyneet rannalla, jopa helmikuun kovilla pakkasilla. Kai siellä asuu joku, kun autokin on parkissa ja lumityöt tehty.

Onnistuin myös tekemään kirpputorilöydön. Kattokruunu takorautaa 1,50 €! Sopii täydellisesti tuvan sisustukseen.


Ja lopuksi vielä toinen aikaisempi kirpputoriostos. 2-3 litran vetoinen pannu, jossa lämpiää vesi aivan ilmaiseksi, kun lämmittää puuhellaa! Teevesi aina valmiina! Maksoin muistaakseni n. 4 €.

Saturday, March 20, 2010

Sytomyssyasiaa

Ruotsissa sairastuu rintaryöpään n 7000 henkilöä vuodessa. 18 saa diagnoosin päivittäin. Minä olen yksi näistä....

Runsas neljä viikkoa sitten sain tietää sairastuneeni. Vajaa kaksi viikkoa sen jälkeen sain tietää, että syöpä ei ole levinnyt. Olen myös päässyt erinomaiseen hoitoon ja ensimmäinen sytokuuri on jo takanapäin. Voin hyvin. Luottamus lääkäriin ja hoitoon on luja, samoin usko tulevaisuuteen, jossa ei ole muita vaihtoehtoja kuin että selviän tästä samoin kuin muistakin vastoinkäymisistä.

Blogin tarkoitus ei ole muuttua siitä mitä se on ollut, siis lähinnä neuleblogi. Mutta tulen ehkä mainitsemaan sairaudestani ja hoidoistani samalla tavalla kuin muustakin elämään liittyvästä tapahtumista. Silloin on hyvä tietää, että asioista puhun niiden oikealla nimellä enkä keksi verukkeita.

Sytomyssykampanjasta olen lukenut monessa blogissa. Koska asia alkaa olla omakohtainen ja mietiskelen vaihtoehtoja niin haluaisin mainita, että Baktus-huivi on erinomainen päähine. Jos huivi on tarpeeksi iso, sen voi kietoa päähän monella eri tavalla. Minä nimittäin inhoan myssyjä (lapsuuden "trauma") ja tunnen lähes pakokauhua ajatellessani, että pian on pakko käyttää myssyä lähes kaikki valveillaoloaika!!! Myös kesällä!

Siispä käsityönäni on ollut Baktus viime aikoina. Villasta, puuvillasta, pellavasta, mohairista, silkkisekoitteesta. Eri huivi viikon jokaiselle päivälle - ja lisää on tulossa - ehkä lopputuloksena huivi kuukauden jokaiselle päivälle?

Sunday, March 14, 2010

Lapintytön sukanvarret....


... menevät uusiksi! Kaikki muut langat ovat konepestävää paitsi yksi vihreä kerros kuvion keskellä, joka kutistui ja veti varren mahdottomaksi saada jalkaan.

Blogi on hieman heitteillä, on ollut muuta ohjelmaa ja ajateltavaa viimeiset viikot, mutta niistä myöhemmin. Nyt nautin tulppaaneista ja maaliskuun auringosta!

Saturday, March 06, 2010

Tilkut vain lisääntyvät

Taisin katsoa aika paljon olympialaisia.... En ole laskenut lukumäärää, mutta ompelin muutaman yhteen, että saan jonkinlaisen käsityksen tarvittavasta määrästä.






Yhteenompelu ei ole yhtä kivaa kuin virkkaaminen!

Tänään on ihana maaliskuinen päivä: aurinko paistaa täysin siniseltä taivaalta, räystäät tippuvat ja puhdas hanki hohtaa niin että silmiä kirvelee!

Näkymä yläkerran ikkunasta. Tuossa keskellä olevien pöytien ja penkkien päältä näkee lumen paksuuden (joka on jo jonkinverran madaltunut).

Monday, March 01, 2010

Voi itku!

Vieläkö muistatte nämä "ihanuudet"? Vanhoista intialaisista sareista purettua lankaa, joka on kehrätty uudelleen. Ajattelin tehdä jotain kivaa itselleni ja kerin yhden vyyhdin. Tai siis yritin keriä.... Lanka on niin kierteistä, niin kierteistä, että kerän joutuu kerimään vähintään kaksi kertaa ja välillä pyörittämään kierteet suoriksi. Yritin tehdä mallitilkun ja oli kuin olisi neulonut narua. HARMITTAA!

Koko viikonlopun jatkoin tilkkujen virkkausta ja niitä alkaa olla jo aikamoinen kasa. Pitäisi kai alkaa yhteenkokoaminen, että saan edes jonkinlaisen käsityksen kuinka monta tarvitsen ja kuinka suuren peiton jaksan tehdä.

Täällä on hiihtoloma, Poika lähti kavereiden kanssa vuorokauden risteilylle, koska alaikärajaa on laskettu loman ajaksi 18 vuoteen. Ihmettelen vaan, että kenellä markkinointi-ihmisellä tuli sellainen neronleimaus... Omaan Poikaan luotan, mutta kun on laivalastillinen 18-vuotiaita niin siinä tulee varmaan monta ylimääräistä kiusausta. Pojalle annoin ohjeeksi, että mitä tahansa teet niin älä MISSÄÄN NIMESSÄ mene kannelle!!

Tänään tuli taas lisää lunta n 10 cm. Alkaa jo kyllästyttää ainainen lumenluonti. Kahden naapurin kuistin katto on romahtanut alas lumen painosta, meillä ei onneksi ole ollut sitä vaaraa. Saa nähdä minkälainen kevättulva tästä vielä seuraa!