Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, June 23, 2010

Kuulumisia

Viimeinen (6:s) cytokuuri takanapäin! Sitä piti juhlistaa - kuinkas muuten kuin lankaostoksilla? Kirpparilta löysin nämä 4 kerää + hieman jämia yhteensä n 225 gr. Puuvillaa 45%, akryylia 35% ja pellavaa 20%, n 3,5 €.

Ja sitten nämä, jotka taitavat olla lähes antiikkia. Vyötteessä lukee Oscar Baekman + 4 osoitetta Tukholman keskustassa, ilmeisesti myymälöitä, joista viimeinen lopetettiin jo n 10 vuotta sitten minun tietojeni mukaan. Lisäksi ei muuta kuin kaksi käsinkirjoitettua numerokoodia ja paino n 50 gr. Lanka on ohutta ja tuoksuu villalle, kiva meleerattu vaaleansininen väri. Mielenkiintoinen tuttavuus. 2 €.

Tämän 100 gr kerän ostin viime viikolla viimeisenä työpäivänä, tarkoitus neuloa sukat sairasloman aikana. Ihastuin väriin ja työtoverin suositteluun, on kuulema riittoisaa, josta saa reilunpituiset varret ja on myös hyvälaatuista. Villan lisäksi 25% polyesteriä.
10€ (lankakaupassa)


Juhannus on tarkoitus viettää mökillä Miehen kanssa kahdestaan. Kuntoni ei riitä suurempaan juhlintaan, timotein kukinta vaikuttaa siihen myös. Mutta sehän on ohimenevää ja nyt alan odotella uusien hiusten kasvua todella uteliaana.
Ellei päivitystä tule lähiaikoina niin toivottelen nyt jo oikein hyvää juhannusta kaikille täällä kävijöille!

Saturday, June 19, 2010

Laatulomani onnistui täydellisesti!

Halusin sisustaa lasikuistin mukavaksi oleskelupaikaksi. Nyt siellä on oleskelunurkkaus (käsitöille?). Lampusta puuttuu vielä varjostin ja pöydältä ja penkiltä liinat.

Vanha nojatuoli sai uuden kankaan.

Verhot laitoin vastapäiseen nurkkaukseen.


Kahden hengen pöytä joko aamiaiselle, lounaalle, ompelukoneelle, tietsikalle, illalliselle tai työpöydäksi.


Lintuja löytyy. Nämä sain kahdelta eri kurssilta monta vuotta sitten, käsityötä Tukholman Möjan saaristosta.


Tämä sorsaparvi asui mökissä jo ennestään.

Samoin tämä ruukku, johon ihastuin lähinnä värien takia.


Kaksi samanlaista myrskylyhtyä olivat myös ennestään.

Tulppaanit myös vuosien takaa lahjaksi saatuja.

Linnunpesä rekvisiittaa....

Samoin nämä Paratiisilinnut.

Ja sokerina pohjalla: kirpparista 1 euron taulu.

Käsitöitä tein ja katselin telkkarista prinsessahäät. Kotiin tulin sopivasti syömään tänä iltana ja huomasin ilokseni, että koko talo oli imuroitu ja koko tontin ruoho leikattu. Blogikoira oli suunniltaan ilosta..... oli kiva tulla kotiin!

Wednesday, June 16, 2010

Tänään....

... jäin kokopäiväiselle sairaslomalle elokuun loppuun saakka. Voin hyvin juuri nyt, tällä hetkellä, mutta tuntuu siltä, että on aika keskittyä kokopäiväiseen rentoutumiseen ja voimien keräämiseen ennen viimeistä cytokuuria ensi viikolla ja varsinkin ennen leikkausta, joka tapahtuu suunnitelmien mukaan heinäkuun lopulla. Virallisesti olen siis sairalomalla, mutta henkisesti lomalla. Huomenna lähden mökille muutamaksi päiväksi, IHAN YKSIN, edes Blogikoira ei tule mukaan. Nautin jo etukäteen laatuajasta yksin, sitä ei tapahdu usein. Mukaan lähtee käsitöitä ja pari on jo aloitettu paikan päällä, joten vapaa-ajan ongelmia ei tule olemaan. Pääprojekti on lasikuistin sisustus, myös ompelukone pääsee mukaan. Takaisin tulen lauantai-iltana (tarkoitus on katsoa prinsessahäät telkkarista aivan rauhassa, kotona siitä ei varmasti tulisi mitään...). En missään tapauksessa ole rojalisti, mutta erittäin iloinen Victorian henkilökohtaisesta onnesta. Hän näyttää todella onnelliselta morsiamelta.

Sunday, June 13, 2010

Toinen Fufo

Pyykinpesun lomassa viimeistelin toisen tyynynpäällisen. Neliöita oli alunperin 5, joten virkkasin 4 roosaa lisäksi...
... ja takakappaleen jämälangoista. Jotain mohairsekoitetta tälläkin kertaa, kerittynä ilman vyötettä.

Friday, June 11, 2010

Fufo

Palat ovat olleet valmiina - 2 vuotta? Eilen kokosin parissa tunnissa. Lanka on Novitan muistaakseni Charlie Mohair -nimistä, jota joskus lähti mukaan kirpparilta. Ikävä kyllä kuva tärähti ottaessa, mutta värit ovat prikulleen oikeat. Menekki 150 gr.

Päiväpeitto Mummin käsialaa.

Thursday, June 10, 2010

Puutarhassa....

... ei mielestäni tarvitse olla vain kasveja. Tässä muutama kuva objekteista, joita ei tarvi hoitaa kesän aikana.
Lammasäiti ja karitsat ovat Tanskasta, kolmen eri kesälomamatkan tuliaisina. Viihtyvät hyvin luumupuun alla, kestävät sekä aurinkoa että sadetta. Taustalla betoninen raparperinlehti, joka halkesi.

Tämä ruukku puolestaan halkesi, kun yksi puu kaadettiin ja ruukku sattui olemaan liian lähellä. En silti heittänyt sitä roskikseen.

Talo on alunperin lintujen syömäalusta, jonka pohjan lumi ja kosteus tärvelsi ja irroitti. Saa olla tuossa niin kauan kuin kestää säänvaihteluja.

Vasemmanpuoleinen linnunpönttö jäi yli siitä puusta, joka kaadettiin ja joka särki ruukun. Keskimmäisen toi Blogikoira kotiin metsästä ja oikeanpuolimmainen on Ukin käsialaa. Hän teki ahkerasti linnunpönttöjä kesäisin, kun vielä oli siinä kunnossa, että jaksoi. Tarkoitus on viedä se mökille, mutta olen hieman epävarma onko siellä yhtään koivua omalla tontilla.

Ja viimeisen kuvan olen varmasi näyttänyt aikaisemmin. Kyllä kivet ovat kauniita!

Huomenna menen töihin, olo on melko hyvä, mutta siitä tulee lähinnä sosiaalinen käynti. Ensi viikolla päätän, koska jään kokopäiväisesti sairaslomalle.

Tuesday, June 08, 2010

Kirpputorilöytö

Parisen viikkoa sitten kävin pitkästä aikaa työpaikan läheisellä kirpparilla. Räsymattojen laatikossa oli rullalla tämä ryijynpohja!




Siitä saakka kun kävin ryijykurssin on mieli tehnyt ostaa valmis pohja, mutta kun ovat niin turkasen kalliita. Tämä maksoi n. 25€, en edes osaa arvata millainen hinta olisi ollut tarvikekaupassa....
Lankoja ei tarvitse lähteä ostamaan, niitä löytyy kaikenvärisinä omasta takaa, hyvin marinoituja. Ei siis ole projekteista pulaa, tästä saattaa tulla terapiamatto.


Bloggerin ja Vuodatuksen yhteityö mättää, en ole saanut yhtään kommenttia lähtemään moneen päivään. Onko muilla ollut vaikeuksia?

Monday, June 07, 2010

Juhlat ohi - arki alkaa

Virallinen kuva on sitten toisenlainen - kravatti suorassa jne. Ruotsissa ylioppilaan kaulaan ripustetaan kukkia, nalleja, kuohuviiniä ja kaikenlaista muutakin.

Juhlat menivät hyvin - loppujen lopuksi. Olin välillä aivan puhki, en niinkään fyysisesti vaan pää ei pysynyt vauhdissa mukana! Viides cytohoito kuudesta oli keskiviikkona ja Poika leivottiin ylioppilaaksi kaikkien traditioiden mukaan perjantaina. Ellei kälyni olisi ottanut ohjaksia haltuunsa (tämä sovittiin jo aikaa sitten) niin en tiedä kuinka olisin selvinnyt.... Lääkityksen sivuvaikutuksena "dementia" ja ajatuskatkokset alkavat olla arkipäivää ja stressi ei sitä helpota.

Lauantaina lähdimme Miehen kanssa mökille, eilen jo takaisin, mutta siellä osasin sitten rentoutua ja ottaa iisisti. Nyt on olo aivan hyvä ja sulattelen viime viikon tapahtumia. Hämmästyksekseni huomasin, että blogini täytti 4 vuotta viime tiistaina!
Käsitöistä ensi kerralla.

Thursday, June 03, 2010

LAKKIAISET

Pojasta leivotaan ylioppilas huomenna, koululle mennään vastaanottamaan tämän kyltin kanssa.
Kiirettä pitää....