Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, July 29, 2010

Kokeilin autolla-ajoa leikkauksen jälkeen....

ja huristelin kirpputorille. Löysin keittiöön kesämaton, tuo varjon kuvaaminen ei ollut tarkoitus.


En oikeastaan ole pastellin ystävä, mutta vaihtelu virkistää.




Ryijypakkaus, jonka ostin oikeastaan vain tuon työkalun takia (€2), langat unohtuivat kuvasta....


Tässä toinen pohja, josta saa pikkumaton. Otan vain pois nuo "koristeet".












Kävin myös teippaamassa haavan ja hyvältä näytti. On parantunut oikein hyvin, sain aloittaa jumpan, joka on 1-2 kertaa päivässä. Kaksi erilaista venytystä á 2 minuuttia. Vaikeinta on muistaa tehdä liikkeet, ei niinkään niiden suoritus.

Tuntuu, että lehdet pursuavat toinen toistaan kivempia neulemalleja, tekisi mieli aloittaa uusi työ joka päivä - selvä merkki tervehtymisestä!

Wednesday, July 21, 2010

Leikkaus takanapäin!

Maanantaiaamuna aikaisin tehtiin operaatio ja jo tiistaina puolenpäivän aikaan pääsin kotiin. Ei pahoinvointia, ei kipuja, ei mitään ylimääräisiä yllätyksiä. Lääkärin mukaan kaikki meni hyvin. Nyt pitää lepäillä ja olla rasittamatta vasenta käsivartta maanantaihin, jolloin tarkistetaan teippaus ja tikit. Sen jälkeen sitten jumppaamaan tarkkojen ohjeiden mukaan. Virkkaaminen ja neulominen sujuu, oli pakko kokeilla.

Sain valkoisen T-paitamaton valmiiksi viikonloppuna, siitä tuli ihan kiva. Huono kuvakulma, kyllä siinä on aivan suorat reunat. Nuo kokopitkät raidat ovat erillistä kudetta. Epämääräisempi väritys syntyi T-paitojen rintamuksen kuvioista, aika kiva lopputulos mielestäni. Matto on luonnossa huomatavasti "hienompi", jotenkin tämä kokonaiskuva ei tuo sitä oikeuksiinsa...



Saturday, July 17, 2010

Kotona jälleen


Mökillä puuhastelu oli erittäin verkkaista. Yhtenä päivänä innostuin pesemään ikkunoita, kaikki ruudut olivat nimittäin varjossa. Ja niitä ruutuja piisasi, eri kokoisia ja näköisiä. Olisi ehkä pitänyt laskea ihan huvin vuoksi kuinka monta.... Kaikkia en edes pessyt, yläkerta jäi kokonaan ja tuvan ja keittiön ruudut sisältäpäin. Ajattelin, että niistä voi sitten jatkaa joskus syksymmällä.


Erittäin minimaalista oli myös tontilla työskentely. Kitkin pahimmat rikkaruohot pikkumännyn juurelta ja laitoin muutaman kiven rajoittamaan kasvupaikkaa.




Keskiviikkona tein pienen autoajelun lähiympäristössä, joka on tuiki tuntematonta ennestään. Tämä ranta on kulttuurinähtävyys, joka on jonkin miljoonan vuoden takaisen aikakauden jäännös. Lähes meren rannasta leviää pikkukivinen laaja alue, jossa kasvaa jokunen puu siellä täällä.


Blogikoira pääsi uimaan säännöllisin väliajoin, muuten se olisi kai läkähtynyt. Autossa oli onneksi viileää.
Polku näköalapaikalle oli tunnelmallinen, täällä ei ollut kuivuudesta tietoakaan.

Fågelsundet on vanha kalasatama, jonka venevajat on kunnostettu kesänviettopaikoiksi. Mökki, rantaterassi, oma uimapaikka, oma vene ja meri muutaman metrin päässä - samoin naapurit.


Tänään on Tukholmassa pilvistä ja tuulista, minä tykkään.
Kiitos kaikista aikaisemmista viesteistä, olen yrittänyt vastata, mutta jostain syystä ne eivät lähde eteenpäin.

Monday, July 12, 2010

Huh hellettä!

Meillä vietetään jopa virallisesti trooppisia öitä - siis lämpötila ei laske alle 20 asteen vuorokauden aikana. Sellainen oli viimeksi, kun vietimme Miehen kanssa yhteistä 100-vuotisjuhlaa 6/7 2006.

Lämpö tahtoo viedä voimat, auringon palvonnan lopetin jo ensimmäisen raskauden aikana jo yli 20 vuotta sitten. Pidän kyllä enemmän lämmöstä kuin kylmästä, mutta kuten Ruotsissa sanotaan "lagom är bäst". En silti valita, varjossa on mukava istua varsinkin kun hyttyset ovat kuolleet kuivuuteen ja myös jonkinlainen tuulenvire on leyhytellyt joka päivä.

Käsityöt etenevät jotenkuten. Tunikan sain valmiiksi, mutta siitä tuli liian pieni, en tiedä mitä teen sen kanssa, ei huvittaisi purkaa. Kynnysmatosta tuli liian lyhyt, pitäisi leikata muutama T-paita lisää, mutta ne ovat vielä Miehen päällä. Valkoisista paidoista on syntymässä matto ja se näyttää lupaavalta tähän mennessä. Uuden kameran kuvansiirto ei tahdo onnistua vielä. Siis soutamista ja huopaamista.

Huomenna aion kuitenkin lähteä mökille muutamaksi päiväksi Blogikoiran kanssa. Ollaan vaan ja nautitaan. Viikonlopuksi kotiin ja maanantaina onkin sitten leikkaus (jota jännitän jo nyt).

Wednesday, July 07, 2010

Mitä olen tehnyt tänään?

En mitään, tuli ensimmäiseksi mieleen, mutta sitten mietin hetken. Olen käynyt viikko-ostoksilla ruokakaupassa. Tehnyt kaksi pitkähköä (?) lenkkiä Blogikoiran kanssa. Täyttänyt ja allekirjoittanut pakolliset lomakkeet sairasvakuutukseen. Kastellut puutarhan. Virkannut uutta kynnysmattoa T-paidoista. Puhunut pitkän puhelun Mummin kanssa Suomeen. Puhunut Metsästäjäveljen kanssa ja sopinut samasta Suomenlaivanmatkasta elokuussa. Pessyt kaksi koneellista pyykkiä. Ja samantien odotellut tukankasvua....

Olen myös opetellut uuden kameran käyttöä. Kuvat osaan ottaa, mutta niiden siirto koneeseen ei tahdo onnistua...

Joka tapauksessa: Uusi matto tekeillä.

Yritys kuvata Tuoksuköynnös...

Ja kukkivaa puutarhaa.
Helle jatkuu.... Mies töissä, Poika lähdössä musiikkifestareille ja Tytär Italiassa. Minä yritän rentoutua lähinnä käsitöiden parissa ja suunnittelemalla mahdollista kirppiskierrosta huomenna.

Tuesday, July 06, 2010

Moottoripyörämuseossa

Miehen syntymäpäivätoivomus oli käynti vasta-avatussa moottoripyörämuseossa. Nämä olivat iältään vanhimmasta päästä:




Ompelukonemerkki?

Minä ihastuin tähän hieman erikoisempaan malliin. Teksti puhukoon puolestaan.


Todella kiva museo myös vähemmän kiinnostuneille. Kaikki oli esitelty erittäin hienosti, siistit tilat ja harmooninen kokonaisuus.
Tänään oli hieman viileämpi päivä, "vain" 20 astetta, ihan hyvä.... illemmalla myös tihkusadetta, ei tarvitse kastella puutarhaa. Loppuviikosta on taas luvassa hellettä - alan olla melko kyllästynyt peruukkiin....




Thursday, July 01, 2010

Matto....

... vanhoista T-paidoista. Leikkasin kuteet viime kesänä ulkona ja virkkasin nyt myös enimmäkseen ulkona. Aika pölyistä hommaa molemmat....

Yksi keskileveä raita on yksi miehen L-kokoinen paita, joten melko monta meni. Valkoiset kuteet ovat vielä jäljellä ja niitä on tuplasti yhtä paljon. Saa nähdä, saanko inspiraation toiseen mattoon, viimeiset kerrokset ovat melko raskaita tehdä.

Sain tänään tietää, että leikkaus tulee olemaan heinäkuun 19. päivä. Kuinkahan pian sen jälkeen voi neuloa ja virkata?

Tytär lähti Italiaan 5 viikoksi "piikomaan" tuttavaperheeseen ja vei kameran mukanaan. Sain uuden kameran syntymäpäivälahjaksi Mieheltä ja sen käyttö täytyy opetella, ehkä viikonloppuna mökillä.