Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, August 22, 2010

Virkattu viltti

Pikkuhiljaa valmistui mohairsekoitelangoista viltti. Jonkinlainen malli oli mielessä, kun aloitin tuolla liilaan vivahtavalla suorakulmiolla, mutta jossain matkan varrella lisäsin pituutta ja leveyttä juuri senhetkisen tarpeen mukaan. Pehmeä ja varmasti lämmin.




Reunaan pari kiinteää kerrosta ryhdistämään koko työtä.

Blogikoira elementissään. Kuva viime viikonlopulta, kauempana karilla häämöttää merimetsoja ja lokkeja. Silmä lepää horisontissa.

Friday, August 20, 2010

Pikkuryijy....

... on valmis, muttei vielä seinällä. Vien sen mökille, jossa on ripustuskoukku. En vain malttanut olla kuvaamatta kotona. Huomaatteko tuossa yläreunassa, että valkoinen lanka on erilaista? Sitä ei luonnossa huomaa ellei tiedä! Löysin nimittäin juuri samaa sävyä varastosta, hieman pörröisempää laatua, mutta se ei haittaa, kun ryijy jää omalle seinälle. Turhaa harmittelin ohjeen puutteellisuutta.

Ja ILOUUTINEN: minä voin hyvin! Lääkärin mukaan hoidot ovat tehonneet erittäin hyvin ja leikkaus onnistui täydellisesti. Ohjelmassa on silti vielä sädehoito edessä, mutta se ei juuri huolestuta.

Poika täyttää tänään 19 vuotta ja ohjelmassani on leipoa täytekakku. Jos koristelu onnistuu suunnitelmien mukaan niin siitä sitten kuva seuraavassa postauksessa.

Monday, August 09, 2010

Olimme....

.... lauantaina laskemassa Ukin uurnan sukuhautaan. Matka oli pikainen, perjantaina iltalaivalla Turkuun ja siitä runsaat 200 km Asikkalaan. Seremonian jälkeen kokoonnuimme serkkuni kesähuvilalle Ruotsalaisen rannalle. Oli kiva tavata isänpuolen serkkuja, joista osaa en ole nähnyt vuosikymmeniin. Ihan tosi, kaikki sen puolen serkut ovat yli 10 vuotta vanhempia ja se oli niin paljon lapsena, ettei kovin läheisiä siteitä syntynyt. Isä oli 7-lapsisen perheen nuorin ja hänen ja vanhimman sisaren välillä oli parikymmentä vuotta. Saman päivän iltana takaisin laivaan ja kotona olimme aikaisin sunnuntaiaamuna. Väsytti!

Vieläkö joku muistaa ryijynsolmiseni? Aloitin jo aikaa sitten valmiin tarvikepaketin teon aikomuksena harjoitella. Hyvin meni ja kivaa oli, vaikka kovin hidasta työtä se oli. Viime viikolla sitten ajattelin tehdä loppuun, kun oli vain taustasta viimeiset rivit jäljellä. Hämmästyksekseni huomasin, että toinen valkoinen vyyhti oli aivan eri sävyä kuin ensimmäinen. Aluksi luulin saaneeni väärän vyyhdin, mutta lappuja tarkistaessani selvisi, että pakettiin kuului 100 gr luonnonvalkoista ja 100 gr valkoista pohjaväriä. Solmuihin käytettiin 4 lankaa. MISSÄÄN ei sanottu että 2 luonnonvalkoista + 2 valkoista, vaan sen päättelin itse aikani mietittyäni. Kyllä harmitti!




Aika iso sävyero. Ymmärrän kyllä, että lopputulos olisi kauniimpi ja elävämpi, jos nuo sekoittaisi, mutta se olisi kyllä pitänyt kirjoittaa ohjeeseen.

Lohdutti, kun löysin kirpputorilta ohutta villalankaa, sinisiä sävyjä yhteensä n 200 gr, maksoi 4€.

Tänä iltana lähden mökille yöksi, koska huomenna tulee nuohooja tarkistamaan piiput ja tulisijat. Huomisiltana jo takaisin, koska keskiviikkoaamuna on seuraava lääkärissäkäynti.