Tuulintupa - TuuliStuga

Monday, December 27, 2010

Rauha jatkuu...

Olen tänään vapaalla, töihin huomenna ja ylihuomenna ja sitten taas vapaalla. Joulu meni todella rauhallisesti. Aattona nyyttikestit Anopin luona, hänen ei tarvinnut kuin kattaa pöytä ja avata ovi. Meitä oli sopivat 9 henkeä pöydän äärellä. Kotona söimme illalla perinteisesti riisipuuron ja avasimme kuusen alle kertyneet paketit.

Itselleni neulomani koirankarvalapaset saivat pyhien aikana yksinkertaiset kukkakoristeet.


Sain 100 gr:n vyyhdistä kahdet parit, joten näillä tuplalapasilla pärjää ellei tuule kovasti.

Thursday, December 23, 2010

Joulutervehdys!


Tuulintupa vetäytyy joulunviettoon toivottaen iloista, hauskaa, rauhallista, hyvää joulua!

Monday, December 20, 2010

Aikamoinen tonttu....

... siis minä itse! Tarkoitus oli siirtää kuvat kamerasta koneeseen, mutta jossain vaiheessa unohdin painaa oikeaa nappia ja samantien poistin kaikki kuvat kamerasta. Olin joko liian hätäinen tai ajatukset olivat jossain aivan muualla. Tarkoitus oli näyttää leipomani joulutortut (niitä on nyt monessa muussakin blogissa, minun torttuni ovat juuri samannäköisiä kuin muillakin), kukkiva Amaryllis (ei tässäkään mitään erikoista), koristeltu joulukuusi (siitä saa uuden kuvan) ja muutama muu jouluaiheinen motiivi. Valmiita käsitöitä ei yhtään.

Pieneksi lohdutukseksi lähinnä itselleni tämä tonttu, jolla myös näyttää olevan ajatukset jossain muualla kuin missä niiden pitäisi olla (unten mailla).

Kaksi päivää töitä ennen joululomaa. Tänä vuonna pysymme tiiviisti kotona, lunta on tupruttanut yli kaksi vuorokautta ja lisäksi on luvattu lähes 20 astetta pakkasta!

Tuesday, December 14, 2010

Taas yksi viikko lähempänä joulua!

Täällä on jo vietetty Lucia ja käyty ystävättären glögi-illassa. Viikonloppuna mökillä sain joulukortit lähetyskuntoon, siinä vierähti lauantai-iltapäivä.



Sain myös haluamani pyöreät kynttilät tähän metsästä löytämääni kynttilänjalkaan. Ihan tosi: viime vuonna Mummin luona käydessäni se sattui silmään asutusalueen pikku metsässä Blogikoiraa ulkoiluttaessani. Yltäpäältä ruosteessa, mutta muuten hyväkuntoinen. Mies käsitteli sen hiekkapuhalluksella ja talven yli mietiskelen pitäisikö se maalata mustaksi vai jättää harmaaksi.
Ystävän tilaama sateenkaarensävyinen tilkkupeitto pääsi alkuun.

Tällä viikolla on pikkujoulut töissä ja joululounas oman osaston kanssa. Onneksi joululahjat ovat jo aika hyvällä mallilla, ei vielä hankittuna, mutta selvänä ajatuksena päässä.

Tuesday, December 07, 2010

Joulumyyjäiset....

töissä eilen menivät hyvin. Neljä huivia muuttivat uusiin koteihin ja suurin osa hilloista ja marmelaadeista tekivät kauppansa. Itse ostin joulukortteja ja purkin omenachutney:a, jota en ole koskaan maistanut.

Itsenäisyyspäivää vietin sytyttämällä kaksi kynttilää keittiön ikkunalle samalla muistellen isääni, joka vietti rintamalla kokonaista 4 vuotta, 17-vuotiaasta 21-vuotiaaseen. On aivan mahdotonta kuvitella omaa Poikaa (19 v) samaan tilanteeseen. Tai ketään muutakaan tuntemaani nuorta miestä - tai naista.

Friday, December 03, 2010

Joulutunnelma tiivistyy!

Näillä leveysasteilla ei ole ollut tähän vuodenaikaan näin paljon lunta miesmuistiin! Tulin eilen aikaisin töistä ja lähdin Blogikoiran kanssa pitkälle kävelylenkille kamera mukana.





Läheisellä luonnonsuojelualueella on pieni lintulammikko, joka on jo jäätynyt. En silti uskaltanut kuin kiertää turvallisesti rantoja myöten takaisin.

Tässä pitäisi potkaista tennispalloa....


Maanantaina on töissä perinteiset joulumyyjäiset. Vien sinne mustikkahilloa, raparperimarmelaadia ja raparperichutney:a myytäväksi, käsitöistä pääsevät Terapiatilkkupeitto #1 ja pikkuryijy näytille. Huivit ja tossut jäävät tällä kertaa, koska niitä en ole tehnyt koko vuotena.


Tossuista puheenollen. Toissapäivänä sain hauskan puhelun: naapurikunnan kotiseutuyhdistys pitää joulumyyjäiset toisena adventtina ja yksi puuhanainen kyseli, voisinko tulla sinne myymään huovutettuja tossuja! Hän oli itse ostanut runsas kaksi vuotta sitten minulta tossut toisista myyjäisistä, joihin osallistuin ja sai kännykkänumeroni etiketistä, jonka olin tossuihin ommellut. Tosi kivaa, mutta ikävä kyllä ei ole tossuja varastossa - pitäisikö aloittaa tossutehdan ensi vuodeksi? Tämä tarjous oli erittäin mukava siinäkin mielessä, että noihin myyjäisiin halutaan varta vasten harrastelija- ja perinnekäsityöläisiä mukaan. Siis ketä tahansa ei kelpuuteta....