Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, January 26, 2011

Norjalainen kolleega...

tilasi huivin joulumyyjäisten jälkeen. Toivomuksena oli yksinkertainen, ohut, lämmin, siniseenvivahtava kolmiohuivi. Tässä lopputulos.

Lanka Fame trend, 75% villaa ja 25% polyamidia. Bambupuikot # 8, aina oikeaa. Paino 60 gr.

En ole vielä toimittanut tilaajalle, joten en tiedä mielipidettä. Vähän jännittää niinkuin aina tilaustöiden kanssa. Itse olen kyllä tyytyväinen.

Kirjoneulevillapaitani edistyy hitaasti, mutta varmasti. Ensimmäinen hiha kyynärpäässä suunnilleen. Kakkosneuleena itselle suorakaiteenmallinen salomoninsolmuhuivi - kumma miten noihin solmuihin jää koukkuun!

Maanantaina lisään työpäivään 2 tuntia eli aloitan 75%:sena, 25% vielä sairaslomaa. Tällainen suunnitelma kaksi kuukautta eteenpäin tuntuu ihan oikealta ratkaisulta.

Monday, January 17, 2011

Antamisen iloa

Minä olen tuo tuntematon lahjoittaja! Olin kyllä laittanut lapun pussiin mukaan, mutta taisi olla liian pieni ja kadota käsittelyssä. Neuloin viime kevään ja kesän aikana sukkia useamman parin ja enimmäkseen miesten kokoa ja -väriä. Oma miesväki ei villasukkia käytä kuin korkeintaan kerran vuodessa, joten kummallekin riittää yksi pari. Tukholman kodittomista on suurin osa miehiä ja varsinkin sukat ovat todella tervetulleita - varsinkin tänä talvena! Pussi oli lojunut kotona jo useamman kuukauden, kun vihdoin viikko ennen joulua otin itseäni niskasta kiinni ja vein sen keräyspisteeseen. Harmitti, etten ollut saanut asiaa pois päiväjärjestyksestä jo aikaa sitten, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Ja olen yhä vakaasti sitä mieltä, että antamisen ilo on usein suurempi kuin saamisen!

Monday, January 10, 2011

Tulin vain näyttämään....

... että täällä kasvatetaan muutakin kuin lankavarastoa. Ei kovin nopeasti mutta varmasti. Hiukset ovat pehmeät ja ohuet, mutta niitä on paljon joten lopputulos on ihan kiva. Muuten helppohoitoiset, mutta aamulla sojottavat joka suuntaan, useimmiten väärään ja on pakko kastella ihan juuria myöten. Otsatukkaa kampaan jo hieman sivuun! Keskellä päälakea tuollainen töyhtö, saa nähdä kuinka kauan se jaksaa pysyä itsepintaisesti pystyssä. Väriin en ole tottunut vieläkään, minähän olen ollut tähän saakka blondi. Toisaalta vaihtelu virkistää ja väriähän voi aina muuttaa.

Sunday, January 09, 2011

Loppiaisen käsityö....

Olisikohan tämä pääsiäisen jälkeen valmis? Kiva työ mutta niin hidas! Omasta mielestäni tylsänväriset langat vaikka lopputulos on varmasti hieno. Helppo malli ja nuo valkoiset pilkut ovat kyllä kaikki paikallaan vaikkei siltä näytä.





Mökillä pitkä viikonloppu. Ohjelmassa lumitöiden lisäksi kirppis. Tämä essu oli ehdottomasti otettava mukaan 2 €urolla. Niin kaunis käsityö että menin lähes mykäksi, huoliteltu ihan viimeistä pistoa myöten!




Huomenna töihin. Tämän viikon jälkeen ollaan jo tammikuun puolessa välissä.

Monday, January 03, 2011

Uuden vuoden neule



Kirjoneuletta pitkästä aikaa. Valmiin tarvikepaketin Ö-tröjaan ostin jo aikoja sitten samoilta käsityömessuilta kuin kesällä valmistuneen pikkuryijyn, mutta nyt vasta pääsin alkuun. On tässä tikuttamista: kirjoneuleessa on 240 silmukkaa 3½-puikoilla! Malli on helppo vaikka en sitä vielä ole ulkoa oppinut. Tuo vaalea harmaa on sävysävyyn, joten puikoilla on vain kaksi lankaa yhtäaikaa.


Tänään ja huomenna töissä ja sitten on taas pitkä vapaa. Uusi vuosi meni mökillä raketteja paossa (Blogikoira pelkää niitä joka vuosi enenmmän ja enemmän), lumitöissä ja neuloessa. Miehellä on autotallissa pitkäaikainen projekti, joka ehkä valmistuu tämän vuosikymmenen aikana - tai sitten ei. Kiirettä ei nimittäin ole.


Oikein hyvää alkuvuotta kaikille yhteisesti!