Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, April 19, 2011

Pääsiäislomalla

Otin nämä päivät ennen pääsiäispyhiä vapaaksi. Aika on mennyt ikkunoita pestessä, siivotessa, Blogikoiralenkeillä, kukkamultien vaihdossa ja myös levätessä. Veroilmoituksen ajattelin tehdä tänään. Sehän ei nykyisin ole muuta kuin numeroiden tarkistus ja niiden hyväksyntä. Toista oli ennen, kun itse joutui laskemaan kaikki tulot ja vähennykset! Ja viemään lomakkeen henkilökohtaisesti verovirastoon!
Käsityöt ovat hunningolla, ei ole huvittanut. Pääsiäiskranssin sain sentään koristeltua ja kiinnitettyä ulko-oveen. Ja narsissit torilta ruukkuun pupujen ja tipujen seuraksi.


Mies on huomenna vielä töissä, mutta sitten suuntamme auton mökille. Meille on ennustettu upeita ilmoja, lämpömittariin lähes 20 astetta!



OIKEIN HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE YHDESSÄ JA ERIKSEEN!


Saturday, April 16, 2011

Hyvin täällä voidaan....

... oikein hyvin! Blogiystävä jo ihmetteli vointiani, kun en ole blogannut koko huhtikuun aikana. Käsityöt kyllä edistyvät, mutta ei ole mitään näytettävää, kun ei ole valmista. Olen ensi viikon vapaalla ja ajattelin hoidella hunningolle jäänyttä puutarhaa. Tosin mitään erityisiä virityksiä ei kannata edes ajatella etanoiden takia. Ne ovat lisääntyneet hurjaa vauhtia viime vuosina. Kiipeävät jopa suuriin ruukkuihin, jotka ovat maan tasolla kivetyksellä. Tänä vuonna laitan kaikki ruukut terassille, joka on metrin korkeammalla. Eilen ihmettelin miksi keisarinkruununi makasi kummallisesti maata pitkin ja ajattelin tukea sen jotenkin, kun huomasin että puolet varresta puuttui. Ei ihme ettei jaksanut pysyä pystyssä! Ihan selvät etanan tuhot ja nyt jo. Vastahan luonto on herännyt pitkän talven jälkeen. Harmittaa! Kaktukset vein ulos. Ne kestävät jopa pientä pakkasta, ovathan ne aavikon kasveja. Ja huomenna on jo kiire ostamaan kukkamultaa: viime vuonna jäi kaikkien ruukkukasvien multa vaihtamatta. Terassille sain kuitenkin pöydän ja tuolit ja tyynyt ja tänään on tarkoitus grillata eka kertaa tälle vuodelle.

Ensimmäiset sinivuokot bongasin eilen.