Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, May 31, 2011

Meidän filmitähti!


Kolmannen kerran autoni on päässyt mainoskuvaukseen! Ensimmäisen kerran 5 vuotta sitten kun Volvo Amazon täytti 50 vuotta, toisen kerran rekvisiitaksi "Grease"-musikaalin ruotsalaisen version mainokseen ja nyt kesän SUUREEN tapahtumaan: Allsång på Skansen!!
Se on yhteislaulutilaisuus, joka näytetään joka tiistai TV:ssä suorana lähetyksenä lähes koko kesän.



Tänään oli nauhoitustilaisuus, jossa meni koko päivä. Lopputulos nähdään juhannuksen tienoilla.


Toinen kiva juttu on, että Blogipoika on saanut töitä! Ja aivan omasta aloitteestaan ja omin voimin ilman kontakteja tai sukulaisten apua. Hän on tosin ollut hanttihommissa koko talven, mutta tämä on ensimmäinen "oikea" työpaikka.


Viikonloppu meni mökillä. Lampunvarjostimet ovat oikein kivat ja toimivat. Huomenna lähdetään takaisin mökille töiden jälkeen ja minä jatkan uusia juttuja: maalaan nämä tuolit. En siis ole ikinä aikaisemmin ollut yhtään kiinnostunut huonekalujen kunnostuksesta tai uudelleen maalaamisesta, mutta nyt! Olin niin läpeensä kyllästynyt näiden kauheaan väriin (istuinosat on vielä raaputtamatta) ja olin jo heittämässä ne kaatopaikalle. Vanha maali hilseili kuitenkin parista paikasta ja tarkemman tutkimisen jälkeen löysin pinnan alta kauniin sinivihreän sävyn.


Näiden kahden tuolin lisäksi olisi myös sohva käsiteltävien listalla. Toivottavasti innostukseni ei lopahda kesken.....

Sunday, May 22, 2011

Sopivan lämmintä

Tällainen sopii minulle! Lämpömittarissa +20 ja risat ja tuulee sopivasti. Hyttyset ovat nimittäin heränneet ja hyökkäävät kimppuun heti kun vain mahdollista. Koiralenkillä lähimetsässä varsinkin. Ja Blogikoirassa on ollut jo 3 puutiaista lääkityksestä huolimatta!

Nämä ajattelin laittaa kukkapenkkiin, mutta saavatkin olla ruukussa ainakin aluksi.




Kaksi lampunvarjostinrunkoa saivat paperinarua ympärilleen. Jalat ovat mökillä, joten kokonaisvaikutelman saan vasta viikon päästä. Luulisin, että näistä tuli ihan kivat. Kuvassa eivät tosin näytä juuri miltään....

Eilinen päivä meni pyykinpesussa ja ruohonleikkuussa. Ihana tunne, kun jaksaa taas aivan normaalisti!

Wednesday, May 18, 2011

Väliaikatietoja

Luumupuuni kukki viime viikolla. Onneksi oli hieman lämpimämpää ja kaikenkarvaiset pölyttäjät jaksoivat tehdä tehtävänsä.



Siivosin sisääntulon kivikon puhtaaksi roskista ja rikkaruohoista. Tällaisia betonisia raparperinlehtiä valoin yhteensä kymmenkunta viisi vuotta sitten. Kuusi annoin lahjaksi ja loput pidit itse. Tämä halkesi keskeltä, mutta sitä ei kukaan huomaa, kun asettelin sen sopivasti kivien päälle.



Tulppaanit ovat kukkineet ainakin viikon kuvan päivämäärän mukaan (12/5 otettu kuva). Ja lähipäiviksi on luvattu taas lämpimämpää!


Käsitöistä sen verran, että kaksi villapaitaa ovat loppusuoralla. Edistyivät melko mukavasti jääkiekkoa katsellessa, nyt ovat taas jäähyllä.... Ohjelmassa on muutama akuutti ja pakollinen ompelujuttu, lähinnä korjaustöitä. Ja päässä pyörii ideoita lampunvarjostimista - niiden toteuttaminen vaatiikin sitten lisäenergiaa, jonka nappaaminen ei ole vielä onnistunut.

Tuesday, May 03, 2011

Kevät???

Kuinka täällä voi ollakin näin kylmä! Pohjoistuuli menee luihin ja ytimiin. Yöllä nollassa tai vähän alle ja päivällä muutama plussan puolella. Tänä aamuna satoi räntää niin että musta koira oli valkoinen pikku lenkin jälkeen! Luonto on kuin pysähtynyt ihmettelemään maailman menoa pääsiäisen lämpöaallon muuttuessa jäiseen kylmyyteen. Samoin minä.

Tein hauskan löydön viikonloppuna mökillä. Laakakorvasieni, onko tuttu kenellekään? Minä etsiskelin tavallisia korvasieniä (löysin 5 melko pientä) ja sitten löysin näitä toisia sellaisen vanhan tien päällä olevan havukasan alta. Niillä ei ollut jalkaa ollenkaan, mutta 10-12 sentin hattu. Keitin ne varmuuden vuoksi, mutta oppaan mukaan ne ovat myrkyttömiä. Vielä on maistamatta.

Peikonlehti muutti Pääsiäisenä makuuhuoneeseen, kun ei enää mahdu muualle. Latva on Mummin peikonlehdestä, jonka hän hankki ensimmäisenä viherkasvina yhteiseen kotiin Ukin kanssa 50-luvun alussa. Tämä näyttää viihtyvän meillä!

Sunday, May 01, 2011

Vihdoinkin!

On ollut vaikeuksia koneen kanssa jo pari viikkoa, vihdoinkin pelittää!

Tässa todiste, että täällä tehdään myös käsitöitä. Miehen villapaitatilanne alkaa olla sillä mallilla, että kaikki muut työt jäävät jäähylle siihen saakka kunnes tämä on valmis. Aika mukavasti edistyi automatkalla.


Muutama kuva mökiltä pääsiäisen jälkeen. Betoninen sydän pitää ulko-oven tarvittaessa auki.


Sisääntulo toiseen suuntaan takapihalle. Täältä lähti muutama penkki autotallin yläkertaan ja tila avartui huomattavasti.


Autotallin yläkerta on varattu yövieraille ja sain sen melko mukavaan kuntoon. Pöydän ympäriltä puuttuu vielä tuolit, ajattelin etsiä kirpputorilta. Lamput saa Poika laittaa seuraavalla käynnillään. Tuohon kattolamppuun pitäisi värkätä uudet varjostimet. Osaisinkohan itse?


Sohva ja nojatuoli jäivät edelliseltä omistajalta, näissä on oikein mukava istua ja ovat muutenkin melko hyväkuntoisia. Ne ovat tuossa samassa tilassa pöydän kanssa.

Huoneita on kaksi. Tämä perimmäinen tulee olemaan makuuhuone. Tuohon takaseinään laitan hyllystön. Nyt siinä on koivujuliste (ei siis ole seinä auki, vaikka siltä näyttää....). Seuraava hankinta luultavasti vuodesohva. Kesällä, jos on enemmän väkeä niin patjat lattialle.

Olen myös ajatellut vinokaton maalausta vaalemmaksi. Tulisi valoisampi tunne ja vähemmän puuta. Mutta ajatus on vielä kesken, en tee mitään ennenkuin olen täysin varma, millaisen lopputuloksen haluan.


Kaikki kuvissä näkyvät räsymatot ovat kirpputorilta pilkkahintaan.