Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, June 23, 2011

Hyvää Juhannusta!

Meillä on satanut tänään koko päivän, mutta huomenna on luvassa puolipoutaa ja n. +19 astetta. Sekä Blogipoika että -tytär ovat tulossa mökille juhannuksen viettoon kavereidensa kanssa - todella kiva juttu!



Muuten toinen lomaviikko on mennyt rauhallisissa merkeissä. Olen raaputtanut olematonta puutarhaani ja siirtänyt perennoja paikasta toiseen, mm näihin kirpputorilta ostamiini savisiin putkiin. Olemme myös tehneet pari uutta retkeä lähiympäristöön - minä tulin takaisin repullinen kiviä mukanani Miehen pudistellessa päätään. Ja takaisin menen samaan paikkaan aivan varmasti vielä tänä kesänä: kivet olivat meressä sileiksi hionneita, kaiken kokoisia ja -värisiä, pilkullisia ja raidallisia ja vaikka mitä!


Saturday, June 18, 2011

Uusia asukkaita

Tämä lintuperhe löytyi kirpputorilta viime viikolla, kaikkein suurimman nokka täytyy vain korjata - luulisin että tippa uutta väriä riittää. Materiaali on joko betonia, kiveä tai sementtiä, kovaa joka tapauksessa ja pärjäisivät varmasti myös ulkona.

Tämä seuraava on tämän päivän hankinta, sain sen etukäteen syntymäpäivälahjaksi Mieheltä. Pärjää ulkona, koska materiaali on myyjän mukaan sementtiä.




Harmaa ja sateinen päivä houkutteli meidät pienelle kulttuurikierrokselle lähiseudulla, joka on vielä melko uutta ja vierasta. Kävimme mm. nostalgiamuseossa, jossa oli yli 30 erilaista veteraaniautoa, moottoripyörää ja tavallista polkupyörää kaikkien muiden tavaroiden lisäksi. Kaksi linja-autoa ja yksi paloauto + uniformut ja muut rekvisiitat. Kiva kohde, suuri kiitos oppaalle, jolla oli oma pieni historiallinen kertomus jokaiselle kohteelle.

Seutu on vanhaa ruukkialuetta ja monin paikoin todella kaunista. Viime kesänä emme paljon kierrelleet ympäristössä, toisaalta oli liian kuumaa ja toisaalta minä en jaksanut. Mutta ehkä tänä kesänä, kohteita ainakin on useampia. Pitäjäesitteen mukaan täällä on ainakin yksi lammastila, josta voi ostaa mm. lankaa, sinne ainakin on ihan pakko päästä!

Thursday, June 16, 2011

Uusia ulottuvuuksia....

Uusi laajakaista ja uusia kätten töitä. Kokeilemme uutta operaattoria, joka on ehkä hieman nopeampi kuin kännykkä. Kuvien lataaminen vain kestää ja kestää ja kestää...


Puusohva ja 2 pinnatuolia ovat saaneet uuden maalipeitteen. Tarkoitus on vielä koristella näillä ankoilla. Vanhan maalin raaputtaminen oli kiva, minulle uusi juttu ja maalaminen yhtä hauskaa. Saa nähdä mitä tykkään koristelusta.


Isoäidinneliöt laskin eilen ja tulin siihen tulokseen että niitä tarvii vielä toisen mokoman lisää.

Tuesday, June 14, 2011

Kahden viikon kesäloma....

ja olen mökillä. Eka kertaa päivitän blogia täällä - Miehen kännykän avulla. Yhteys on hidas ja varsinkin kuvien lataus aikaavievää, mutta samanaikaisesti kokoan isoäidinneliöita. Ja aikaahan minulla on, ei kiire minnekään!

Kaksi pinnatuolia ja sohva saivat uuden maalin eilen. Tänään on vielä tarkoitus vetää toinen kerros päälle ja seuraavalla kaupunkireissulla löytää kukka-aiheiset sapluunit koristamaan selkänojia.

Ilmat ovat tähän mennessä olleet vaihtelevat: lauantaina +32 astetta ja etelätuuli, sunnuntaina viileämpää mutta yhä lämmintä, maanantaina satoi lähes koko päivän ja tänään poutaa mutta vain +12 astetta. Hyttysiä jonkin verran, ei vielä riesaksi asti. Meillä on mukavaa!!