Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, January 27, 2013

Viikonloppu Tuulintuvassa

Pitkällä lenkillä metsässä Blogikoiran kanssa. Minun mielestäni tämä kyltti on suunnilleen puolessavälissä, en tiedä mikä on kyltin määränpää, minun lenkkini ei ollut ihan noin pitkä!


Metsässä seuraan mielenkiinnolla jalanjälkiä lumessa. Enimmäkseen ovat jänikset hyppineet, samoin oravat ja erikokoiset peurat. Joskus jopa hirvet. Niiden jäljissä on arvokkuutta, voi ihan kuvitella miten uljaasti ne likkuvat. Viime vuonna seurasin ilveksen jälkiä kaksi kertaa - tai toisella kerralla kävelin jälkiä vastaan.

Käsiä lämmittivät nämä tumput, joita on kaksi paria päällekkäin. Tasan puolet villaa ja koirankarvaa. Ovat jo muutaman vuoden vanhat, mutta näissä ei ole koskaan sormet palelleet. Suosittelen vilukissoille!


Thursday, January 24, 2013

Pakkanen paukkuu!

Tukholmassa on -15 astetta pakkasta ja valtavasti lunta. Huomisaamuksi on ennustettu vielä kylmempää, jopa alle kahdenkymmenen, joka tuntuu todella raa'alta meren läheisyydessä. Mutta parempi näin verrattuna uudenvuoden loskakeliin. Lämpöhousut jalkaan, toppatakki niskaan, pipo päähän ja koirankarvalapaset käteen niin kyllä tarkenee. Jalassa kunnon villaiset polvisukat ja kaulassa huivi.

Työn alla - kuka arvaa oikein? Sukat!! Tällä kertaa Mummille tuliaisiksi ohuesta langasta. Hän sai nimittäin sellaiset vuosi sitten joululahjaksi ja kehui kovasti. Ovat kuulemma olleet jalassa lähes joka päivä siitä lähtien, mitä nyt pesukoneessa välillä. Ovat varmaan jo niin kuluneet, että uusilla olisi käyttöä. Lentoliput olen jo tilannut helmikuun puoleenväliin.

Tässä ei ole Tuulintupa vaan lintulauta, jonka kuvasin ennen paukkupakkasia:

Sunday, January 06, 2013

Lisää sukkia


Innostuin ostamaan Anttilasta sukkalankaa. Novitan Suomalainen sukkalanka oli alennuksessa ja sitä lähti mukaan useampi harmaa ja vaalea kerä. Vasta kotona huomasin että siinä on vain 40% villaa ja loput keinokuitua. Harmitti. Onneksi ostin myös vanhaa tuttua seiskaveikkaa. Siitä tulee hyvät käyttösukat ja tykkään myös väreistä, sekä raidallisista että yhdenvärisistä. Tuohon kuvaan pääsi myös suosikkisukkapuikkoni. Käsialani on niin löysää että joudun käyttämään 2½ sukkiin ja puiset tahtovat katketa. Nämä eebenpuiset ovat kestäneet jo kauan, ovat tavallista lyhyemmät ja niitä on paketissa 6.

Lumet sulavat kovaa vauhtia ja on liukasta. Onneksi sen verran pakkasta, että on kantava hanki ja voi tehdä pitkiä kävelylenkkejä metsässä. Siellä on mielenkiintoisia jälkiä metsähiiren pikkupilkuista hirven valtaviin kavioihin. Viimevuotisen ilveksen jälkiä en ainakaan vielä ole löytänyt.


Myös tuvassa on kaikenlaisia otuksia hieman erikoisissa paikoissa....