Tuulintupa - TuuliStuga

Friday, September 25, 2009

Alvar Aalto...

.... suunnitteli Rovaniemelle Tapiolan kaupunginosan 50-luvun lopulla. 1963 me muutimme yhteen rivitaloista ja vanhempani ovat asuneet samassa huoneistossa siitä saakka.



Vasta tänään silmiini sattui arkkitehdin työn sinetti: tämä laatta on muurattu silloisen myymälärakennuksen seinään. Sekä alue että rakennukset ovat yhä tänä päivänä uskomattoman kauniita ja modernia funkkistyyliä. Vanhempieni huoneiston käytännöllisyys onkin sitten aivan eri asia. Keittiö on lähinnä yhden hengen keittokomero ja kolmen makuuhuoneen asunnossa on vain yksi vessa. Meidän perheessä oli kolme lasta, mutta usealla naapurilla 4-5 ja kaikilla vain vuoden parin ikäero. Muistan vieläkin kuinka nousin muita aikaisemmin kouluaamuna ylös, että ehtisin kylppäriin ensimmäisenä ettei tarvinnut jonottaa! Kaikenlaisia muistoja on noussut mieleen tämän viikon aikana....
Anu Pentikäinen (Pentik) on kynttilänjalan tekijä. Veljeni sai sen ollessaan kesätöissä silloisessa Teräksen liikkeessä. Siitä oli lohjennut pieni pala ja myymälänjohtaja aikoi heittää sen roskiin. Veljeni liimasi palan siististi paikoilleen ja antoi sen minulle syntymäpäivälahjaksi. Alkuperäiset kynttilät olivat ns. tervakynttilät ja valettu erityisesti näitä kynttilänjalkoja varten. Ikävä kyllä ne eivät ole säästyneet. Minun mielestäni tosin myös nämä pyöreät sopivat hyvin jalan kanssa yhteen.

1 Comments:

  • Espoossahan on myös Tapiola, mutta sillä on tuskin tekemistä Alvar Aallon kanssa.

    By Anonymous Marjut, at 11:05 PM  

Post a Comment

<< Home