Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, November 13, 2008

Jämälankapipo - ja pipokammoterapiaa

Ei yhtään hassumpi omasta mielestäni. Tupsu on ketjusilmukkalenkkejä neljällä eri langalla, ei sekään yhtään hassumpi. Koon sävelsin ihan itse kavennusten kanssa ja onnistui heti eka kerralla.

Mulla on ollut pipokammo lapsesta saakka ja se vaikuttaa myös niiden tekoon: onnistuu hyvin harvoin ja sen takia niitä ei tule juuri tehtyä. Ajattelin että terapia voisi vaikuttaa kammon poistoon: ensin valitaan mieleiset langat ja koukku, niitä tunnustellaan omin sormin, malli alkaa hitaasti muotoutua päässä ja koukku pyörittämään langasta silmukoita. Kuin huomaamatta alkaa syntyä pipo, joka ei ole yhtään vaarallinen. Päinvastoin, se on pehmeä ja mukava eikä kutita eikä ole liian kuuma. Tähän alkuun voi käyttää niin paljon aikaa kuin haluaa, siis siihen tahtiin kuin olotila kestää. Sitten tulee paha paikka: suunnilleen puolivälissä pipoa pitää sovittaa. Parasta on sovittaa illalla työpäivän jälkeen ennen saunaa tai suihkua, jolloin hiukset ovat jonkinverran likaiset eivätkä sähköisty yhtä herkästi kuin puhtaina. Tämänkin ajankohdan voi siis itse valita. Pipo ei ole kuin hämähäkki, joka saattaa hypätä esiin täysin varoittamatta. Sovitus on hyvä tehdä peilin edessä, jolloin kontrolli on täydellinen. Kaikkein parasta on, jos koko on suunnilleen sopiva ja voi siis itse kehua työtään, mieluimmin ääneen, jolloin terapia tehoaa paremmin. Ensimmäinen sovitus on vaikein, seuraavat menevät useimmiten huomattavasti paremmin. Sovitus on parasta tehdä useasti, toisaalta sen takia että kavennukset tulevat oikein, toisaalta puhtaana terapiana: lopulta pipo ei kutita eikä lämmitä liikaa vaan siihen on tykästynyt niin, että se tuntuu jo täysin omalta ja hyväksyttävältä vaatekappaleelta. Kammosta ei ole enää tietoakaan!

HUOM! Tämä pipo on ollut päässäni, en vain saanut itse kuvattua eikä ollut muita kuvaajia paikanpäällä. Ihan totta!

4 Comments:

 • Nyt sitten vaan uutta pipoa kehiin, niin kammon selätettyä lopullisesti :D

  By Anonymous MarjutJ, at 9:04 PM  

 • Hienoa, onnittelut uudelle pipolle ja kammon selätykselle!

  By Blogger Palaga, at 2:28 AM  

 • Tosi hauska pipoterapiatarina. Ymmärrän kauhun sähköisyyden kanssa, ja kutinan!

  By Blogger Limeadine, at 3:21 AM  

 • Hienosti olet selättänyt pipokammon. Tuo terapia onkin hauskan puoleinen muidenkin toteutettavaksi. Sinä ainakin sait kauniin pipon, onnitteluni :)

  By Anonymous Nelmi, at 3:03 AM  

Post a Comment

<< Home