Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, June 06, 2009

Nationaldagen...

... siis Ruotsin kansallispäivä. Ei tunnu missään, kyllä Suomen Itsenäisyyspäivä on se OIKEA kansallispäivä, vaikka Ruotsissa olen asunut jo 31 vuotta.

Ylioppilaat, kaikki 3, on leivottu. Iloisia ja onnellisia nuoria, uusi elämänvaihe alkaa. Täällä on erilaiset traditiot kuin Suomessa. Koulua käydään aivan viimeiselle viikolle ja lakkiaispäivänä opettaja jakaa todistukset vain oman luokan keskuudessa. Sitten ylioppilaat päästetään koulun pääovesta ulos omaisten ja ystävien keskuuteen, joilla on kyltti suurennetun vauvavalokuvan kera. Kaulaan ripustetaan kukkia ja pehmoleluja ja pikkolopullo kuohuviiniä. Onnittelujen jälkeen ylioppilaat ahtautuvat kuorma-auton lavalle (paikasta maksetaan aikamoinen summa) ja ajelevat ympäri kaupunkia parisen tuntia - ilo on ylimmillään ja onnettomuuksiakin sattuu melko usein. Myöhemmin iltapäivällä/illalla on vastaanotto kotona.

Torstain sää oli syksyinen, sateinen ja kolea. Se ei juuri juhlijoita haitannut, yleisöä ehkä enenmmän. Eilen tuuli kovasti pohjoisesta, mutta säästyimme sateelta. Tänään on hieman lämpimämpää ja poutaa. Alppiruusuni kukkii ensimmäistä kertaa, liitän kuvan juhlistamaan sekä uusia ylioppilaita että tätä päivää.

3 Comments:

  • Ihania puutarhajuttuja ja kuvia täällä jälleen. Minäkin odottelen alppiruusuni ensimmäisiä kukkasia, mutta kestää varmaan vielä jonkin aikaa niin vaiheessa vasta ovat.

    By Blogger Tellu-Tellervo, at 8:53 AM  

  • Ihanan värinen tuo alppiruusu, oikein mun mieliväriäni. Käyn aina sillointällöin kurkkimassa mitä sinne ulkomaille kuuluu.

    By Anonymous Pirena, at 2:03 AM  

  • Myöhäiset onnittelut uusille ylioppilaille!

    By Anonymous MarjutJ, at 10:31 AM  

Post a Comment

<< Home