Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, July 05, 2009

Tietääkö kukaan?

Voiko/kannattaako vanhoista farkuista leikata matonkuteita?
Tuleeko liian paksua kudetta?
Kuinka paljon tarvitaan tavallista kudetta n 90x200 cm mattoon? Kiloissa?

Täällä saavat vanhat lakanat ja T-paidat kyytiä, kohta saa perhe pitää vaatteistaan kiinni etteivät katoa! Varsinkin punaisesta väristä on puutetta.....

Ei sen kummempaa kerrottavaa tällä kertaa. Käsityöt eivät edisty, puutarhanhoito on minimaalista, töitä vielä viikko ennen lomaa. Hieman epätavallista ehkä, että Blogikoira lähti lomalle ja oikein ulkomaille: vanhin veljeni otti sen mukaan Suomeen lähes viikoksi. Matka oli mennyt oikein hyvin (1200 km autolla) ja tarkoitus on vielä huomenna jatkaa mökille Misijärven rantaan.

Ruusut kukkivat!

7 Comments:

 • Heippa!
  Sen verran on kokemusta, että anoppi on joskus tehnyt 'farkkumaton' saunan pukuhuoneen penkille. Kivan näköinen on, mutta aika painava.

  By Anonymous Tiina, at 5:21 AM  

 • Farkuista tulee kaunis matto, mutta sen enempää en tiedä asiasta. Itse en ole tehnyt, nähnyt vain muiden tekemiä. Ei varmaan kovin leveäski sovi leikata, ettei tule liian paksu matto. :)

  By Blogger Matleena, at 9:06 AM  

 • Meillä on äitini tekemiä farkumattoja.. aivan ihania! Eikä ollenkaan jäykkiä ja painavia.. kyselenpä tarkemmin, mitä niiden joukossa on ja kuinka paljon tarvitaan mattoon.. hän on artesaani-kutoja.. :)

  By Blogger Maria, at 10:25 AM  

 • Räsymattoon voi upottaa loistavasti kuluneet farkut, vanhat lakanat, venähtäneet trikoovaatteet ym. :) Niistä tulee todella kauniita mattoja!
  Farkut kannattaa leikata n. 1,5cm vahvuiseksi, eikä mukaan tietenkään leikata paksuja saumakohtia. Kauniin maton saat kutomalla kolmella erilaisella kuteella, joista 2 on kangasta (esim. farkkua ja vanhoista lakanoista leikattua) ja yksi joustavaa trikoota (tai ontelokudetta). Vaihtoehtoisesti voit laittaa yhtä kangasta (farkkua) ja 2 trikoota (joista toinen voi olla vanhoista sinisistä ja harmaista T-paidoista leikattua ja toinen esim. vaaleaa ontelokudetta). Hanki kuitenkin yhdeksi kuteeksi uutta ja yksiväristä, jota käytät koko maton mitan, kun taas farkkujen ja kolmannen kuteen sävyt saavat vaihtua. Näin matosta tulee elävän mutta silti levollisen värinen.
  Iloisia kudontahetkiä!

  By Anonymous Maija, at 2:42 PM  

 • Heippa,

  Maija olikin jo selittänyt kattavasti, mutta kyselin äidiltäni näistä minun matoistani.

  Trikookudetta on laittanut yhteen mattoon joukkoon, jolloin matto on aika notkea. Nämä kokonaan farkusta tehdytkään eivät kyllä ole mielestäni mitään tanttua.. sähköpostitse saat kuvia jos haluat. Äiti sanoi että näissä oli kude 1cm levyistä.
  Punnitsin maton joka on 70x190cm ja se painaa 3kg.

  By Blogger Maria, at 1:38 AM  

 • Vau, teillä blogikoira matkustaa. Pitäisiköhän meilläkin ottaa oppia:D

  By Anonymous MarjutJ, at 4:01 AM  

 • Olen kutonut mattoa farkkukuteista. Pari havaintoa: matosta tulee melko painava. Mutta se ei ole pahinta: kude pölisee. Paljon. Lisäksi se pölisee valmiinakin.

  By Blogger teisa, at 8:12 AM  

Post a Comment

<< Home