Tuulintupa - TuuliStuga

Friday, July 06, 2012

Euromeet 2012

Kesäloman ensimmäinen viikko alkoi Ahvenanmaalla Eckerössä kaatosateessa. Miehen toivomuksesta osallistuimme AMC:n Rambler-osaston vuosikokoukseen 29/6-1/7. Järjestäjänä oli suomalainen klubi, vieraina norjalainen ja ruotsalainen. Eka kertaa elämässäni (syntymäpäivänäni!) olin yksi karavaanissa, tosin Amazonilla vuosimallia -59, koska Miehen Rambler ei ole vielä ajokunnossa. Minä ihastuin noihin Messerschmitt:eihin, jotka tulivat omassa 9 mopon karavaanissa!


.
Suomalaisia, ruotsalaisia ja norjalaisia oli 23 autoa, toinen toistaan komeampia. Lähes kaikki eri mallia. Sää oli todella surkea, sateen lisäksi navakka tuuli ja KYLMÄ. Illalla onneksi selkeni ja sunnuntai olikin sitten jo aurinkoinen ja huomattavasti lämpimämpi.

Maanantaina jatkoimme mökille, minä olen täällä vielä ylihuomiseen. Mies lähti eilen seuraavaan tempaukseen, tällä kertaa Västerås:iin, joka on kai Euroopan suurin veteraaniautojen tapaaminen (yli 90.000 kävijää, minä jäin vapaaehtoisesti pois). Ilmat suosii, tänään oli jo hellelukemat ja huomenna vielä lisää lämpöä. Ollaan Blogikoiran kanssa kahdestaan ja nautitaan. Tänään maalasin vanhoja huonekaluja, kävin kirpputorilla ja piknikillä meren rannalla. Blogikoira joutui nimittäin viime viikolla laihdutuskuurille: uusien EU-sääntöjen mukaan koirien on otettava matokuuri eläinlääkärin valvonnan alaisena ja sillä käynnillä selvisi, että koiralla on reilusti ylipainoa! Lokakuuhun mennessä pitää laihduttaa 2 kiloa ja tavoitteena on vähintään 4 kiloa yhteensä. Koiraa on vaikea laihduttaa pelkästään liikunnalla, joten jatkossa on kielletty kaikki makupalat ja ainoana ruokana on aamu- ja iltapala, joko kuivaa muonaa tai ruoantähteitä. Lisäksi liikuntaa ja mielellään sellaista, josta koira pitää. Meillä se tarkoittaa palloilua ja uintia.

Ensi viikko töitä ja sitten 3 viikon yhtäjaksoinen loma, toivomuksena enemmän aikaa ryijyntekoon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home