Tuulintupa - TuuliStuga

Friday, February 02, 2007

Linkitön postaus, koska olen "kakkoskoneella"

Juliette on pingotusta vaille valmis, ei kuvaa vielä. Ennen pingotusta se tuntuu hieman liian pieneltä, saa nähdä sitten, kun on täysin valmis. Nopea juttu ilman kommervenkkejä.
Lankavaihto on alkanut. Kaveriksi sain Muoriskan, jonka kanssa olen lankoja ja lehtiä vaihtanut ennenkin. Meille tulee varmaan onnistunut vaihto...
Islanninmatka on tilattu! Saimme Miehen kanssa lahjakortin viime kesänä täyttäessämme 100 vuotta ja nyt alkaa olla aika hyödyntää sitä. Lähtö on Kiirastorstaina ja kotiinpaluu Pääsiäissunnuntaina aamupäivällä. Matkaan mahtuu uintimatka Sinisessä Laguunissa ja koko päivän retki glasiääreille ja vesiputouksille ja suihkulähteille ja kaikkiin tärkeisiin turistipaikkoihin, lankakauppoja unohtamatta! Ja koska minä varasin matkan niin suunnittelin aikataulun omien tarpeideni mukaan. Siispä varasin pari tuntia vapaa-aikaa Reykjavikissa lauantaiaamupäivällä... Matkaseurani (Mies ja Poika) eivät tiedä tästä mitään, eikä ole kai väliksikään, luulevat kai lepoajaksi. Tytär ei lähde mukaan, koska hän on harjoitusleirillä Italiassa.
Täällä on vesikeli. Lumet häviää pikavauhtia, ellei tule pakkasta niin on pian taas paljas maa.
Sulatin pakastimen eilen ja löysin yhden hyllyn perältä leipäjuustoa viime syksyltä! Arvatkaapa, kuka herkuttelee tänä iltana jälkiruualla! Niille lukijoille, jotka eivät tätä herkkua tunnista, voin kertoa, että yhden hengen annos leipäjuustoa kuutioidaan pieneen jälkiruokakulhoon, päälle kaadetaan (reilusti) kuohukermaa ja ripotellaan (paljon) fariinisokeria. Annos laitetaan mikroon täydelle teholle pariksi minuutiksi ja sulanut juusto nautitaan joko sellaisenaan tai lakkahillon kanssa lämpimämä. Minä jätän lakkahillon surutta pois, koska en ikinä ole ymmärtänyt sen päälle, vaikka pohjoisesta olenkin. Nuo ( ) on niille, jotka eivät laskevat kaloreita.
Nyt olisi pari tuntia vapaa-aikaa ennen ruuanlaittoa, mitähän keksisi puikoille?

4 Comments:

 • Nam. Meillä ei ole juuri nyt leipäjuustoa. Herkkua teen siitä samallalailla kuin sinäkin.

  Uunissa on sen sijaan ruispuolukkapuuro. Muoriskan puolukkaa ja itsejauhettuja ruisjauhoja leivinuunissa tulee ihanan lempeästi hautunutta.

  By Anonymous seijap, at 8:13 AM  

 • Mahtavan kuuloinen matka teille tulossa! Minäkään en ole koskaan käsittänyt, miksi jotkut vaivautuvat etsimään lakkoja ja toiset maksavat niistä ;o)

  By Blogger Taija K, at 10:34 AM  

 • Meidänkin perheessä leipäjuusto on suurta herkkua.

  By Anonymous Villanne, at 11:18 AM  

 • Leipäjuusto vai juustoleipä?? ;)
  Lautaselle ja mikroon ja julmetusti lakkahilloa päälle! Se on sitte mun herkkuani.. Tai paloiteltuna kahvikuppiin. Sitten kahvia, sokeria ja maitoa päälle. Kahvi juodaan (se missä lilluu rasvakerros) ja lopuksi lusikoidaan (nariseva) juusto parempiin suihin!!!!

  By Anonymous JaanaM, at 10:52 AM  

Post a Comment

<< Home