Tuulintupa - TuuliStuga

Monday, January 29, 2007

Rovaniemi-lapaset!
Oli näissä tikuttamista! Ohjeen mukaan 64 s edellyttää minun löysällä käsialallani kakkosen puikkoja ja hieman paksumpaa lankaa. Päädyin Floricaan ja virolaiseen samanpaksuiseen villalankaan. Lisäksi mallin mukaan pohja olisi ollut valkoinen ja kirjoneule musta. Minun mielestäni tähden pitää ilman muuta olla valkoinen, joten tein päinvastoin. Sain aivan rauhassa keskittyä neulomiseen, mutta silti tuli moka! En siis voi syyttää ketään muuta kuin itseäni ja huolimattomuuttani. Tarkkasilmäinen lukija (joita on useampia, sen olen huomannut aikaisemmissa kommenteissa....) huomaa, että lapasten varret ovat eri levyisiä, ne ovat nimittäin neulottu eri resorilla!! Toinen on 20 2n, ja toinen 1o 1n. Ei näitä voi lahjaksi antaa, olin ajatellut lähettää äidilleni syntymäpäivälahjaksi parin viikon päästä. Toisaalta on kiva, että sain omat lapaset. Ei tuota resoria niin selvästi huomaa kuitenkaan, tuntee paremminkin.

Siis lahjaksi lähtee tämä tyynynpäällinen, joka ei ehtinyt joululahjaksi tilauksen viivystymisen takia. Tiedän, että Mummi ilostuu valtavasti.Kuva on Mummin ja Ukin kesämökiltä Päijänteen rannalta Haapasalosta ja kalamiehet 3- ja 5-vuotiaita (n. 13 v sitten). Ahvenia ovat näköjään saaneet ja joku ne on perannutkin. Marjakori oli aina mukana, Heinolan torilta ostettu. Ja kalahattu päässä, se oli tärkeä! Muita vaatteita ei usein tarvinnutkaan.

Pieni loppuliite tuohon edellisen postauksen lankojen käsittelyyn: lankoja on sekä pakastettu että paistettu uunissa!

7 Comments:

 • Kauniit lapaset, katselin niitä jo eilen tuossa edellisessä postauksessa. Ja mukava kesäkuva on päässyt tyynyyn! Saisipa kesäahvenia nyt...

  By Blogger Maarit, at 1:38 AM  

 • Paketti tuli perille. Kiitos kauniista huivista ja muista mukavista tilpehööreistä. Laitan kuvan blogiini kunhan saan sen onnistumaan. Huivi onkin juuri passeli nyt kun kurkku meinaa oireilla. Lämmittää mukavasti kaulassa.

  By Anonymous Anitta, at 1:42 AM  

 • Ihanat, resoreista huolimatta.
  Meillä pakastetaan tänään pehmoleluja, kylvetetään pakastinta ja keitetään mehuja. Saas nähdä milloin päivitetään blogia.

  By Anonymous seijap, at 1:45 AM  

 • Kauniit lapaset eikä resorit saa haitata menoa. Minäkin olisin värit valinnut samoin.:)

  By Anonymous Villanne, at 2:28 AM  

 • Rovaniemi-lapasista en ole koskaan kuullut.Olen kyllä yrittänyt etsiskelläkin jotain perinnemallia sieltä päin ja löytänyt vain ne perinteiset Lapin lapaset.Mistä tuo malli Rovaniemi-lapasiin löytyy? Haluaisin tehdä.

  By Anonymous famu, at 6:35 AM  

 • Ihanat lapaset:)

  By Blogger neja, at 9:38 AM  

 • Oi, kauniit lapaset!

  By Blogger Anne K-R, at 9:58 AM  

Post a Comment

<< Home