Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, November 15, 2008

Muitten kätten töitä...

Käyn lähimetsässä Blogikoiran kanssa päivittäin ainakin kerran, usein kaksi kertaa. Sinne on rakennettu maja. Koskaan en silti ole nähnyt minkäänlaista liikettä majan lähettyvillä. Maja maastoutuu hyvin ympäristöönsä.

Sammalkatto ja kaikki rakennusaineisto ympäristöstä kerättyä.

Joku on viettänyt aikaa majan sisällä, jopa syönyt eväitä muovipussista päätellen. Olisi sen voinut ottaa mukaansa poislähtiessään....

Tänä syksynä olen huomioinut yhden seikan, johon en ole syksyisessä metsässä ennen kiinnittänyt huomiota: mustikanlehdissä on uskomattoman kaunis vaaleanvihreä sävy. Muistuttavat mielestäni jalokiviä, ainakin etäämmältä katsottuna.

Tänään pilkahti aurinko esiin pitkästä aikaa. Silti on harmaa ja ankea tunne ulkona. Uhmasin traditioita ja laitoin jouluvalot pihakuuseen ja jopa kahteen muuhun paikkaan ihan vain valaisemaan pimeyttä - ellei muiden niin omaksi ilokseni.4 Comments:

 • Tuo vaalea sävy on mustikan nuppu, voi ei lämmin ja sateinen syksy on saanut mustikan kukkimaan syksyllä. Ei tule mustikoita noihin varpuihin.

  By Anonymous Anonymous, at 12:28 PM  

 • Jossain on jo kevät odottamassa valo ja uusi herääminen. Sillä välin valot ovat tuiki tarpeellinen ilahduttaja. Puutarhamessut ovat kohta tulossa;)

  By Anonymous Anonymous, at 1:14 PM  

 • Meillä on myös lähimetsässä talon pikkupoikien väsäämä maja:)

  By Anonymous MarjutJ, at 11:06 PM  

 • Tuollaiset majat herättävät mielikuvitukseni liikkeelle, sellaisen lapsellisen jännärimäisen. Voisi miettiä Viisikon touhuja tai sen toisen sarjan, jossa Pulla ja Nono-koira ovat muiden kanssa ratkomassa rikoksia ;)
  Totta turiset, kyllä nyt jo saa laittaa valoa pimeyteen. Tämä syksy on ollut meilläkin harvinaisen pimeä ja kurja. Täytyy vain muistaa se, että valo kuitenkin lopulta voittaa.

  By Anonymous Nelmi, at 3:08 AM  

Post a Comment

<< Home