Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, May 30, 2010

Morsdag ja raparperipiirakan ohje

Äitienpäivää vietetään Ruotsissa toukokuun viimeinen sunnuntai. Tänä vuonna kukkivat omenapuut täyttä päätä!


Päivä on ollut lämmin ja aurinkoinen. Kävimme Anopin luona kahvilla ja veimme hänelle pianon, jonka sain viitisen vuotta sitten työkaverilta tarkoituksena oppia soittamaan. En ole edes opetellut alkeita näiden vuosien aikana, vapaa-ajat vietän mieluummin lankojen parissa, joten päätös viedä se parempaan kotiin ei ollut vaikea. Ja pysyyhän se suvun parissa, sitten kun Anopista ei enää ole soittajaksi, voin tuoda sen takaisin meille.

Viikon käsityöt ovat leipomuksia: kolmen eri sortin leipää ja kaksi raparteripiirakkaa. Olen siis valmistellut Pojan lakkiaisia, jotka ovat perjantaina. Olen jostain joskus leikannut piirakan ohjeen, jota kokeilin eka kertaa ja onnistui niin hyvin, että laitan sen kiertoon. Minä seurasin vinkkiä ja tein kaksi pellillistä, joihin upposi n. 2 l raparerinpaloja.

RAPARPERIPIIRAKKA (iso annos)

Pohja:
6 munaa
6 dl sokeria
400 g voita
1 l vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa (minä panin kanelia)
2 dl maitoa
Pinnalle:
1-1,5 l raparperinpaloja
1 dl sokeria (minä panin raesokeria)

Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri isossa kulhossa. Sekoita kuivat ainekset toisessa kulhossa. Sekoita rasva munasokeri-vaahtoon. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä raparperipalat piirakalle. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Puuteroi jäähtynyt piirakka tomusokerilla ja tarjoa vaniljalla maustetun vatkatun kerman kanssa.
Vinkki: tee taikinasta kaksi piirakkaa jolloin saat ohuemman pohjan ja voit käyttää enemmän raparperia.

2 Comments:

  • Voi täytyy muistaa huomenna töissä tulostaa tuo ohje, meillä kävi vanhanaikaisesti ja tulostimesta loppui muste. olen nimittäin kaivannut hyvää raparperipiirakan ohjetta.

    Oikein ihanaa lakkiaisjuhlaa teille.

    By Blogger seijap, at 1:19 PM  

  • Mukavaa lakkiaisjuhlaa perjantaina!

    By Anonymous Marjut, at 12:19 AM  

Post a Comment

<< Home