Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, November 24, 2012

Marraskuu

Tasan kuukausi ennen jouluaattoa Tuulintupa herää pitkän tauon jälkeen! Perustin blogini alunperin käsityöblogiksi, mutta huomasin, että se alkoi muuttaa muotoaan eikä käsityökertomuksia ollut tarpeeksi. Samassa iski blogiväsymys, päivitykset alkoivat tuntua pakonomaisilta eikä aika koskaan riittävän. Olin jo vähällä sulkea blogitupani.

Nyt aloitan uuden ajanjakson. Ensinnäkin päivitän korkeintaan kerran viikossa. Luultavasti mökiltä ja näiden tapahtumien keskeltä. Aiheina omat elämykset ja ajatukset. Metsä, meri, koira, käsityöt, muut työt, Mies, Blogipoika ja -tyär, kirjat, kirpputorit ja muu tällä hetkellä ajankohtainen.

Tyär muuten ei ole kirjoitusvirhe vaan Lapin murretta, joka selvisi minulle vasta pari viikkoa sitten luettuani Katja Ketun "Kätilön". Isäni nimittäin kutsui minua lempinimellä "Tyärriepu". Veljeni käyttävät sitä yhä silloin tällöin. Isä oli Hämeessä syntynyt, äiti on Karjalasta, mutta he perustivat perheen Kemijärvelle ja Rovaniemelle 50-luvun lopussa Lapin uudelleenrakentamisen yhteydessä. Isä oli rakennusmestari ja koko Lappi oli hänen työmaataan. Rakennusten tarkistuskäynneillä hän tapasi paljon paikallisia asukkaita ja osa murteesta tarttui mukaan. Me lapset emme silti oppineet "panemaan hoota oikheaan paikhaan", kotona puhuttiin etelän murretta, joten "Kätilön" lukeminen oli erittäin mielenkiintoista. Samalla myös erittäin rankkaa lukemista, en ole vieläkään täysin toipunut sen aiheesta.....

Tuulintuvan sisäänkäynti, tervetuloa!


2 Comments:

  • Sisään on käyty. Kiitos kutsusta. Kiva lukea sinusta.

    By Blogger seijap, at 6:41 AM  

  • Tervetuloa takaisin ja ovella on jo käyty:)

    By Blogger Marjut, at 2:48 AM  

Post a Comment

<< Home