Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, February 03, 2007

Hamsteri vai orava?

Jompikumpi olen ollut edellisessä elämässäni ja siitä on jäänyt jokin geeni mukaan nykyiseen elämään.... Olen aina ollut keräilijä, ihan lapsesta saakka. Silloin keräilin peikkoja. Kokoelma on vieläkin tallella, otan kuvan kunhan saan ne järjestykseen. Aikuisiän ylitettyäni aloin keräillä tulitikkurasioita. Sekin kokoelma on vielä tallella. Omaan kotiin muuttaessani, aloin keräillä astioita. Koska rahaa ei ollut liiemmin aloitin hyvin hitaaseen tahtiin. Ensin keräilin lasilautasia, jotka olivat muotia 80-luvulla. Nämä olivat Nuutajärven lintuaiheisia ja turkasen kalliita. Valmistus lopetettiin ennenkuin olin ehtinyt saada kokoon edes kolmasosaa tavoitteestani. Seuraavaksi aloin sitten kerätä Arabian Tuuli-sarjaa. Tai Merituulia, jossa oli sinisellä pohjalla mustia kaisloja, todella kaunis serviisi! Takana oli leima Tuuli, joten se oli aivan pakko saada! Vielä kalliimpia kuin Lintu-sarja. Ei ollut varaa ostaa kuin yksi lautanen kerrallaan. Arvatkaapa, mitä tapahtui? Valmistus lopetettiin! Sain kerättyä 2 matalaa, 4 syvää, 7 voileipälautasta ja 8 asettia. Ei näillä juuri juhlita. Näistä kokemuksista viisastuneena päätin panostaa varman päälle eli serviisiin, joka ei toivottavasti katoa parissa vuodessa. Meillä on Arabian Arctica -sarjaa 15 hengelle, kahvikuppeja enemmänkin. Hieman tylsä, tavallinen, valkoinen sarja, mutta osia löytyy jopa täältä Ruotsista ja useimmiten halvemmalla kuin Suomesta, vaikka on ykköslaatua. Niin hyvät on alennukset pari kertaa vuodessa. Tuuli-sarjaa ja Arcticaa voi myös sekoittaa.

Ettei nyt aivan poiketa asiasta, niin tarkoitus oli vain kertoa, etten ole virallisesti mukana lankahamstereissa, vaan ainostaan taustatukena. Pidän omaa pientä kirjanpitoa lankakiloistani ja kilpailen vain ja ainostaan itseni kanssa. Säännöt ovat aivan samat kuin virallisessa kilpailussa ja tavoitteena saada lankavarasto vähenemään (pysyvästi?). Niinpä mietin mitkä olisivat helpoimmat ja nopeimmat tavat hyvään tulokseen. Paksut langat ja puikot tietenkin, mutta myös minun tapauksessani UFOt. Kirjaan lankamäärät Excel-arkille ja vähennykset teen vasta kun työ on valmis, ei siis välimerkintöjä eikä muutakaan fuskausta! Nyt on kaksi villatakkia tekeillä ja toinen viittä vaille valmis. Mikäs sen yksinkertaisempaa kuin tehdä ne valmiiksi ja vähentää muutama sata grammaa lankaa. En siis laske pisteitä, ainoastaan grammoja.To be continued.....

2 Comments:

  • Mulla on vähän sama ajatus tässä hamstereiden taustatukena olossa, ja päätin yrittää pysyä noissa spectrumin väreissäkin. Vielä ei ole ainakaan lisää lankaa tullut tässä kuussa. ;)

    By Anonymous seijap, at 10:14 AM  

  • mä vaan aattelin kattoa mitä saan tehtyä, mutta en osta. tosin anoppi nyt on ostanu omia lahjuksiaan varten jonkun verran, mutta en ole itse ostanut, ja menee suoraan muualle.
    mutta hengessä täälläkin.
    mitä pisteitä?

    By Anonymous AnnaM, at 12:16 PM  

Post a Comment

<< Home