Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, March 03, 2007

KIITOS!! ....

... kaikista kommenteista eilen! En olisi uskonut että peitto herättää niin paljon huomiota. Mutta mitä enemmän sitä katson sitä enemmän itsekin siitä pidän!

Tässä strategisia mittoja ja ohjeentapaista, kun niin moni kysyi:

Tilkku: aina oikeaa, 40 s, 30x30 cm
Peiton koko: 8x6 tilkkua = 48 (ei siis 46!!), just sopiva meidän parisängylle, joka on 160 cm leveä. Jos haluaa 180 cm leveälle sängylle, niin yksi rivi lisää tilkkuja. Luulen itse tekeväni yhden rivin lisää myös pituussuuntaan ettei ole niin knafti.
Paino: 3100 gr
Lanka: erilaisia sekoitelankoja ja superwash villaa, ohutta mohairia tavallisen langan kanssa, halusin peitosta pehmeän ja hieman pörröisen sekä konepestävän
Puikot: #4

Nämä langat kotiutuivat eilen messuilta. Hahtuvaa, Tovea, erilaisia villavyyhtejä, sinistä mohairia, kid mohairia ja jättikerä 350 gr ehtaa polyakryylia, jota en voinut vastustaa herkullisten värien takia! Teen siitä luultavasti huiveja.



Ja sitten varsinainen ostos:



Sain tämän kirjan 20% alennuksella, koska olen jäsen
täällä. Kirja on todellinen löytö!

Tässä hieman haastetta kirjoneuleista kiinnostuneille:



Ellei jaksa tehdä koko asua kirjoneuletta, niin voi keskittyä vain hihoihin.



Lapaset ovat Ahvenanmaalta.



Mallit on kauniisti kuvattu ja ohjeet hyvin selkeät. Täältä saan myös poron ohjeen, jota olen etsiskellyt jonkin verran. Kirjassa on hyvin paljon hostoriikkia ja esimerkit kattavat paitsi Suomen, Ahvenanmaan, Ruotsin, Tanskan, Norjan ja Islannin myös Grönlannin ja Färsaaret.



Tämä seuraava malli on löytynyt sekä Ruotsista ja Suomesta Pohjanmaalta myös Eestistä, tosin sieltä vain sukkien koristeena.



Huominen päivä meneekin sitten muissa harrastuksissa: Tytär pelaa jalkapalloa koko päivän , herätys "ennen ylösnousua", siis aikaisin. Onneksi pelaavat sisähallissa eikä tarvi palella ulkona. Hallissa on muistaakseni myös hyvä katsomo.

Tähän loppuun vielä varsinkin koiranomistajille pieni kertomus: pentumme Bella on jo 8 kk ikäinen ja melko kuuliainen koiranalku. Menemme usein päivittäisellä kävelyretkellämme erään talon ohi, jossa on n. 10 kpl kanoja (omakotialueella siis). Tänään kanat olivat ilmeisesti päässeet karkuun kanalastaan ja juoksentelivat vapaana talon puutarhassa. Bella, paimenkoira, ei voinut vastustaa kiusausta vaan alkoi paimentaa kanoja yhteen laumaan, tietenkin. Ei kuunnellut vihellyksiäni eikä huutojani/karjumistani vaan teki työtä kuin ammattilainen ainakin. Lopulta jouduin itse juoksemaan koiran kiinni, joka juoksi kanojen perässä. Oli varmaan hauskannäköistä, vaikka isäntäväki ei ilmeisesti ollut kotona, kun kukaan ei tullut ulos ihmettemään mekkalaa. Itseäni huvitti niin paljon, etten voinut olla koirallekaan vihainen. Minkä se geeneilleen mahtaa....

4 Comments:

  • Ihanat langat. Ja ihana on kyllä tuo kirjakin.

    By Anonymous Anonymous, at 8:54 AM  

  • Kiitos peiton ohjeesta.
    On kiva nähdä erimaalaisia lankoja vaikka kyllähän monet on tuttuja nimeltään. Tuo kirjoneulekirja, voi miten mielenkiintoinen, minua historia ja esiäitien työt aina viehättää

    By Anonymous Anonymous, at 9:44 AM  

  • ihania kirjoja!

    Paimenkoira ei luonteelleen voi mitään. Meidän paimenkoira paimensi pikkuveljetkin pihalla kasaan, ja sai ihan hepulin jos veikat leikki pihalla ja toinen katosi koiran näköpiiristä. Irti ollessaan se kiersi poikia, siis paimensi :) Onneksi paimenkoirat ei (yleensä) tee mitään paimennettavilleen, mutta eihän se toki kiva ole jos käy naapurin kanoja hätyyttään :D

    By Blogger Tuulia, at 10:03 AM  

  • Hmm, paljon tuo kirja kärsi??
    Voisi olla ihan kiva hankinta itsellekin... toimisitko hankkijana.. ja vaihto huhtikuussa??

    By Blogger muoriska, at 12:22 AM  

Post a Comment

<< Home