Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, March 06, 2011

Talvisia maisemia - mökillä

Kanarialla ollessamme tuli mökkinaapurilta tekstiviesti, jossa hän ilmoitti, että putket ovat ilmeisesti jäätyneet, koska hän ei saa vettä. Meillä on sama kaivo - meidän tontilla. Oli siis aihetta lähteä tarkistamaan tilanne. Vettä ei tullut meillekään, mutta kylppärissä oli aivan selvästi ollut tulva. Minä säikähdin, että pönttö oli tulvinut, koska septitankki oli täysi loppiaisena. Se tosin tyhjennettiin jo silloin. Mies meni etsimään vikaa kaivolta ja ilmoitti jo melko pian, että ainakin yksi sulake täytyy vaihtaa. Sen hän teki sillä seurauksella, että kylppärin lavuaarin alainen vesijohto alkoi suihkuttaa vettä suoraa putkesta, joka oli poikki!!!! Se oli siis vuotanut aikaisemmin.
Kaikenlaisten tarkistusten ja vikahakujen perusteella tulimme siihen tulokseen, että kaivon pumpun sulake oli palanut ja aiheittanut vesikatkoksen, joka puolestaan oli lopettanut veden tulon sekä kylppäriin että autotalliin, joissa molemmissa oli viallinen putki. Ei onneksi halkeamia vaan kiinnitykset, jotka pystyttiin vaihtamaan. Onneksi näin, selvisimme pahimmilta vesivaurioilta! Mitä jos vettä olisi suihkunnut viikkotolkulla? Ja onneksi viallinen putki oli kylppärissä, joka on muutenkin remonttilistalla kärkipäässä, tällä tapauksella se kiilaa ensimmäiseksi.

Lauantaina aamupäivällä oli pilvistä, mutta uskomattoman kauniit värit tällaiselle sinisestä tykkääjälle. Iltapäivällä aurinko tuli esiin ja paistoi koko päivän myös tänään. Tein molempina päivinä tosi pitkän kävelylenkin Blogikoiran kanssa, joka yrittää ottaa viimeiset irti sekä lumesta että jäästä.


Lauantaina käväisin Punaisen Ristin kirpputorilla ja nämä puuvillalankajämät pääsivät mukaan alle eurolla. Näistä tulee lisää ruutuja projektiini, jolla ei vielä ole nimeä.

3 Comments:

 • Huh, hyvä että ei mitään pahempaa ollut tapahtunut.
  Ihania kauniita kuvia. Sunnutaiterkuin.

  By Blogger seijap, at 9:01 AM  

 • Hei! Missä päin canariaa olitte? Me ollaan lähdössä 16.3. Mennään Moganiin. Näittekö jotakin, mikä kannattaa ehdottomasti nähdä?

  By Anonymous Lellu, at 11:40 AM  

 • Hyvä, että pääsitte säikähdyksellä. Vesivahingot ovat todella ikäviä.

  By Anonymous Marjut, at 11:53 PM  

Post a Comment

<< Home