Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, July 21, 2011

Loppuloma mökillä

Vieraat ovat jonossa - huomenna tulee ystävä 30-vuoden takaa miehensä kanssa ja alkuviikosta toivottavasti Kalastaja-veljeni perheineen.


Blogikoira lähti aamulla Metsästäjä-veljeni kanssa Suomeen, ainoa meidän perheestä joka lähtee kesälomalla Rovaniemelle! Se käyttäytyi melko omituisesti aamulla, luulisi että se tiesi tarkkaan mitä on tapahtumassa: aamulenkki oli lähinnä pissa/kakkalenkki ja sitten kovaa vauhtia takaisin kotiin. Jopa aamuruoka jäi syömättä (matkakuume?) ja kun veljeni tuli oli koira heti menossa autoon!


Me tulimme sateessa mökille, mutta myöhemmin poutaantui ja huomenna on luvassa yli 25 astetta ja aurinkoista. Kävin poimimassa litran mustikoita ja katsastamassa kanttarellipaikan, jossa oli viisi melko suurta keltaista keltavahveroa. Ne syötiin jo. Mustikoita on pilvin pimein, toinen toistaan suurempia, alan olla niiden kanssa helisemässä kun pitäisi poimia KAIKKI! Onneksi saatiin pakastin toimimaan, nyt olen metsästämässä sieni- hedelmäkuivuria, joita ei löydy ihan joka kaupasta.Helppo mustikkapiirakkaohje:7 dl mustikoita piirakkavuokaan, päälle 1 dl sokeria ja 2 rkl perunajauhoja, sekoitetaan.

Toisessa kulhossa sekoitetaan 2 dl kaurahiutaleita, 1 dl vehnäjauhoja ja ½ dl sokeria + 100 gr sulatettua margariinia/voita/öljyä. Minä laitoin yhden desin ekstraa kaurahiutaleita kun mössö oli niin juoksevaa mielestäni. Tämä sekoitus mustikoiden päälle ja vuoka uuniin 175 asteeseen n 20 min. Minä paistoin n 30 min kunnes mössö alkoi saada väriä. Tarjoillaan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

2 Comments:

  • Nam, mustikkapiirakka on herkkua. Mies kävi mustikkapaikassa, mutta joku oli ehtinyt sinne ennen häntä ja saalis jäi laihaksi.

    By Anonymous Marjut, at 11:26 PM  

  • Katsos vain, meillä tehdään samalla ohjeella omenapaistosta, puuttuu vain tuo perunajauho. Tulee varmasti hyvää, pitänee kokeilla jos saan mustikoita.
    Kauniit hansakat olet löytänyt hieno malli.

    By Anonymous Salomea, at 3:27 AM  

Post a Comment

<< Home