Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, April 05, 2007

Kiirastorstai - Skärtorsdag


Kuva on Martta Wendelin kalenterista tälle vuodelle.
Bild från Martta Wendells kalender för i år


Kävin töissä sopimassa paluustani hieman yksityiskohtaisemmin ja kaikki toivomukseni hyväksyttiin täysin - luulen jopa että työnantaja pelkää etten halua palata takaisin ja suostuu kaikkeen - voisiko olla näin?

Työpaikan läheisyydessä on kiva kirppari, jossa on usein hyvää tavaraa pilkkahintaan. Nyt kävi hyvä tuuri: löysin suorat bambupuikot #7 (puuttuva koko). Puiset laukunkahvat. Puiset käyttämättömät salaatinottimet. Erilaista lankaa, lähinnä mohairia n 420 gr. Koko lysti maksoi n. 10 euroa. Ja jätin ostamatta kaunista sammaleenvihreää paksua puuvillalankaa, jota oli ainakin kilo kauniisti kerittyinä. Tulin siihen tulokseen, että vaikka halvalla saa niin ei kaikkea tarvi sentään ostaa. Nyt vähän kaduttaa... Oli niin kaunis väri, vaikka en yleensä vihreästä tykkää... Tätä ennen kävin ostamassa ihan oikeasta lankakaupasta bambuisen virkkuukoukun, joka pääsee mukaan Islantiin. Avulias blogituttu oli ottanut selvää, että puiset puikot ja koukut saa viedä koneeseen käsilaukussa, samaa vakuutti koukun myyjä. Katsotaan sitten takavarikoidaanko käsityöni ja heitetäänkö minut turvasäilöön (toivottavasti käsityön kanssa samaan paikkaan!) vai selviänkö pelkällä hermoilulla.

Var på jobbet och kom överens om detaljerna kring min återkomst. Allting gick som jag önskade mig.

I närheten av jobbet ligger ett privärt loppis där jag gjorde fynd: ett par bambustickor #7, som jag saknat. Ett par väskhandtag i trä. Oanvända salladsbestick i trä. Garn mest i mohair ca 420 gr. Och jag lämnade kvar i affären vackert mossgrönt tjockt bomullsgarn! Tyckte att jag inte behövde det även om det var jättebilligt. Och nu ångrar jag mig... Fast jag inte gillar grönt precis... Innan detta besök var jag på en riktig garnaffär och köpte en virknål i bambu, den får följa med till Island. En bloggkompis hade tagit reda på att man får ha både stickor och virknål i handbagaget, samma sa även affärsbiträdet i garnaffären. Återstår att se om det stämmer eller om jag hamnar i finkan, förhoppnigsvis tillsammans med handarbetet. Eller kanske oroar jag mig helt i onödan.

5 Comments:

 • Ei sinua heitetää koneessa ruumaan :O) Pelko pois! Itse lensin muutama viikko sitten ja virkkasin koko menomatkan puisella virkkuukoukulla. Vieressä istunut mies kyllä koko ajan tuijotti sitä touhua - se vähän ärsytti. Tai ehkä miestä ärsytti se mun virkkaaminen. Tiedä sitä. Mutta hauskaa matkaa Islantiin :O)

  By Anonymous Minna, at 9:21 PM  

 • Hyvää matkaa Tuuli.
  Juu joku on pöllinyt minunkin kävijämäärästäni jonkun tuhat käyntiä ja tyttären lukemat olivat nollautuneet kokonaan. Olisikohan asialla ollut uudenaikainen Trulli?
  Ennenvanhaan Trullit hääräsivät navetoissa napsien karjalta karvoja ja tehden muutakin vahinkoa. Mahtaisiko blogisivut olla nykyään navetan korvike, täällähän aikaa kuluu aamuin illoin kuin ennen navetassa? Kyselee hän jonka perheellä ei koskaan ole ollut navtettaa.

  By Anonymous Maddaleena, at 9:29 PM  

 • Hyvää matkaa.. ja muista tutustua islantilaisiin lankoihin..
  itse haikailen alafoss-lopia ja Lett-lopia..
  Ja jos epäilyttää saako ottaa koneeseen, ota itselle osoitettu kirjekuori postimerkillä ja postita kotiin jos et saa ruumaan.

  By Blogger muoriska, at 2:30 AM  

 • Hyvää matkaa...

  Saattaa olla, että pelkäävät jos et palaakaan.
  Minä menen työpaikkahaastatteluun tiistaina, sitten jos hyvin käy niin psykologisiin soveltuvuustesteihin jne...

  Jos palaan entiseen työpaikkaan, täytyy varmaan aloittaa "neuvottelut"

  By Anonymous seijap, at 12:12 PM  

 • Taidat olla jo Islannissa,mutta kun mielessäni juuri nyt olet,niin poikkesin jakamassa kanssasi pääsiäisaamun kirkkautta.

  By Anonymous famu, at 12:14 AM  

Post a Comment

<< Home