Tuulintupa - TuuliStuga

Monday, August 09, 2010

Olimme....

.... lauantaina laskemassa Ukin uurnan sukuhautaan. Matka oli pikainen, perjantaina iltalaivalla Turkuun ja siitä runsaat 200 km Asikkalaan. Seremonian jälkeen kokoonnuimme serkkuni kesähuvilalle Ruotsalaisen rannalle. Oli kiva tavata isänpuolen serkkuja, joista osaa en ole nähnyt vuosikymmeniin. Ihan tosi, kaikki sen puolen serkut ovat yli 10 vuotta vanhempia ja se oli niin paljon lapsena, ettei kovin läheisiä siteitä syntynyt. Isä oli 7-lapsisen perheen nuorin ja hänen ja vanhimman sisaren välillä oli parikymmentä vuotta. Saman päivän iltana takaisin laivaan ja kotona olimme aikaisin sunnuntaiaamuna. Väsytti!

Vieläkö joku muistaa ryijynsolmiseni? Aloitin jo aikaa sitten valmiin tarvikepaketin teon aikomuksena harjoitella. Hyvin meni ja kivaa oli, vaikka kovin hidasta työtä se oli. Viime viikolla sitten ajattelin tehdä loppuun, kun oli vain taustasta viimeiset rivit jäljellä. Hämmästyksekseni huomasin, että toinen valkoinen vyyhti oli aivan eri sävyä kuin ensimmäinen. Aluksi luulin saaneeni väärän vyyhdin, mutta lappuja tarkistaessani selvisi, että pakettiin kuului 100 gr luonnonvalkoista ja 100 gr valkoista pohjaväriä. Solmuihin käytettiin 4 lankaa. MISSÄÄN ei sanottu että 2 luonnonvalkoista + 2 valkoista, vaan sen päättelin itse aikani mietittyäni. Kyllä harmitti!
Aika iso sävyero. Ymmärrän kyllä, että lopputulos olisi kauniimpi ja elävämpi, jos nuo sekoittaisi, mutta se olisi kyllä pitänyt kirjoittaa ohjeeseen.

Lohdutti, kun löysin kirpputorilta ohutta villalankaa, sinisiä sävyjä yhteensä n 200 gr, maksoi 4€.

Tänä iltana lähden mökille yöksi, koska huomenna tulee nuohooja tarkistamaan piiput ja tulisijat. Huomisiltana jo takaisin, koska keskiviikkoaamuna on seuraava lääkärissäkäynti.

5 Comments:

 • Ryijy näyttää kauniilta! Harmi vaan tuo ohjeeseen kirjoittamattomuus.

  Olet ollut paljon mielessä. Kiva kun taas päivitit.

  By Blogger seijap, at 9:50 AM  

 • Tuollainen harmittaa tosi paljon.
  Vai kävit meilläpäin; olisi ollut kiva vaikka nähdä.

  By Anonymous Marjut, at 11:11 AM  

 • Parin kuukauden blogitauon jälkeen tulin selailemaan sivujasi ja aika tovi siinä vierähtikin.Olet jaksanut olla ahkera!Toivottelen Sinulle mukavia loppukesän päiviä ja päivä päivältä kohentuvaa vointia.

  By Anonymous famu, at 10:57 PM  

 • Aina oman paikkakunnan nimi osuu kovasti silmään blogeissa... Tulit heti paljon lähemmäs sieltä Ruotsista. :)
  Maailma on niin pieni...

  By Blogger katjaii, at 9:09 AM  

 • Kaunis ryijy, tykkään.

  By Anonymous Pirena, at 11:49 AM  

Post a Comment

<< Home