Tuulintupa - TuuliStuga

Friday, October 01, 2010

Karanteenissa....

Pari kuukautta sitten tein kirpparilöydön, 7 sadangramman vyyhteä villalankaa n 7 euroa. Tuollaista kivaa epätasaista pintaa, mielessä hame itselleni.Eilen nostin kassin ylähyllyltä ja olin saada sätkyn: sieltä lensi KOI!!!! Tai ainakin se oli ison koin näköinen. Se istahti seinälle hyllyn viereen ja pääsi hengestään sillä sekunnilla ja samantien roskikseen ilman analyysiä. Tarkistin langat heti, niistä ei löytynyt mitään epäilyttävää tai ylimääräistä. Varmuuden vuoksi laitoin vyyhdet muovipusseihin ja ulos, kahtena yönä on lämpötila ollut nollassa, tappaisiko se mahdolliset tuholaiset? Tänään avasin pussit ja levitin langat auringonpaisteeseen, ne olivat nimittäin keränneet kosteutta.

Langat näyttävät puhtailta, ehkä se koi ei ehtinyt tihutöihin - tai sitten se ei edes ollut koi. Tämä kuitenkin herätti ajatuksen, että kirppislangat on parasta tarkistaa erittäin hyvin ja pitää muovipusseissa muista langoista erillään kunnes mahdollinen "vaara" on ohi. Nämä langat ovat kaikesta päätellen norjalaista alkuperää, hyvin marinoituja , mutta silti luulen, että hyvälaatuista. Minun tietääkseni villalangan käsittely tuholaisia vastaan aloitettiin jo 50-60-luvulla.

Keittiössä on nykyisin tällainen projekti: valmiiksi kuivattuja lasipurkissa ja puoliksi kuivattuja/päivän saalis odottamassa. Viimeisten parin viikon aikana olen poiminut suppilovahveroita enemmän kuin koko elämäni aikana tähän mennessä! Suuri osa lähimetsästä koiranulkoilutuslenkillä. Lieneekö syynä hyvä sienivuosi vai se, että olen tavallista enemmän metsässä - ja katselen rauhassa ympärilleni?

2 Comments:

 • Kannattaa varmaan laittaa langat muovipssissa pakastimeen. Luulen, etta tuholaiset tarvitsevat paljon kylmemman kasittelyn.

  Hyvaa viikonloppua!

  By Blogger Tuula, at 1:04 AM  

 • Minäkin ajattelisin, että pakastin olisi se oikea paikka langoille, ihan varmuuden vuoksi.
  Hyvä sienisaalis. Meillä ei kukaan muu oikein sieniä söisi kun minä, joten taas jäävät meidän osalta metsään.
  Täällä minä äänettömänä koitan saada flunssaa taittumaan.

  By Blogger seijap, at 2:03 AM  

Post a Comment

<< Home