Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, March 15, 2011

Kaksi paria sukkia

Ihan tavalliset perussukat, työtoverin tilaamat. Lanka 7 veljestä, punaiseen pariin meni 104 gr ja siniseen 106, koko n. 41.

Salomea kyseli kerran, että kuinka nopea neuloja olen. Nyt se on sitten testattu näillä sukilla.
1½ tunnin ajomatkalla mökille valmistui n. puoli sukkaa, siis varsi ja kantapää. Luulisin, että yhteen pitkävartiseen saapassukkaan menee vajaa 3 tuntia yhteensä. Äitini kertoi kerran, että hänen äitinsä, siis minun Mummini, oli pitäjänkuulu nopeana sukankutojana. Hänen vauhtinsa oli yksi pari miesten saapassukkia yhden päivän aikana. Tarina ei kerro, kuinka pitkiä hänen päivänsä olivat, mutta kun samanaikaisesti ruokkii ja hoitaa 5 lasta yksinhuoltajana sodan jälkeen niin ei siinä kovin monta tuntia jää ylimääräistä aikaa.

Mummilta ei jäänyt paljon maallista perintöä, mutta minä sain hänen ohuet, metalliset sukkapuikkonsa!

4 Comments:

 • Ihan tavalliset perussukat taitavat olla käytössä ihan parhaita:)

  By Anonymous Marjut, at 11:44 PM  

 • Kauniit sukat olet tehnyt ja aika nopeasti.
  Muistan lapsena nähneeni, miten naiset kutoi sukkaa kävellessään. Lankakerä oli pussissa kyynärvarressa ja siihen oli nätti pistää työ ja puikot, jos tuli muuta tekemistä. Noita "ranneroikottimia" on meidän käsityöporukoissa aika monella. Lankakerä pysyy mukavasti mukana bussissa ja bussipysäkillä neuloessa.

  By Anonymous Anitta, at 2:38 PM  

 • Hyvät perussukat!
  Minä mietin minkä neuleen otan huomiseen työporukan strategiapäivään matkaan. Pitää olla tosi aivotonta neulontaa.

  By Blogger seijap, at 12:47 PM  

 • perussukkia tarvitaan koko ajan. Automatkoja varten jos saa kuskin :-) minulla on useammat aloitetut sukat eri pusseissa. Ohuet metallipuikot on kyllä aika ihanat.

  By Anonymous catariina, at 11:54 PM  

Post a Comment

<< Home