Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, February 01, 2014

2014

Tuulintupa on herännyt talvisäähän. Pitkän hiljaisuuden jälkeen tuntuu taas hyvältä tallentaa muistiin tapahtumia. Vaikka blogi on jäänyt päivittämättä, on täällä neulottu ja eletty jopa tapahtumarikasta arkea.

Olen kärsinyt unihäiriöistä jo useamman vuoden ajan, enemmän ja vähemmän, eri syistä. Viime huhtikuussa tilanne alkoi heittäytyä käsistä: en kärsinyt pelkästään unettomuudesta vaan myös painajaisista kun kerrankin pääsin unen päästä kiinni. Tämä alkoi häiritä työntekoa, yksityiselämästä puhumattakaan. Kotijoukot saivat kuulla kunniansa pikkuasioista, joille muuten olisin vain kohauttanut hartioita. Sain apua oikealta taholta, todettiin että hormoonilääkitykseni sivuvaikutuksena voi olla unihäiröt. Tämä tila tasapainotettiin kompensoivalla lääkityksellä ja muutaman viikon päästä aloin todella nukkua normaalista. Ainakin minun mittapuuni mukaan. Nyt runsaan puolen vuoden jälkeen nukun joskus jopa 6 tuntia yhteenmittaan! Ja herään suhtkoht pirteänä töihin. Painajaisista en ole päässyt eroon, mutta ne ovat "lieventyneet" lähinnä epämukaviksi uniksi, joiden kanssa pärjään. Olen siis todella konkreettisesti herännyt horroksesta....

Kesäkuussa muutti Blogipoika omaan asuntoon. Sitä etsittiin todella ahkerasti yli puoli vuotta. Esittelyissä rampattiin joka viikko. Poika yksin, Poika ja minä, Poika ja Tyttöystävä, Tyttöystävä ja minä ja välillä me kaikki kolme. Suurin osa ei kiinnostanut ja käännyttiin lähes ovelta takaisin. Ne, jotka kiinnostivat, nousivat huippuhintoihin ja poika jäi kelkasta. Tai jättäytyi, koska hänen mielestään asunto ei ollut tarjotun hinnan arvoinen. Kunnes sitten lopulta löytyi se oikea. Se, joka tuntui hyvältä heti sisäänastuessa. Huomasin jo Pojan ilmeestä, että tämä se on.  Hinta oli kiinteä ja asunto sen arvoinen. Muuttokuorma lähti viikkoa ennen Juhannusta.

Tämän seurauksena me saatiin lähes tyhjä takkahuone alakerrasta. 20 neliön tila on jo vuosia sitten jaettu kahteen osaan liukuovilla. Lattia on lautaa ja seinissä mäntypaneelit. Minä, siis minä, joka en koskaan ole osallistunut meidän remontteihin, maalasin seinät helmenharmaiksi ja vips! meillä oli uusi makuuhuone! Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Huonekalut ovat valkoiset ja väripilkkuina on turkoosia, mustaa, liilaa ja tummaa pinkkiä.

Tuosta maalausurakasta innostuneena olen maalannut myös täällä mökillä runsaat puolet yläkerran kahdesta huoneesta, joissa on mäntypaneeli lattiasta kattoon. Suorat seinät ovat valmiit, mutta katto saa odottaa ensi kesään. Myös sisääntulo sai valkoisen maalipinnan ja muuttui paljon valoisammaksi.
Lokakuussa vietimme Miehen kanssa hopeahääpäivää (25 vuotta!) viikon matkalla Kap Verden saarelle. Todella rentouttava ja kaikin puolin onnistunut matka. Ruoka oli hyvää ja hintataso alempi kuin esimerkiksi Kanarialla. Lämpötila n 30 astetta, meren lämpö yli 25, joka on rajana minun uimaharjoituksiin, illalla voi istua ulkona syömässä hameessa ja hihattomassa puserossa. Sattui vielä niin kivasti, että kylässä oli meidän viikollamme kolmena iltana paikalliset festivaalit ja paljon musiikkia, tanssiesityksiä ja kauppojen lisäksi myös myyntikojuja auki. Saarella oli myös paljon afrikkalaisia vaikutteita Gambiasta ja Senegalista.Marraskuun alussa teimme toisen matkan, tällä kertaa nuorison kanssa Krakovaan Puolaan. Myös tämä matka onnistui kaikin puolin. Teimme retken Auswitchiin ja Birkenauhun, nuorison toivomuksesta. Mieleenpainuva kokemus, joka herätti vahvoja tunteita jokaisessa.

Jouluaatto vietettiin Anopin luona ja Joulupäivänä huristelimme mökille. Täällä oli yhtä vihreää kuin joka puolella muualla, ensilumi satoi tammikuun puolessa välissä ja on onneksi pysynyt maassa siitä lähtien. Tällä hetkellä on n 20 senttiä ja nuoskakeli.

Neulonut olen paljon joulu-tammikuussa, mutta vain ja ainoastaan keräykseen, joka jakaa uusia neuleita kodittomille. Myssyjä, pipoja, kaulaliinoja, sukkia ja lapasia lähti iso paketti heti joulun jälkeen ja nyt on iso kassillinen odottamassa vientiä keräyskeskukseen. Neuloin erityisesti miesten sukkia ja pipoja, niistä on huutava pula ja jokainen uusi sukkapari on ylellisyyttä palelevalle kodittomalle. Tuntuu hyvältä tehdä jotain konkreettista ja tietää, että apu menee varmasti perille. Tukholmassa on tuhansia kodittomia ja talvi täällä on kylmä raa'an ilmaston takia, koska lähes aina tuulee mereltä.


Hyvää alkuvuotta toivotellen!

3 Comments:

 • Kiva lukea sinusta!

  Samoin sinne hyvää alkanutta vuotta!

  By Blogger iso gnu, at 2:15 PM  

 • Olipa mukava kuulla uutisiasi! Oikein hyvää alkanutta helmikuuta!

  By Blogger Tuula, at 11:54 PM  

 • Kiva kuullä sinusta. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle myös:)

  By Blogger Marjut, at 5:15 AM  

Post a Comment

<< Home