Tuulintupa - TuuliStuga

Friday, December 28, 2012

Koti-koti ja Koti

Rovaniemellä Korkalovaarassa Tapiolassa Tanhuantiellä....
Jouluna 2012

Tämä on lapsuuteni joulumaisemaTänä vuonna oli Tukholmassa enemmän lunta kuin Napapiiriillä - uskomatonta! Mutta ei ensimmäistä kertaa, taitaa olla toinen kerta minun muistini aikana.

Matka meni hyvin mennen tullen. Mummi voi hyvin ja vietimme  rauhallisen, perinteisen joulun saunoineen, palapeleineen, ruokineen ja ennen kaikkea joulun tunnelman vallitessa - ilman kiirettä, stressiä, pakkoa ehtiä. Tapasimme lapsuudenystäväni perheineen, kävimme Santa Parkissa, Lordin aukiolla ja Ounasvaaralla, kävelyllä, katsomassa jouluvaloja Rovakadulla, ajoimme Jätkänkynttilän yli parikin kertaa. Ennen kaikkea hiljennyimme muistelemaan menneitä ja myös tulevia hetkiä. Sytytimme kynttilän heille, jotka eivät olleet läsnä eri syistä.

 
Pakkasta oli -20 molemmin puolin koko ajan, Blogikoira nautti olostaan, Mies ehkä vähemmän. Minä tein  kävelylenkkejä ympäristössä ja muistelin Ukkia. Tämä Rovala-opisto oli hänen viimeisin suurin työnsä ennen eläkkeelle jäämistä 80-luvun lopussa. Presidentti Koivosto rouvineen oli kuulemma avajaisissa.


Kävin Mummin kanssa läpi melko mittavan aineiston piirustuksia, jotka kattavat suuren alueen Lapin läänin julkisia rakennuksia 50-luvun alusta n. 35 vuotta eteenpäin. Lähes jokaisessa on jokin pieni yksityiskohta, jonka me läheiset yhdistämme vanhaan valokuvaan tai muuhun aineistoon. Rovalan opiston piirustuksia en ikävä kyllä löytänyt tällä kertaa, kellarissa on muutama rulla vielä tarkistamatta

Uuden vuoden vietämme mökillä, minä neulon sukkia ja Mies putsaa veteraaniaan autotallissa. Kuva on jo ½-vuotta vanha, ensi kesänä on tarkoitus katsastaa ja osallistua ensimmäiseen Rambler-tapaamiseen kesäkuussa.1 Comments:

  • Kuulostaa oikein toivejoululta:) Oikein ihanaa uutta vuotta 2013!

    By Blogger Marjut, at 12:44 PM  

Post a Comment

<< Home