Tuulintupa - TuuliStuga

Wednesday, August 23, 2006

N-sanoja

Sain haasteen Tellulta: kirjoita 10 N-kirjaimella alkavaa sanaa selityksineen. Huh! N on vaikea kirjain, mutta yritetään.

Neule
Tietenkin ensimmäisenä. Sehän on tärkein harrastukseni. Ei taida tarvita enempää selityksiä.
Nurja puoli
Se kuuluu samaan kategoriaan kuin edellinen ja on yhtä luonnollisesti mukana listassa.
Niinku
Yksi suomenkielen tyhmimmistä sanoista ja edelleenkin hyvin ahkeraan käytetty. Ruotsissa on suora käännös Likson, jolla on sama negatiivinen käytäntö - yhä vielä.
Nulkki
Mies ei osa juuri suomea, mutta haluaa oppia hassuja ja erikoisia sanoja. Opetin hänelle Herrasnulkki, jota hän käyttää joskus kirosanana. Se kuulema kuulostaa ihan siltä
Nalle
Nalle pitää olla ilman muuta mukana! Se on tärkeä sana monessa asiasse, ei pelkästään leluna vaan usein myös lempinimenä. Ruotsissa sanotaan kännykkää usein nalleksi.
Nuuskamuikkunen
Niiskuneiti
Muumit tulivat taloon, kun lapset olivat pieniä. Nuuskamuikkunen ja Niiskuneiti olivat ja ovat vieläkin meidän sydäntämme lähellä.
Nasta
"Nasta juttu", yhtä kyvä sana kuin "kiva", käyttökelpoinen monella tavalla.
Nuori
En halua olla enää, nuorilla tuntuu olevan nykyisin vaikeampaa kuin meillä oli. En halua olla vanhakaan, en ainakaan fyysisesti. Jotain tältä väliltä on kaikkein paras olotila.
Nurinkurin
Hauska sana samoin kuin vinksinvonksin. Tällaisia sanoja löytyy vain suomesta!

Lähetän haasteen kiertämään edelleen SeijaP:lle, Angorinalle ja Kyllille. Kirjaimeksi saatte J:n.

Eilen tein tyhmän tempun. Todella tyhmän.En olisi itseäni niin tyhmäksi uskonutkaan. Onneksi selvittiin säikähdyksellä ja kylppärin siivoamisella. Ja sain uuden kokemuksen:

Pesin pyykkiä ja Tyttären T-paita oli kosteana vielä kuivumassa. Hän tarvitsi sen kuitenkin futisotteluun mukaan ja sanoin että senhän voi kuivattaa hiustenkuivaajalla. Meillä ei nimittäin ole kuivausrumpua vaan pyykit ripustetaan kuivaushuoneeseen kellariin. Olen hiustenkuivaajalla kuivannut ennenkin, mutta olen pitänyt sitä toisessa kädessä ja vaatetta toisessa. Nyt en kuitenkaan, mukamasti, ehtinyt, joten ripustin paidan henkariin kylppäriin ovenripaan ja taiteilin kuivaajan alapuolelle niin että se puhalsi ylöspäin. Ja menin kellariin jatkamaan töitäni. Me asutaan kolmessa kerroksessa ja kylppärin on ylimpänä, kellari alimpana.

Noin viiden minuutin päästä Tytär huusi: "Mamma, det brinner!", ruotsiksi. "Mitä?". "Det brinner!!". Ringer? ajattelin. Ei kyllä kuulu puhelimen hälytystä, olisikohan kännykkä? "MAMMA!! DET BRINNER!!!!".
Arvatkaa tuliko kiire? Harppasin raput kolme kerrallaan, koska kumma kyllä tajusin heti mistä on kyse. T-paita paloi liekeillä kylpyhoneessa ja samassa alkoi palohälytin huutaa. Meillä on onneksi vaahtosammutin joka kerroksessa, samoin hälytin, ja vaikka en koskaan aikaisemmin ole sellaistä käyttänyt niin häta keinot keksii. Olen jopa valittanut aikaisemmin, että sammutin on liian suuri ja painava minulle yhdellä kädellä pidettäväksi. Ei ollut. Liekki oli sen verran suuri, että jouduin käyttämään sammutinta parikin kertaa. Haju oli kauhea, hälytin ujelsi ja Mies tuli samalla hetkellä töistä kotiin. Oli kuullut hälyttimen ulos asti ja juossut viimeiset metrit.
Kylppäri haisee vieläkin, vaikka tuuletettiin koko eilinen ilta. Nyt ymmärrän minkälainen sotku tulee noki- ja vesivahingoista oikeissa tulipaloissa, tämähän oli vain aavistus sellaisiin verrattuna. Ja tajuan, kuinka pienestä asiat voi olla kiinni.

Elämä opettaa.

5 Comments:

 • Huh huh. Onneksi selvisitte säikähdyksellä.Meillä on kuivausrumpu ja kyllä olen siihen tyytyväinen.

  Vai pitäisi sitä alkaa sanoja miettimään :)

  By Anonymous seijap, at 2:17 AM  

 • Hui kamalaa, olipa onneksi enkeli olkapäällä !

  By Anonymous rebekka, at 4:06 AM  

 • Kiitos haasteesta Tuulintupa! J on vaikea, mutta yritetään! Haaste oli vielä tavallistakin hauskempi sen vuoksi, että rakkaan lomapaikkamme nimi on Tuulentupa! Elämä voi joskus olla ihmeellistä. t. Kylli

  By Anonymous Anonymous, at 11:05 PM  

 • Jopas sattui! Elämä on tosiaan ihmeellistä, kun sen oikein oivaltaa.

  By Blogger TuuliS, at 11:43 PM  

 • Huh sentään mikä sotku! Tarkoitan sitä palamisjuttua. Huh! You were lucky...extremely lucky.

  By Blogger MysteryKnitter, at 3:39 AM  

Post a Comment

<< Home