Tuulintupa - TuuliStuga

Monday, December 25, 2006

Joulupäivän ilta

Meillä muuttuivat suunnitelmat, kun Appi sairastui flunssaan eikä jaksanut tarjota perinteistä joulupäivän ateriaa. Jouduin siis improvisoimaan illallisen, mutta koska joka tapuksessa jouduin lähtemään ruokakauppaan ostamaan vihanneksia neljälle (4!!) ylimääräiselle marsulle ja yhdelle kanille (ovat meillä hoidossa joulunpyhät) niin sieltä löytyi lisuketta ruokapöytään. Läheisen keskustan supermarket on auki joka päivä 09-21, oli sitten joulu tai juhannus. Ja oli siellä asiakkaitakin, enemmän kuin tavallisena arkipäivänä. Suomalaiset laatikot olivat puoleen hintaan, joten tuli niitäkin hamstrattua muutama... Olivat muuten ihan hyvänmakuisia.

Neuleaiheinen joululahja oli "Sticka med Kaffe Fassett", jonka Mies ja Poika olivat käyneet ostamassa. Ihmettelin kuinka he olivat osanneetkin valita juuri kirjan, jota olen pyöritellyt käsissäni jo aika monta kertaa! Siinä on useampia malleja, joita aivan tavallinen "rivineuloja" voi toteuttaa. Selkeät ohjeet ja kuvat. En tiedä teenkö mitään, mutta kirjaa on kiva selata ja haluan sen ehdottomasti hyllyyni.

Työn alla on nimittäin matto! Haluan pikkuvessaan uuden maton ja sain inspiraation yhdestä toisesta kirjasta kirjakaupassa käydessäni. En muista teoksen nimeä, mutta otan selvää ennenkuin esittelen valmiin työn. Olen päässyt jo yli puolenvälin ja hyvältä näyttää tähän mennessä. Aika hauska tekniikka, jota en ole nähnyt muualla. Valmista syntyy illalla telkkaria katsellessa kuin itsestään. Tänään tulee toinen osa "Sormusten herrasta". Sitä ei tarvitse edes seurata kuin toisella silmällä...

2 Comments:

 • Joka päiväisellä käynnillä. Nyt taidan siirtyä sänkyyn uuden Remeksen kirjan kanssa (pukki toi isännälle) ja syödä vähän suklaata.
  Onneksi selvisit joulupäivän ruuan laitosta. Me olimme mummin pöydässä.

  By Anonymous Anonymous, at 12:15 PM  

 • Oltiin aatto anopilla ja neidit jäi sinne, huomenna haetaan. Kylläpä on rauhallista yhden lapsen kanssa :)
  Hyvää loppuvuotta !
  Mulla soi joululahjaksi saamani Bo Kaspers Orkestran levy Hund taustalla.

  By Blogger muoriska, at 12:34 PM  

Post a Comment

<< Home