Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, December 30, 2006

Matto

Joulunpyhien tulos: uusi matto alakerran pikkuvessaan.


Lanka: 480 gr erivärisiä puuvillalankoja
Puikot: #3 sukkapuikot
Malli: 1 oikein, lanka puikon eteen + silmukannosto, tätä toistaen kaikki kerrokset. Yhdellä kerroksella 20 silmukkaa.
Kokoa on helppo säädellä liuskojen leveyden ja pituuden mukaan.

Työ näyttää kumman epätasaiselta kuvassa, mutta liuskat ovat kyllä suunnilleen samanlevyisiä ja olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Matosta tuli pehmeä, paksu ja ihmeen napakka, vaikka lanka on ehkä liian pehmeää kestääkseen jokapäiväisen käytön. Tämä oli hauska kokeilu. Mallia en ole keksinyt itse, mutten ole päässyt vielä kirjakauppaan tarkistamaan lähdettä.

Olemme viettäneet hiljaiseloa nämä viime päivät. Nauttineet vapaa-ajasta, tavanneet ystäviä ja lähisukua, valvoneet pitkään, nukkuneet pitkään, syöneet paljon suklaata ja muuta hyvää. Eilen kävin töissä ja sain mukaani uudenvuoden lahjaksi herkkupaketin, joka sisältää erilaisia juustoja, keksejä, kuivattua parmakinkkua, kuivattuja tomaatteja, oliiveja, valkosipulinkynsiä yrttiöljyssä ja kaikkea muuta hyvää. Lisäksi pullo laadukasta punaviiniä! Viime vuosina työnantaja on lahjoittanut työntekijöiden joululahjaa vastaavan summan hyväntekeväisyyteen, tänä vuonna en tiedä yksityiskohtia. Toivottavasti rahaa riitti myös lahjoitukseen!

5 Comments:

 • Onpa kiva idea, on siinä ollut neulominen!

  By Anonymous catarina, at 4:23 AM  

 • Matossa on tosi kauniit värit. Hieno! Mulla on "varastossa" vähän samantyylinen idea, johon tulen käyttämään myös loput paksut puuvillalangat. Olen ajtellut virkata aurinkoisen värikkäät pehmusteet tummanharmaisiin pihatuoleihin. Olen myös jäämässä puolen vuoden vuorotteluvapaalle 3/07 alkaen, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinne Ruoattinmaalle täältä Pohojanmaalta

  By Anonymous Tellu, at 4:36 AM  

 • Kaunis matto!

  Kaikkea hyvää sinulle vuodelle 2007!

  By Anonymous kangaskasa, at 4:45 AM  

 • Kiva matto.
  Minä sain töistä kaksi pyyhettä ja marmeladirasian niinkuin kaikki töissä olevatkin saivat. Lieneekö tarkoitus oli olla pyyhkeitä? En tiedä, tuskin kuitenkaan.

  By Anonymous seijap, at 6:24 AM  

 • Hyvännäköinen!

  By Blogger Anne K-R, at 9:06 AM  

Post a Comment

<< Home