Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, January 11, 2007

Apua, pls!

Tarvisin kaksi neuvoa:

1. Voisiko joku ystävällinen blogisisar neuvoa, miten tehdään polttokoe villalangasta? Kyllä sen ymmärrän että sitä poltetaan, mutta onko sitten pelkkä haju, joka paljastaa langan villaprosentin? Vai pitääkö tutkia langan mahdollinen "muovisuus", siis sulavuus?

2. Mistä löytyisi hyvä tiskirätin ohje puuvilla- tai pellavalangasta? Anoppi toi syksyllä pellavasta kudotun tiskirätin lahjaksi (oli maksanut maltaita pellavamuseossa) ja ajattelin, että kai sellaisen voisi itse virkata. Anopin rätti on oikein hyvä ominaisuuksiltaan ja sen voi heittää aina välillä pesukoneeseen. Pesun jälkeen on kuin uusi.

KIITOS kaikille kylässäkäyneille ja kommenteille! Itse olen vieraillut monen luona, mutten ole jaksanut aina kommentoida.

Ja vielä yksi ilmotusluontoinen asia: meille satoi 5 senttiä lunta viime yönä! Kyllä oli tänään ilo mennä ulos, aurinkokin paistoi! On se ihme kuinka paljon valo virkistää mieltä.

3 Comments:

 • Tuohon ykköskysymykseen en osaa vastata, joku viisaampi ehkä tietää.

  Räteistä keskustellaan ainakin täällä:
  http://neulerattiblogi.blogspot.com/

  Kyllä tuo valo auttaa, lähdin tänään ajoissa työasioille. Nyt kun maassa on aavistus valkoista ja ulkona paistoi aurinko niin maisema oli ihana, ihan siitä ilosta käveli pari bussipysäkin väliä metrolle.

  By Anonymous Hanna, at 7:15 AM  

 • Sekä hajusta että palojäännöksestä voi päätellä, mitä lanka on. Yksinkertaistaen villa murenee tuhkaksi ja muovikuidut sulavat möykyksi. Apuja tulkintaan löytyy osoitteesta http://www.fabriclink.com/Burntest.html

  By Blogger Lankakomero, at 7:33 AM  

 • Kannattaa selata vaihtoehtoja Knitting Pattern Centralin tiskirättisivulta: http://www.knittingpatterncentral.com/directory/dishcloths.php

  Vaihtoehtoja riittämiin.

  By Anonymous maijamirjami, at 12:00 PM  

Post a Comment

<< Home