Tuulintupa - TuuliStuga

Sunday, January 07, 2007

Huomenna meillä alkaa arki...

Palataan normaaliin päiväjärjestykseen, tai ainakin melkein. Poika lähtee viikoksi leirikouluun Faluniin. Hänen nykyisessä koulussaan ei nimittäin ole kunnon käsityö-, laboratorio- ja kotitalousluokkia vaan oppilaat lähtevät kerran lukukaudessa toiselle paikkakunnalle opintokeskukseen tekemään nämä tunnit. Lukujärjestykseen on saatu mukaan myös luonnontieteitä, yhteiskuntaoppia, musiikkia ja sosiaalista kanssakäymistä. Samalla hoituu jokavuotinen luokkaretki kuin vahingossa. Tänään kotona harjoittelimme lounaan tekoa niistä raaka-aineista, mitä sattui olemaan kotona. Syntyi omeletti. Oppilaat joutuvat nimittäin valmistamaan ruokaa ainakin kerran viikon aikana. Kotitehtävänä oli myös tehdä piirustus ja työkuvaus keittiöjakkaraan, joka täytyy nikkaroida valmiiksi viikon aikana.
Huomenna on sitten aikainen herätys kaikilla. Mies lähtee töihin runsaan kahden viikon joululomansa jälkeen ja lapset kouluun/leirikouluun. Täällä alkavat koulut vasta nyt, siis Loppiaispyhän jälkeen. Kevätlukukausi loppuu vasta 6-15 kesäkuuta koulusta ja kunnasta riippuen. Minulla alkaa myös arjen pyöritys kotona. Joulukoristeet ja muut -jutut olen siivonnut pois viikonlopun aikana. Laatikoita ja kasseja en vielä ole nostanut vintille, kun aina tahtoo löytyä jotain jälkeenpäin. Nytkin muistui mieleen, että oviseppele roikkuu vielä ulkona. Ainoa, minkä jätän vielä paikoilleen muutamaksi viikoksi, on pihakuusen valot.
Tänä aamuna koiraa ulkoiluttaessa huomasin pajunkissoja yhden ojan varrella ja tuntui kuin jopa linnut olisivat livertäneet metsässä!
Tulevan viikon aikana aion ottaa kuvia Tuulintuvasta toivomusten mukaan. Kiitos kaikista kommenteista tähän mennessä, vielä ehtii mukaan!

2 Comments:

  • Olipa kiinnostavaa kuulla kouluasioista. Ope kun olen ;o)

    By Anonymous Taija K, at 12:32 PM  

  • Arki on alkanut, mutta joulukoristeet ovat vielä paikoillaan. Kuusen riisuminen jätetään huomiseksi, sillä silloin kuusella lämmitetään uunia.

    Hyvää vuoden jatkoa!

    By Anonymous Palaga, at 12:51 AM  

Post a Comment

<< Home