Tuulintupa - TuuliStuga

Tuesday, January 02, 2007

Vuoden ensimmäiset työt

Innostuin Tellun tossuista ja neuloin ison parin Fritidsgarnista. Pinta muuttui pesukoneen (60 astetta kirjopesu kahden kylpypyyhkeen kanssa) jälkeen kivan huopaiseksi, mutta koko on yhä jotain 43. Tuli turhan isot, mutta tavallaan tämä oli kokeilu. Nyt tiedän kuinka lanka käyttäytyy koneessani.... Kenellekkähän nuo antaisi?
Kuvassa pesupulveripaketit ovat vertailukohteena, eivätkä siis missään nimessä piilomainoksena!

Seuraavaksi tein sukat seiskaveikan sinisestä Moniraidasta. Miksikähän langan nimi on Moniraita, vaikka siinä on vain kahta eri sävyä? Kaunis sininen sävy kylläkin.


Uudenvuodenlupauksia en ole antanut, koska en niitä kuitenkaan pystyisi pitämään. Uuden neulevuoden tavoitteena ajattelin kuitenkin, että olisi kiva opetella uusia tekniikoita. Viime vuonna opin salomoninsolmut ja herättelin henkiin onteloneuleen. Tuo viime viikon matto on nimittäin onteloneuletta, se selvisi sattumalta, kun jouduin purkamaan yhtä liuskaa muutaman sentin ja huomasin että sehän olikin ontto! Joskus teinityttönä tein kokonaisen pitkän kaulaliinan onteloneuleena, mutta PURIN sen (aivan oikeina luit!), koska siitä tuli mielestäni liian paksu ja jäykkä. Lanka oli Novitan Floricaa, luonnonvaaleaa ja hyvin kaunista vaaleaa sinistä. Tein siitä sitten villapuseron kirjoneuleena. Ikävä kyllä sekin pusero on joutunut autuaampaan lankataivaaseen jo kauan sitten.
Pitsineuleet kiinnostavat, mutta ei taida kärsivällisyys riittää!

6 Comments:

 • Hyvää uutta vuotta ja onnea uusille yrityksille!!

  By Anonymous rebekka, at 7:56 AM  

 • Mä tein kans yhdet tuollaiset isot tossut, joille onneksi löysin käyttäjän. Mun tossuissa on vain 36 silmukkaa (koko noin 38), kun jätin sen tossun varren neulomatta. Noilla 36 silmukalla neuloin sitten n. 31 cm ja sen jälkeen aloitin kärjen kavennukset ohjeen mukaan. Mulla on löysä käsiala tuolla langalla tiheys 11 s. ainaoikeaa = 10 cm. Tossun leveys ennen huovutusta on 29 cm. Huovutus omassa koneessa yhden kerran 30 asteen kirjopesussa (linkous 1000 krsta/min). On se tuo huovutus jännää, vähän liiankin jännää joskus.

  By Anonymous Tellu, at 9:31 AM  

 • Tossut näyttävät kauniilta.

  Ajattelin että onko tuuli vienyt sinut mukanaan, kun täälläkin uutisioitiin Ruotsin kovista tuulista.

  By Anonymous seijap, at 12:56 PM  

 • Kauniit tossut! Minun pitänee tehdä moiset myös, koska meidän lattiamme on tosi kylmä... :)

  Tuliko kassit perille, vai lähetänkö uudet? :)

  By Blogger Mari, at 2:59 PM  

 • Hyvän näköiset tossut. Toivottavasti niille löytyy käyttäjä.

  Tuota samaa Novitan Moniraitaa olen itsekin joskus hieman ihmetellyt...

  By Anonymous mennahuu, at 10:17 PM  

 • todella nätit tossut!
  ihanan sileän näköinen pinta!

  By Anonymous AnnaM, at 12:37 PM  

Post a Comment

<< Home