Tuulintupa - TuuliStuga

Thursday, January 18, 2007

Tarmonpuuska jatkuu

En tehnyt uudenvuodenlupauksia, mutta yksi asettamistani tavoitteista on vähentää lankavarastojani. Aloitin urakan heti tammikuun alussa tehtailemalla huovutettuja tossuja ja patakintaita. Olenkin saanut urakan siihen vaiheeseen, että pieni tauko olisi paikallaan (= toisenlainen neule, ei siis neuletauko!). Jämälankoja oli kerääntynyt mukavanlainen kasa ja niistä syntyi tämä:


Laukku/säilytyskori
Virkkuukoukku #7
Lankana Fritidsgarn ja Gute (gotlantilaista paksua villalankaa)
Huovutus 60 asteessa

Mietiskelin osallistumista lankahamstereihin helmikuussa, mutta tulin siihen tulokseen, että parasta vain kilpailla oman itsensä kanssa! Minulla on se ominaisuus, että otan herkästi paineita, eikä tämä olisi ollut poikkeus. Tavoitteenani on siis vähentää varastoani tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana niin paljon kuin mahdollista. Saan siis ostaa lisää lankaa, jos sopiva tilaisuus tulee kohdalle, mutta aion pitää järjen mukana ostopuuhissa. Varaston vähentämiseen kelpuutan myös lankalahjoitukset, ei siis tarvi neuloa tai virkata pelkästään. Olen aloittanut paksuista langoista saadakseni vauhtia projektiin ja hyvin olen päässyt vauhtiin. Kuvia tossuista ja kintaista tulee myöhemmin.

Esittelen blogissani myös muiden henkilöiden kätten töitä. Tässä palli, jonka Poika teki veistotunneilla leirikoulussa. Se on tilaustyö keittiöön! Meillä oli baarituoli aikaisemmin, mutta hyvin epävarma käytössä, koska ei ollut sitä tarkoitusta varten tehty. Tämä on tukeva ja juuri sopivan korkuinen. Poika sai hyvän arvosanan työstään ja on itsekin tyytyväinen tulokseen.
Nyt puikoilla on huovutettu hattu, taas uusi yritys. En kerta kaikkiaan anna periksi mörvelöille! Tästä on tainnut tulla periaatekysymys - tai tahtojen taistelu. TuuliS vs pesukone.

5 Comments:

 • Minäkään en osallistu hamstereihin. Minulle on helpompi niin, että kamppailen oman itseni kanssa. Ajattelin keskeneräisiä tuosta urakoida.
  Säilytyskori näyttää hyvältä. samoin pojan jakkara.

  By Blogger Seija, at 3:15 AM  

 • Hei, se ohje löytyy Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia, lainasin sen kirjastosta kuten Seijakin. Kysy vaan Seijalta josko lähettää siitä kirjasta kopsun. Mallin numero oli 89. Minulta on tuo skannerin käyttö vielä vähän hakusessa.:D

  By Anonymous Villanne, at 12:03 PM  

 • Kiitos tervetulotoivotuksesta! :) Aivan uutta ja ihmeellistä tämä bloggaileminen minulle. Pipoviikotkin on aivan vieras asia enkä ole niihin osallistunut, ei taitaisi minulle sopiakaan kun olen sellainen että jaksan neuloa/ommella vain sitä mihin just sillä hetkellä on inspiraatio päällä, sitten se vaihtuu kesken työn eikä vanha kiinnosta enää yhtään :D

  By Anonymous Terhi, at 10:16 PM  

 • En voi ottaa osaa Hamstereihin;-)
  Teillä tuo kädentaito siirtyy sukupolvesta toiseen, hyvä juttu!!

  By Anonymous rebekka, at 12:23 AM  

 • Laitoin sinulle sähkööpostia eilen illalla. Minullakaan ei ole skanneria mutta tuo tavallinen posti kyllä kulkee.

  By Anonymous seijap, at 12:45 AM  

Post a Comment

<< Home