Tuulintupa - TuuliStuga

Monday, January 15, 2007

Huh-huh huovutusta....!

On se sitten kumma kuinka huovutustulokset vaihtelevat - johtuisikohan pesukoneen mielialasta? Nämä kaikki vanttuut/patakintaat on huovutettu erikseen, mutta saman suuren kylpypyyhkeen kanssa. Silmukkamäärä on 40 ja puikot #6 sukkabambut. Varren ja kämmenen pituus sama ennen huovutusta.Vasemmalla on Tovesta huovutus 60 asteessa.
Toinen vasemmalta Fritidsgarn 60 asteessa.
Toinen oikealta paksua 100% ruotsalaista Kilafors villalankaa 40 asteessa.
Oikea samaa kuin edellinen, mutta 60 asteessa.

Huovutin nuo mustat ennen harmaita, mutta niistä tuli hieman liian kovat ja peukut olivat huopuneet umpeen (sain ne avattua kuitenkin), joten vähensin lämpötilaa valkoisten kanssa. Niistä tuli oikein hyvät.

En hoksannut laittaa kättäni kuvaan mukaan, mutta mustat ovat jämptit ja valkoiset käyttökelpoiset myös tavallisina tumppuina. Muut kaksi paria ovat patakintaita ISOkätisille.

Fritidsgarnista olen tehnyt useamman parin eri värisiä ja koko on kaikissa sama. Mutta on tää onnen kauppaa - koskaan ei voi olla varma tuloksesta, kun kokeilee uutta lankaa.

3 Comments:

 • Kiitos käynnistä!-Kyllä kodin paikka on valittu muilla kriteereillä,mutta kaupanpäällisenä sain jopa kaksi lankakauppaa(kaupunkimme ainoat) aivan lähelle.Kaappien kätköistä vain löytyi "piilossa" ollutta lankaa senverran,että nyt täytyy laittaa vähäksi aikaa piste lankojen ostolle. -Tuon huovutuksen arvaamattomuuden takia olen toistaiseksi tyytynyt vain Toveen (= varman päälle joulun alla),mutta mieli tekee kokeilla muitakin sortteja.Kivat,lämpöiset tossut olet tehnyt.

  By Anonymous famu, at 1:02 PM  

 • Kiitos kirjeestä! Taisi mennä hiukan yläkanttiin... :) Välitän kiitokset myös Lauralta!
  Olet taas ollut hirmu ahkerana. Minun verstaani pölyttyy, kunnes työsuma on ohi :(

  By Blogger mari, at 11:53 PM  

 • Minä olen lähes tehtaillut lapasia Fritidsgarnista. Oman kokemukseni mukaan ne vaativat kaksi pyöritystä pesukoneessa. Yleensä olen laittanut ne eka kuuteenkymppiin ja sitten neljäänkymppiin tai kaksi kertaa neljäänkymppiin. Toisen käsittelyn jälkeen ne vaativat sitten vähän venyttämistä ja muokkaamista mutta ovat kunnolla vanuttuneet.

  Kiitokset tossuohjeesta!

  By Blogger Tanja, at 3:52 AM  

Post a Comment

<< Home