Tuulintupa - TuuliStuga

Saturday, January 13, 2007

Remontti

Joulutavaroita vintille viedessäni kaivoin vihdoinkin esiin nukkekodin, jonka olen aikonut remontoida. Se oli joutunut taaimmaiseen nurkkaan muiden tavaroiden alle ja taakse ja ajattelin, että ellen sitä nyt ota esille, niin se varmasti tuhoutuu - tai katoaa - lopullisesti.


Tämä on alkuperäinen Lundby alakerran kanssa. Ostin sen kirpputorilta 13 vuotta sitten Tyttärelle täysin kalustettuna ja muutenkin huippukunnossa. Tytär ei sillä juuri leikkinyt, oli ilmeisesti liian pieni sen saadessaan ja lasten kiinnostus leluihin on erilainen. Kai tämä oli sellainen oma pikkutytön haave ja unelmien täyttymys. Toivoin nimittäin itse juuri tällaista unelmanukkekotia lapsena ollessani, mutta jostain syystä en sitä koskaan saanut. Olisiko ollut liian kallis lahja pienelle tytölle?


Autotalli on ollut säilytyspaikka Pojan pikkuautoille. Hän sillä taisi leikkiä enemmän kuin Tytär koskaan.


Keittiössä on seiniin liimatut kalusteet paikoillaan. Kaipaa uusia tapetteja!


Katto on irti ja yksi seinä rusahtanut rikki.

Täällä on näköjään asunut lapsiperhe!


Asukkaista on löytynyt nämä tähän mennessä. Olisiko tämä poika/tyttö syyllinen tapetteihin piirtämiseen? Iso kenkälaatikollinen alkuperäisiä huonekaluja ja muita sisustustavaroita on jossain muualla. En kuolemaksenikaan muista tarkkaan missä, mutta epäilen Tyttären vaatekaapin ylähyllyjä. Pitää kai nyt viikonloppuna yrittää käydä ne läpi.
Talon huono kunto johtuu osaltaan siitä, että yksi serkkutytöistä kaatui talon päälle vahingossa ja osaltaan siitä, että oma Tytär sai kerran päähänsä kalustaa kodin uudelleen ja repi irti osan seiniin liimattuja tauluja, lamppuja, peilejä ja kaappeja. Irtosihan siinä sitten tietenkin tapetit ja seinämaalitkin.


Kalusteet, jotka olen osatnut myöhemmin kirpputorilta pilkkahintaan.


Peltinen jääkaappi. Myös tämä myöhempiä kirpputorilöytöjä.


Halkokori odottaa takkaa.

Tästä tulee kiva projekti neuleiden vastapainoksi. Olen päättänyt etten ota tästä paineita vaan laitan taloa kuntoon pikkuhiljaa. On sitten toivottavasti valmiina omille lastenlapsille!

10 Comments:

 • Kiva seurata miten tämä projekti etenee! Minulla samanlainen edessä ja samanlaisessa vaiheessa :) Vasta viikko sitten hain oman taloni, mutta vielä en ole aloittanut mitään. Ajan kanssa pikku hiljaa! Tästä tulee kivaa :)

  By Anonymous Minna, at 4:50 AM  

 • Äitini osti aikoinaan minulle nukkekodin kun ei itse sellaista koskaan saanut. Minä en siitä kovasti perustanut, joten laskimme sen katolta liukumäkeä.

  Mielenkiintoinen projekti sinulla on edessä talon remontoinnissa.

  By Anonymous Hanna, at 5:28 AM  

 • Ihana ja mielenkiintoinen projekti tulossa. Minäkin toivoin tuota nukkekotia itselleni. En koskaan saanut saimme Brion vastaavan, ja kalliimman luulen. Pikkuveli sitten pari vuotiaana istui sen päälle. Se siitä nukkekodista. Vilma sai 6 v kahjaksi kummeilta oman Lundbyn ja leikkii sillä kovati. Jos se sitten säilyisi jälkipolville.

  By Anonymous seijap, at 5:28 AM  

 • Mielenkiinnolla odotan nukkekoti projektiasi :)

  By Anonymous Johanna, at 6:42 AM  

 • Oi, ihana!

  minun lapsuuden nukkekotini joka oli kovassa käytössä ovat jo sukulaiset hävittäneet...

  onneksi noita vielä löytyy, joten joku päivä saan minäkin oman tuunattavan

  By Anonymous AnnaM, at 10:23 AM  

 • Itsekin olisin halunnut tuollaista nukketaloa. Kun tyttö oli kolmevuotias, olimme köyhiä opiskelijoita, joten yritin nikkaroida jonkinlaisen. Tytär onneksi tykkäsi (ehkä siksi ettei tarvinnut varoa?), ja leikki sillä kymmenen vuotta. Sai sitten toivomuksestaan uuden ja komean, mutta leikit tyssäsi siihen.
  Ihana projekti tuosta on tulossa!

  By Blogger juuli, at 10:42 AM  

 • Minä ostin myös tyttärelleni tuon saman, mutta ilman alakertaa. Ei tytär sillä oikeastaan leikkinyt. Ei ollut minun lapsuuteni haave, minulla oli esim. inkkaripäähine ja sainkin ja kuljin se päässä koko kesän taisin nukkuakin:)

  By Anonymous sibylla, at 1:45 PM  

 • Minulla on kellarissa tuollainen nukkekoti ilman kellarikerrosta, sormet syyhyävät päästä sen kimppuun! Tilaa meillä on tällä hetkellä niin huonosti, että se estää kaikki ikuisuusprojektit. Mutta jonain päivänä...

  By Anonymous Alma, at 8:15 AM  

 • IHANAA!!!

  Muitakin nukkekoti-ihmisiä löytyy vielä!!

  Tsemppistä projektiin, teen sulle sukkapuikot vaikka hammastikuista jos haluat ;D

  Piuku

  www.piukunen.vuodatus.net

  By Blogger Piuku, at 2:02 PM  

 • Löytyihän se :) No wau, tuo on mielenkiintoinen projekti :)

  T:Maria

  By Anonymous Anonymous, at 12:18 PM  

Post a Comment

<< Home