Tuulintupa - TuuliStuga

Monday, March 26, 2007

Vein Miehen....

aamulla Arlandan lentokentälle, hän lähti Kanadaan työmatkalle viikoksi. Annoin mukaan tilauksen Kool-Aid -väripusseista, saa nähdä kuinka onnistuu ostokset! Mies on nimittäin värisokea ja hänen väriskaalansa on "iloisenharmaasta sitruunansiniseen".... Yritin opastaa, että värin näkee pussin kyljestä olevasta mehulasista ja että yrittää valita kirkkaita värejä. Hänellä on onneksi kollegoja, joilta ehkä saa apua. Värisokeushan ei ole musta-valkoista vaan vaikeutena on samansävyisten värien erottelu toisistaan ja tiettyjen värien sekoittaminen. Ns. värisilmää ei Miehellä ole lainkaan. Esim. ruskea ja tummanpunainen hänen on mahdotonta erottaa toisistaan. Saman värin eri asteet hän kyllä erottaa vaalempana ja tummempana. Lapsista ei kumpikaan onneksi ole tätä "vajavaisuutta" perinyt. Langoistani (siis Miehen veljistä, hah-haa!), joita on kolme, ovat kaikki värisokeita, samoin Appiukko.

Läppäri lähti Miehen mukaan ja yritän tulla toimeen omalla kakkoskoneellani. Kuvia latasin jonkin verran varastoon, mutta uusia ei ole mahdollisuutta näyttää. Tällä viikolla on toivomuksenani puuhastella pihalla ja rapsutella kukkapenkkejä!

Jag skjutsade Pappamannen till Arlandas flygplats i morse, han åkte till Kanada i tjänsten och är borta hela veckan. Han fick med sig en beställning Kool-Aid -färgpåsar. Det blir spännande och se om han har några med sig hem. Han har sk. defekt färgseende och hans färger är alltid antingen "gladgråa eller citronblåa". Att vara färgblind betyder ju inte att man ser antingen i svart eller vitt utan man har problem i och med att inte kunna urskilja vissa färger från varandra, t.ex. brunt och mörkrött. Olika nyanser av samma färg däremot går att se. Som tur är har inget av barnen ärvt detta. Alla mina svågrar och även Svärfar har samma problem.

Den bärbara PC:n tog han med sig så jag får klara mig med min klena apparat. Laddade ner några bilder för att kunna bifoga under veckan, men några nya bilder blir det inte. Å andra sidan tänkte jag försöka jobba i trädgården, vädret ska vara fint under hela veckan.

EDIT: Lisäyksiä sivupalkkiin - Justeringar på svenska

1 Comments:

  • Minun miehelläni on kukkasokeus; kaikki kukat ja kasvit ovat anopinkieliä...heheh....

    By Anonymous Anonymous, at 10:22 PM  

Post a Comment

<< Home